به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد کافی روز دوشنبه در کنفرانس ملی سالانه فیزیک ایران در دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: امروز جای تاسف دارد که ورودی های رشته فیزیک روز به روز از رتبه علمی پایین تری برخوردار می شوند و این امر در دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان تهدید جدی تلقی شده و سعی شده است دانشجویان ممتاز کشور در این رشته در این دانشگاه بورسیه و جذب شوند.
وی افزود: تا سال گذشته بورسیه این دانشگاه فقط به ورودی های رشته های مهندسی تعلق می گرفت اما اینک بورسیه ها را به تمام رشته ها تعمیم داده ایم.
وی گفت: اگر به علوم پایه توجه نشود نباید انتظار پیشرفت در سایر رشته ها و شاخه ها را داشت و لذا توجه به علومی همچون فیزیک بسیار مهم است.
وی با اشاره به اهمیت این علم بیان کرد:اگر ابزار سنجش در علم فیزیک طراحی و ساخته نمی شد بسیاری از کشفیات علوم رخ نمی داد.
وی افزود: از ساده ترین ابزارهای معمول مانند دما سنج و فشارسنج تا پیچیده ترین ابزار رادیوگرافی و سونوگرافی با پیشرفت در علم فیزیک طراحی و ساخته شده است به نحوی که می توان ادعا کرد مادامی که فیزیکدانان به عرصه علم وارد نشدند پیشرفت شایانی در علم حاصل نشد.
۱۲۶۳ مقاله به دبیرخانه کنفرانس فیزیک رسیده است
دبیر کمیته علمی کنفرانس فیزیک ایران نیز با ارائه آماری از مقاله های دریافتی گفت: تعداد یک هزار و ۲۶۳ مقاله در ۹ شاخه فیزیک از جمله اپتیک و فوتونیک، فیزیک اتمی و مولکولی، نجوم و کیهان شناسی، نانو، ماده چگال تجربی، ماده چگال نظری، ذرات بنیادی، فیزیک هسته ای و فیزیک پلاسما به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده است
دکتر علیرضا مشفق بیان کرد: از این تعداد ۱۱۶ مقاله و معادل ۹ درصد مقالات به صورت شفاهی و۶۳۲ مقاله و معادل ۵۰ درصد مقالات به صورت پوستر طی چهار روز برگزاری این کنفرانس ارائه می شود
.دبیر کمیته علمی اظهار کرد: بیشترین تعداد مقالات با ۱۲۰ مقاله در شاخه فیزیک هسته ای به این کنفرانس ارائه شده است که ۱۰۱ مقاله آن به شکل پوستر ارائه می شود
.وی گفت: در این کنفرانس، سه کارگاه آموزشی با عنوان کارگاه آموزشی طرح کسب و کار، کارگاه آموزشی نظری و عملی AFM و کارگاه آموزشی روشهای فیزیک تجربی به همراه یک میزگرد با عنوان میزگرد ارتباط فیزیک با صنعت برگزار می شود.
وی افزود: این کنفرانس، میزبان پروفسور دایتر مایسنر از کشور اتریش نیز می باشد که در روز نخست کنفرانس به ارائه سخنرانی می پردازد