قزوین- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر ۱۳۰ هزار هکتار بافت تاریخی و قدیمی در ۴۹۵ شهر کشور با جمعیتی بالغ بر ۱۸ میلیون نفر وجود دارد که ساماندهی این مناطق در اولویت است.

محمد سعید ایزدی در حاشیه سفر یه قزوین برای شرکت در اولین جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان به خبرنگار مهر گفت:موضوع بافت های تاریخی در چهار عرصه  پهنه مرکزی شهرها شامل بافت تاریخی، سکونتگاه های غیر رسمی، پهنه های حاشیه ای، میانی فرسوده و بافتهایی با پیشینه روستایی اعلام شده است که باید مورد بازنگری ونوسازی قرار گیرد.

ایزدی بیان کرد: در حال حاضر در ۴۹۵ شهر بالغ بر ۱۳۰ هزار هکتار بافت ها شهری از این معضل رنج می برند که یک سوم مساحت شهری را با جای دادن جمعیتی یالغ بر ۱۸ میلیون نفر را به خود اختصاص داده اند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: این محدوده های تاریخی هم به لحاظ کمی وسعت گسترده ای دارند بویژه در کلان شهرها و شهرهای بزرگ و هم جمعیت قابل توجهی در این محدوده ها زندگی می کنند که برای ما اهمیت ویژه ای دارند.

ایزدی اظهارداشت: سه معظل بزرگ فقر شهری، نابسامانی ناشی از ناکارآمد بودن و ناپایداری ساختمان ها و خطر مواجهه با بلایای طبیعی و همچنین بحران هویت از اصلی ترین تهدیدهای این محدوده هاست که ساکنان آن را رنج می دهد.

وی اضافه کرد: در برنامه ریزی ها بر اساس شاخص های شورای عالی شهرسازی مشخص شده که ۵۰ درصد این محدوده های شهری دارای افت منزلت اجتماعی هستند که تلاش ما این بوده پروژه های مختلفی در قالب طرح نوسازی در محدوده ها اجرا شود اما به دلیل محدوده محوری فقط ۱۵ درصد این مکانها ساماندهی و نوسازی شده است.

ایزدی بیان کرد: در دولت جدید تصمیم داریم با همیاری ساکنان محلات و با دادن تسهیلات و بسته های تشویقی جریان بزرگتری را رقم بزنیم که در برنامه جامع مسکن در بافت های فرسوده نقش مهمی دارند.

نوسازی سالانه ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت تاریخی

وی اضافه کرد: قرار است سالانه ۳۰۰ هزار واحد فرسوده با دادن تسهیلات و بخشودگی لازم نوسازی شود هر چند بانک های خصوصی همراهی نکرده اند و علیرغم مصوبه ای که توسط بانک مرکزی ابلاغ شده هنوز همراهی مناسبی از سوی برخی بانکها را نداریم و فقط هفت بانک به طور فعال وارد این کار شده و سهمیه خود را تخصیص داده اند.

ایزدی گفت: در این راستا تسهیلات ۳۰، ۴۰ و ۵۰ میلیون تومانی به متقاضیان در کلان شهرها و شهرهای بزرگ پرداخت می شود و همزمان با آن وام ودیعه مسکن هم تا بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان برای تعمیر داده می شود که سود تسهیلات ۲۱ درصد برای فروش اقساطی و ۲۴ درصد برای دوران مشارکت است و دولت از این میزان ۹ درصد برای وام نوسازی و ۱۰ درصد را سوبسید پرداخت می کند و در صورت رعایت مبحث ۱۹ یک درصد دیگر از معافیت و سوبسید برخوردار می شوند.

معرفی ۳۵ هزار واحد به بانک ها برای دریافت تسهیلات

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری تصریح کرد: امسال ۳۵ هزار واحد به بانک های عامل معرفی شدند و تلاش می کنیم با حمایت بانک ها و هماهنگی بانک مرکزی تسهیلات بیشتری به مردم بدهیم.

وی اضافه کرد: با حمایت از شهرداری ها عرصه های بومی بافت ها و خدماتی را شناسایی کرده و ارتقاء خواهیم داد تا همزمان جریان بهسازی برقرار شود.

ایزدی بیان کرد: جلسات ستاد توانمندی در استان تشکیل شده و امروز اولین جلسه بازآفرینی شهری در استان قزوین شکل گرفته و در سطح ملی پیش بینی شده ۱۷ دستگاه دخیل با تشکیل این شبکه همکاری بتوانند از طریق این شبکه ایده، سیاستها و منابع مالی و برنامه ها را در قالبی هدفمند مورد توجه قرار دهند.

ایزدی بیان کرد: خوشبختانه با تشکیل ستادهایی در استانها تجربه موفقی داشتیم که مشارکت دستگاهها محقق زشده که این روند ادامه خواهد یافت.

پرداخت ۹۰ میلیارد تومان به شهرداری ها برای نوسازی

۹۰معاونوزیر راه و شهرسازی یادآورشد: امسال ۹۰ میلیارد تومان از ردیف های دولتی برای کمک به شهرداری ها برای اجرای طرح های بهسازی و نوسازی اختصاص دادیم و به همین مقدار از منابع در اختیار کمک خواهیم کرد و ردیف هایی هم اضافه خواهیم کرد.

ایزدی افزود: ۶۱ میلیارد تومان برای ساماندهی سکونت گاههای غیر رسمی شهرهای مذهبی اختصاص داده خواهد شد و تسهیلات ۳۰۰ هزار فقره ای با حجم ۳۰۰ میلیارد تومان بهمن ماه ابلاغ شد که به دلیل تاخیر ایجاد شده در سال گذشته ۳۲ هزار و ۵۰۰ واحد به بانکها معرفی شدند و امسال هم تاکنون همین تعداد تعریف شده که نیازمند همکاری بیشتر بانکهاست.

وی در خصوص آسیب شناسی گذشته هم گفت: نسبت به گذشته کالبد شکافی نکرده ایم اما در گذشته نگاه پروژه محوری بوده و دولت راه و شهرسازی را درگیر کارهایی می کرد که کار طولانی می شد و یا بموقع اجرا نمی شد که امسال برنامه محوری و فرآیند محوری در اولویت قرار دادن نقش انبوه سازان در دستور کار است و تلاش می کنیم این افراد در محور باشند و ئسهیلات به این افراد داده شود.

ایزدی اظهارداشت: سیاست دولت ایجاد جریانهای بزرگ از طریق اجرای پروژه های محرک توسعه است که طرح های کوچک با تاثیر بالا عملیاتی شود تا با حمایت های مالی و دستگاههای متولی و مردم و بخش خصوصی بتوانیم به نتیجه برسیم.

   


 

برچسب‌ها