اهواز - مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول گفت: به علت صدماتی که دزفول از جنگ‌دیده باید یکی از خانه‌های قدیمی این شهر را بازسازی و به عنوان موزه صلح راه‌اندازی کرد.

محمد آذرکیش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز به کار کمپین صلح جهانی دزفول با بیان اینکه موزه صلح، محلی برای برنامه‌های آموزشی و پژوهشی با مخاطب قرار دادن عموم مردم است، اظهار کرد: این موزه‌ها از طریق برپایی نمایشگاه و فعالیت‌های آموزشی می‌کوشند تا فرهنگ صلح را گسترش دهند.

وی این موزه‌ها را یک پل ارتباطی برای شناخت بهتر ملت‌ها از یکدیگر برشمرد و گفت: ایده موزه صلح در دنیا کاملا جدید است. در سال ۱۹۰۲ اولین موزه بین‌المللی جنگ و صلح در سوئیس افتتاح شد و پس از آن در کشورهای آلمان، ژاپن، هلند و بسیاری دیگر از کشورها نیز احداث شد، ضمن اینکه در ایران نیز  از سال ۱۳۸۴ ایده راه‌اندازی موزه صلح در حمایت از قربانیان حملات بمباران شیمیایی شکل گرفت.

مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول به بمباران وسیع دزفول در طول هشت سال دفاع مقدس و تقدیم دو هزار و ۶۰۰ شهید در این راه و آسیب دیدن بافت تاریخی این شهرستان اشاره کرد و پیشنهاد داد: باید یکی از خانه‌های تاریخی دزفول مرمت شود و آن را برای زنده نگه‌داشتن فرهنگ صلح و توسعه‌های انسانی محور به موزه صلح تبدیل کرد.

آذرکیش افزود: علاوه بر آن می‌توان میدانی را در سطح شهر نیز با عنوان صلح نام‌گذاری کرد. اقدامی که بیانگر این است که دزفول نه تنها یکی از شهرهای اصلی دفاع مقدس ایران است بلکه در عرصه صلح نیز با وجود تمام لطمه‌های ناشی از جنگ می‌تواند در دنیا پیشتاز باشد.

وی در ادامه عنوان کرد: انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول با هدف معرفی ارزش‌های بالای فرهنگی و انسانی دزفول در سطح بین‌المللی و راه‌اندازی موزه صلح در دزفول از این حرکت فرهنگی حمایت می‌کند.

مدیر انجمن میراث فرهنگی دوستداران و پژوهشگران دزفول با بیان اینکه فعالیت‌های این انجمن تاکنون در راستای معرفی ویژگی‌ها و جایگاه ملی و جهانی دزفول و حفظ ارزش‌ها و سنت‌های بومی این شهرستان بوده است، اظهار کرد: قطعا در صورت راه‌اندازی موزه صلح و به کارگیری ظرفیت‌ها، فرصتی مهم برای مطرح کردن دزفول به‌صورت جهانی و گامی مهم در راستای ثبت جهانی این شهر تاریخی به وجود می‌آید.