مدیرکل اجتماعی وزارت کشور از کاهش سرمایه اجتماعی در کشور خبرداد و گفت: نمره تهران زیر ۱۰ است.

خبرگزاری مهر - گروه جامعه: جلسه کارگروه اجتماعی استان تهران ماهی یکبار یا هر ۴۵ روز یکبار با حضور اعضای جلسه که بیش از ۲۵ تا ۳۰ نفر هستند، تشکیل می شود. گاهی مصوباتی دارد و گاهی هم بدون مصوبه و تنها با بحث و گفتگو به پایان می رسد. در آخرین جلسه این کارگروه نیمی از اعضای جلسه نبودند از مدیرکل ارشاد تا معاون اجتماعی استاندار اما رضا محبوبی مدیرکل اجتماعی وزارت کشور میهمان ویژه این جلسه بود.

محبوبی در ابتدای صحبت های خود به اعتقادات و قومیت های متنوع در جامعه اشاره کرد و گفت: همین تضادها اگر به درستی توجه نشود تبدیل به تنش خواهد شد. بعنوان مثال در حادثه مهاباد حتی اگر یک خودروی دولتی به خودروی شهروند برخورد می کرد همان اتفاق می افتاد چون گروهی به دنبال ایجاد چالش بوده و قومیت ها را ابزار می کنند.

زندگی ۱۸ میلیون ایرانی در سکونتگاه های غیر رسمی

مدیرکل اجتماعی وزارت کشور به جمعیت ۱۸ میلیونی ساکن در سکونت گاه های غیر رسمی در کشور اشاره کرد و گفت: این آمارها واقعا نگران کننده است. من نمی توانم بسیاری از آمارها را ارائه کنم چون خبرنگار در جلسه حضور دارد اما آمار یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفری مصرف کنندگان الکل در جامعه غیر واقعی نیست و این عددها بیشتر از این است.

ورود سالانه ۶۰۰ هزار زندانی به زندان ها

آمار بعدی محبوبی نرخ طلاق در جامعه بود و اظهار داشت: در تهران از هر ۳ ازدواج یک طلاق ثبت می شود و در کل کشور این آمار یک به ۵ است. ما ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار زن سرپرست خانوار و سالانه ۲۰۰ هزار آسیب دیده در تصادفات رانندگی داریم و ۶۰۰ هزار نفر وارد زندان ها می شوند و مردم همچنان گرفتارند و نظامات سابق ما قادر نیست مسائل را حل کند، برای همین عناوین مجرمانه افزایش یافته است.

کاهش سرمایه های اجتماعی در کشور

محبوبی به موضوع مواد مخدر هم اشاره کرد و گفت: امروز معتاد جامعه جلوی خودروی پلیس مصرف می کند. حالا شگرد جدید هم دارند و خود را به خودروها می زنند تا از این طریق پول بگیرند و این روح جامعه را جریحه دار می کند. جلوی دانشگاه های ما هم این معتادان دیده می شوند. جدای از بحث اعتیاد که جزء ۱۰ جرم نخست کشور است متاسفانه ضرب و جرح و افزایش آن در جامعه را شاهد هستیم چراکه آستانه تحمل مردم پایین آمده و این همان کاهش سرمایه های اجتماعی است که تبدیل به گسل شده است. اگر سرمایه اجتماعی بالایی داشته باشیم قطعا بحران هم در کشور رخ نخواهد داد و اگر هم رخ دهد مردم پای کار هستند.

وی گفت: در تهران و اصفهان ما با کاهش سرمایه های اجتماعی روبرو هستیم که البته برای سایر استانها هم چنین است که پارامترهای ارزیابی این کاهش خدمات رسانی، اعتماد سازمانی، عملکرد نظام، وجود عدالت، وظیفه شناسی، احساس امنیت، صیانت خانواده و غیره بوده است.

مدیرکل اجتماعی وزارت کشور گفت: بعنوان مثال تصویر فلان شخصیت سیاسی را از صدا و سیما پخش نمی کنند اما تصویر اوباما و نخست وزیر رژیم صهیونیستی پخش می شود آیا این اقدام برای نخبگان جامعه مهم نیست؟ اگر بخواهیم با این آمارها سرمایه اجتماعی در کشور را نمره دهیم زیر ۱۴ و برای تهران زیر ۱۰ است. البته در کنار این کاهش سرمایه های اجتماعی با آسیب های دروغگویی، تظاهر به دورویی، فریب و تقلب و خودخواهی و حسادت روبرو هستیم که باید دعا کرد.

پیش خرید کودک قبل از به دنیا آمدن در میان کارتن خواب ها

در ادامه این جلسه آقای دکتر چیت چیان استاد دانشگاه طرحی را به استانداری ارائه کرد و گفت: این طرح ۹ جلد کتاب بوده و وضعیت مناطق حاشیه استان تهران را ترسیم کرده است. بنده خودم چند شب در میان کارتن خوابها زندگی کردم تا توانستم این طرح را تدوین کنم. شما یک سری به منطقه ۱۲ تهران بزنید که ۱۳ محله دارد از محله اودلاجان تا دروازه غار که حتی مقام معظم رهبری ۲ بار به دلیل وجود آسیب ها در این محلات وارد شدند. متاسفانه در این محلات شاهد خرید و فروش بچه بودم. آنقدر وضعیت بحرانی است که بچه را در شکم مادر یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان پیش خرید می کنند.

وی افزود: اطلاعات شفاف نیست و درهم است وضع آنقدر خراب است که دانشگاه صنعتی شریف که اصلا کارش صنعت است کارگروه آسیب های اجتماعی ایجاد کرده است. به اعتقاد من باید تمامی طرح های کشور پیوست فرهنگی داشته باشد و تمام مفاهیم را روی میز گذاشته و وزن گذاری کنیم تا خروجی خوبی داشته باشیم. در این موضوعات باید ایده آلی فکر کنیم اما ایده آلی عمل نکنیم و کارها باید تخصصی باشد. به قول معروف هر کی از در وارد شد به او پروژه ندهیم و اعتبار پزشک و متخصص را به موی سپید بدانید.

۶ میلیون نفر در تهران جمعیت کارگری هستند

در ادامه جلسه لطفی نژاد مدیرکل رفاه و کار استان تهران با ارائه آماری گفت: ۲.۱۵۰ میلیون کارگر در تهران داریم که می شود ۶ میلیون جمعیت کارگری که با وضعیت نظام بانکی نباید انتظار تولید و اشتغال داشت. آمارهای ۶۸ بنگاه کاریابی تهران نشان می دهد که ۳۰ هزار فرصت شغلی داریم اما ۱۰ هزار نفر علاقه به کار دارند.

به گزارش مهر، این جلسه بدون مصوبه به پایان رسید.

برچسب‌ها