به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا صادقی بعدازظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان اظهار داشت: طی یکساله اخیر ۵۲ پروژه زیرساختی بااعتباری بالغبر ۱۲۵ میلیارد ریال در شهرکهای صنعتی مختلف این استان عملیاتی شده است.
وی با اشاره به پراکنش این پروژههای در استان سمنان، اظهار کرد: از این تعداد پروژه، هشت پروژه در دو شهرک صنعتی شاهرود و قلعهنو خرقان در شهرستان شاهرود، شش پروژه در دو شهرک صنعتی دامغان و دیباج، ۱۷پروژه در شهرک صنعتی سمنان، ۱۱پروژه در شهرکهای صنعتی گرمسار و ایوانکی، دو پروژه در شهرک صنعتی سرخه، یک پروژه در شهرستان مهدیشهر و شش پروژه نیز در شهرکهای آرادان و یاتری عملیاتی شدهاند.
صادقی بابیان اینکه شماری از این پروژهها به بهرهبرداری رسیدهاند، یادآوری کرد: کار اجرایی ۱۳ پروژه از این تعداد در شهرستانهای مختلف استان اتمام یافته و به بهرهبرداری نهایی رسیده است.
عملیات اجرایی ۳۹ پروژه شهرکهای صنعتی استان سمنان در حال انجام است
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان با بیان اینکه در حال حاضر عملیات اجرایی ۳۹ پروژه نیز در حال انجام است، ادامه داد: این پروژه ها عمدتاً بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
صادقی همچنین از افتتاح و بهرهبرداری از چهار پروژه این شرکت در هفته دولت امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: برای اجرایی شدن این پروژهها درمجموع هشت میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی با اشاره به طرحهای تشویقی برای سرمایهگذاران اظهار داشت: در راستای حمایت از بخش تولید و استقرار واحدهای صنعتی حق انتقال زمینهای داخل شهرکهای صنعتی را بهصورت نقد و اقساط به صاحبان صنایع واگذار میکنیم.
اعمال ۱۰درصد تخفیف واگذاری زمین در شهرکها و نواحی صنعتی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان اعمال ۱۰درصد تخفیف واگذاری زمین در شهرکها و نواحی صنعتی غیر برخوردار و پنج درصد تخفیف در امر واگذاری زمین در شهرکها و نواحی صنعتی برخوردار را از مهمترین مشوقهای اداره کل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان برای جذب سرمایهگذار برشمرد.
صادقی همچنین گفت: البته افزایش زمان بازپرداخت متقاضیان واحدهای صنعتی از ۳۰ به ۳۶ ماه، اعطای یک سال تنفس برای بازپرداختها در مناطق غیر برخوردار و شش ماه تنفس برای مناطق برخوردار نیز از دیگر اقدامات تشویقی حمایتی این اداره کل هستند.
وی از واگذاری زمین در سالهای اخیر از سوی شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان به صاحبان صنایع خبر داد و افزود: ۸۰ قرارداد سرمایهگذاری با سرمایهگذاران بخشهای مختلف طی یک سال اخیر منعقد و ۱۲۷ هکتار زمین به آنان واگذارشده است.
سهم آب بخش صنعتی از کل آب استان سمنان ۴ درصد است
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان درباره خشکسالی و برنامههای این شرکت در مقابله با آن نیز با توجه به اینکه این استان در منطقهای خشک قرارگرفته است گفت: باید بپذیریم که دچار کمبود آب هستیم بهطوریکه سهم آب بخش صنعتی از کل آب استان حدود چهار درصد است.
صادقی تصریح کرد: اداره کل شهرکهای صنعتی استان سمنان برای استفاده بهینه منابع آبی موجود برای شهرکهای صنعتی شاهرود، دامغان، سمنان، گرمسار و ایوانکی، پنج تصفیهخانه را با ظرفیت چهار هزار و ۶۶۰ مترمکعب در شبانهروز احداث کرده است.
وی با اشاره به مشکل کمآبی در استان سمنان، خاطرنشان کرد: شرکت شهرکهای استان، عمدتاً به دنبال ایجاد واحدهای صنعتی با نیاز آبی کم است ضمن اینکه تلاش ما بر این است که از تمامی ظرفیتهای موجود در این بخش استفاده بهینه کنیم.
