هنرمندان جوان و پیشکسوت موسیقی ایرانی در ویژه برنامه «شب موسیقی ماه خراسانی» که با حضور رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، به اجرای برنامه پرداختند.

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «شب موسیقی ماه خراسانی» با حضور رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، معاونان، مدیران کل این سازمان، هنرمندان و استادان برجسته موسیقی کشور یکشنبه اول شهریور ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با تبریک دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع) گفت: خدا را شاکرم که توفیق داد در چنین ایامی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز از برگزاری این گونه مجالس و مناسبت ها بی‌بهره نماند.

وی با اشاره به فضیلت زیارت امام رضا(ع) گفت: خداوند توفیق داد چند سالی به عنوان استاندار خراسان رضوی افتخار خدمت به زائران امام علی بن موسی الرضا(ع)  را داشته باشم. این استان سالانه برای پذیرایی جمعیتی حدود ۲۷ تا ۳۰ میلیون نفر آماده می‌شود. در حالیکه مکه در اوجِ حضور حاجیان یعنی در ایام حج تمتع میزبان ۳ میلیون حاجی است. البته در مشهد و برای پذیرایی از حجم زیادِ زائران همه چیز به استانداری ختم می‌شد و همه انتظارات از ما بود. گاهی در یک روز ۷ یا ۸ میلیون زائر واردِ مشهد، شهری که خودش ۳ میلیون جمعیت داشت، می شد.

صلاحی بیان کرد: ائمه ما یک صلوات مخصوص دارند، اما امام رضا(ع) دو صلوات دارد، یکی خاص و دیگری عام. در صلوات عام امام رضا(ع) آمده است: «ای خدا بر امام علی بن موسی الرضا(ع) درود فرست».  او امامی است که هر کسی از خلایق را که بخواهی شاد کنی به وسیله او شاد می کنی و مومن و کافر هم نمی‌شناسد. حال در این بین کسانی مانند عثمان محمدپرست نوازنده خراسانی برای خدا می‌نواختند. عثمان با همان دوتارش توانست ۸۰ مدرسه بسازد. این یعنی نواختن او برای خدا بوده است.

.

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره توجه به موسیقی و برپایی این محفل بیان کرد: هنر و موسیقی هدیه خداوندی است که  آدمی را به یاد حیات ابدی، نشاط مردم، خداوند، طبیعت، احسان و نیکوکاری به یکدیگر می‌اندازد. موسیقی دل‌‌ها را شاد می‌کند و غم‌ها را می‌برد. ما باید در کنار هم بتوانیم با آرامش و البته آسایش زندگی کنیم. آرامش را روح‌های به خدا رسیده از ساز زیبا تا نقاشی قشنگ، از خط زیبا تا یک تئاتر خوب، از فیلم خوب تا یک دیالوگ خوب به دست می‌آورد بنابراین ما باید با ادبیات و شعر و موسیقی و هنر به آرامش برسیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اقدامات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در تکریم هنرمندان تاکید کرد: سازمان مصمم است که جلوه‌های زیبای هنری را کنار هم داشته باشد و استادان و پیشکسوتان هنری را تکریم کند. تا به حال نیز برای مشفق کاشانی و طاهر خوشنویس برنامه‌های گرامیداشت برگزار کرده‌ایم که این روند ادامه‌دار خواهد بود.

علی جهاندار استاد آواز نیز در ادامه ضمن تشکر از برگزاری این محفل موسیقیایی گفت: در کشور ما اساتید آواز زیادی هستند که بهتر است از آن‌ها یاد کنیم و آوازهایشان را بخوانیم. جوانان باید به خودشان زحمت بدهند که سراغ پیشینیان بروند و از آن‌ها یاد کنند. اساتید ما قدرت آوازخوانی و حنجره خودشان را دارند و هر کدام شیوه مشخصی داشتند.

اجرای چند قطعه موسیقایی توسط استاد محمد علی کریم خانی، علی جهاندار، گروه موسیقی آلاله کاشمر و محمد معتمدی با موضوع امام رضا (ع) بخش های دیگر مراسم «شب موسیقی ماه خراسان» بود.