پارسینه نوشت: کی آبه، همسر شینزو آبه نخست وزیر ژاپن تصمیم گرفته در اقامتگاه رسمی نخست وزیر در توکیو زنبورداری کند.این خبر توجه مردم و رسانههای ژاپن را به خود جلب کرده است. خانم آبه قرار است ده هزار زنبور نگهداری کند و امیدوار است عسل مارک آبه تا سال آینده آماده شود. این خانم به مسائل محیط زیستی اهمیت نشان میدهد و به نظر میرسد الهام بخش او، میشل اوباما بانوی اول آمریکا باشد که در کاخ سفید زنبورداری میکند. او سه ماه پیش به همراه همسرش به آمریکا سفر کرد و در کاخ سفید میشل اوباما زنبورهایش را که در باغچه آشپزخانه نگهداری میکرد به او نشان داد.
در بازگشت از آمریکا خانم آبه با یک پروژه زنبورداری غیر انتفاعی تماس گرفت و بعد در صفحه فیسبوک خود نوشت: «من تحت تاثیر این نکته قرار گرفتهام که همینجا در مرکز توکیو میتوان عسل عمل آورد. محیط زیستی که زنبورها در آن زندگی کنند جایی است که انسانها هم میتوانند در سلامت زندگی کنند. می میخواهم زنبورهای ژاپن را برگردانم.»
ظاهرا ایده زنبورداری در کاخ سفید ابتدا به فکر چارلی برانت رسید. او بیش از ۲۵ سال نجار کاخ سفید بود و اخیرا بازنشسته شده است. او به زنبورداری علاقه داشت و به نظرش رسیده بود اینکه در کاخ سفید کندو باشد جالب است. موضوع به گوش سم کاس مشاور تغذیه کاخ سفید و آشپز شخصی خانواده اوباما رسید. میشل اوباما به او گفته بود که مایل است تغذیه سالمتری داشته باشد و سر آشپز به این فکر بود که آیا میتواند در غذای خانواده اوباما بجای شکر از عسل استفاده کند.
بانوی اول آمریکا به محیط زیست و محصولات طبیعی علاقمند است و بسیاری از سبزیجات مصرفی خانواده اوباما در باغچه سبزیجات میشل اوباما در محوطه کاخ سفید به عمل میآید. طرح با استقبال خانواده اوباما روبرو شد، مشکل اصلی ماموران امنیتی بودند که میترسیدند زنبورها نیششان بزنند. اما باراک اوباما مجوز حضور کندو و زنبورها را در کاخ سفید صادر کرد.
خود رییس جمهور آمریکا هم به زنبورها علاقمند است و دو ماه پیش نخستین طرح استراتژی ملی آمریکا را برای حفاظت از زنبورها و دیگر گردهافشانان اعلام کرد.
اما علاقه به زنبور در میان روسای جمهور آمریکا بیسابقه نیست. جرج واشنگتن نخستین رییس جمهور آمریکا در مزرعه شخصی خود در مونت ورنون کندوی زنبور عسل داشت که یک انگلیسی برایش ساخته بود. او به عسل هم بسیار علاقمند بود و دوست داشت سر صبحانه کیک عسلی بخورد.
توماس جفرسون سومین رییس جمهور آمریکا هم زنبورداری کرده است و به این کار علاقه داشته است. او در کتابش با عنوان "یادداشتهایی درباره ویرجینیا" که موضوع آن طبیعت است نوشته که زنبور عسل بومی آمریکا نیست و اروپاییان آن را با خود به آمریکا آوردهاند اما معمولا نیست چه کسی و چه زمانی زنبورها را به آمریکا آورده است. توماس جفرسون می نویسد این ارتباط زنبور عسل با اروپاییان باعث شد که سرخپوستان آمریکا زنبور عسل را "مگس مرد سفید" نام بگذارند.
علاقه سران دولتها به زنبورداری در کشورهای دیگر هم سابقه دارد.
ویکتور یوشچنکو، رهبر جنبش دموکراسی (نارنجی) اوکراین هم بسیار به زنبورداری علاقمند است. او می نویسد این علاقه از کودکی در او وجود داشته چون پدر و پدربزرگ و پدر پدربزرگش زنبورداری میکردهاند. او اکنون در زنبورداری خود که چندان از کیف دور نیست هشتاد کلنی زنبور دارد که بعضی از آنها از گونههای کمیاب هستند. او بیشتر عسل تولیدی را به یتیمخانهها و دوستانش میدهد.
ویسنته فاکس، رییس جمهور سابق مکزیک هم به زنبورداری علاقه داشته و گفته است نیش زنبور بهترین آزمون شجاعت یک نوجوان در مزرعه خانودگی بوده است.
با اینحال خانواده اوباما و بعد خانواده آبه اولین کسانی هستند که کندو و زنبور عسل را به اقامتگاه رسمی رییس دولت آوردهاند.