۸۰ درصد واحدهای صنعتی استان سمنان، ظرفیت اتصال به تصفیهخانه ها رادارند
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان بابیان اینکه تمامی شهرکهای صنعتی استان برای ساخت تصفیهخانه ظرفیتسازی شدهاند، تصریح کرد: بیش از ۸۰ درصد واحدهای صنعتی مستقر شهرکهای استان، ظرفیت اتصال به تصفیهخانه رادارند.
صادقی بابیان اینکه یک هزار مترمکعب به حجم تصفیهخانه فاضلاب شهرک صنعتی سمنان افزوده میشود، ادامه داد: تصفیهخانه فاضلاب شهرک صنعتی سمنان، یکی از بزرگترین پروژههای در دست اجرای استان است که با بهرهبرداری از مدخل دوم آن حجم تصفیهخانه فاضلاب شهرک صنعتی سمنان افزایش چشمگیری مییابد.
وی اضافه کرد: بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای راهاندازی این پروژه در شهرک صنعتی سمنان سرمایهگذاری شده است.
صادقی همچنین تصریح کرد: با بهرهبرداری از این پروژه کلیه فاضلابهای واحدهای مستقر در شهرک دریافت و پس از تصفیه پسابهای انسانی و صنعتی، آب تولیدی از آن در بخش فضای سبز به مصرف میرسد.
یک هزار و۵۰۰مترمکعب آب از پسابهای صنعتی استان سمنان تولید میشود
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان بابیان اینکه در حال حاضر یک هزار و۲۰۰ تا یک هزار و۵۰۰مترمکعب آب از پسابهای صنعتی استان تولید میشود، اضافه کرد: تمامی این آب تولیدی در بخش فضای سبز شهرکهای صنعتی به مصرف میرسد.
صادقی درباره استفاده از پساب صنعتی در استان سمنان ادامه داد: در حال حاضر میزان دریافتی پساب حدود ۲۰ لیتر در ثانیه است که این میزان پس از تصفیه، مستقیماً در آبیاری فضای سبز مورداستفاده قرار میگیرد، همچنین در شهرک صنعتی سمنان که بهعنوان بزرگترین شهرک صنعتی استان و یکی از بزرگترین شهرکهای صنعتی در منطقه تلقی میشود، دو تصفیهخانه وجود دارد.
به گفته وی هماکنون در شهرکهای صنعتی استان سمنان حدود ۵۲۰ هکتار فضای سبز ایجادشده است که این میزان بهوسیله ۳۲۰ کیلومتر شبکه آبیاری قطرهای مشروب میشود.
پایگاه تأمین «جی آی اس» برای شهرکهای صنعتی استان سمنان طراحیشد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان بابیان اینکه در این استان پایگاه تأمین «جی آی اس» برای شهرکهای صنعتی طراحیشده و تمام زیرساختها از قبیل شبکههای آب، برق، تلفن و فاضلاب بهزودی وارد این سامانه خواهند شد، افزود: پایان شهریور زمان اتمام «جی آی اس» واحدهای صنعتی است و امیدواریم اطلاعات تمام شهرکهای صنعتی استان در این مدت وارد این سامانه شود البته این سامانه برای اولین بار در کشور، در سطح استان سمنان راهاندازی شده است.
صادقی افزود: این سامانه با شناساندن خصوصیات و مشخصات واحدهای صنعتی، در انتقال مکان یا واگذاری واحدهای سرمایهگذاری صنعتی به صاحبان سرمایه کمک شایانی خواهد کرد چون دارای اطلاعات دقیقی از واحدهای صنعتی است که این قابلیت را دارد تا همیشه اطلاعات موثقی از زیرساختها را در اختیار مدیران و مسئولان استانی قرار دهد.
وی در خاتمه تصریح کرد: طرح توسعه خوشه پسته و تنقلات، معرفی واحدهای دارای کمبود وثیقه برای اخذ تسهیلات به صندوق ضمانت سرمایهگذاری و صنایع کوچک، اعطای تسهیلات در قالب طرح عارضهیابی واحدهای صنعتی، اعزام و حمایت واحدهای صنعتی برای حضور در تورهای صنعتی توسط شرکت شهرکهای صنعتی و برگزاری دوره آموزشی برای دو هزار نفر از کارکنان واحدهای صنعتی در سطح استان ازجمله برنامهها این اداره است.