به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا زنگنه شامگاه سهشنبه در نشست خبری اظهار کرد: از دیرباز نمایشهای میدانی باغملک تحت عنوان تئاتر خیابانی امروزی همانند موسیقی محله ریشه در پوست و استخوان مردم این دیار داشته و نقش مهمی را در بین مردم هنردوست و هنرمندان ایفا کرده است.
وی افزود: جشنواره تئاتر خیابانی باغملک نشأتگرفته از نمایشهای میدانی نیاکان ما بوده که توسط هنرمندان بینامونشان در ایام نوروز، عروسیها و جشنهای ملی با اجرای نمایشهای میدانی به نام کمین جرین، خرس بازی، بندبازی، برج بازی، هل هل گرگه چمبری، الختر، هارهارونک و تپ تپ گروسگ در کوچه و برزنهای آن موقع که خبری از رسانه جمعی نبوده مردم را سرگرم میکردند.
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی باغملک تصریح کرد: تئاتر خیابانی، تئاتر اجتماعی و گاهی انتقادی بوده که به بیان مشکلات و معضلات جامعه پرداخته و در قالب نمایش بهصورت ساده و بیپیرایه با مخاطبان خود ارتباط برقرار میکند.
زنگنه بیان کرد: تئاتر خیابانی گونهای نمایش است که از متن اقشار مختلف اجتماع بر خواسته و با توجه به انگیزههای بروز و ظهور آن، همواره کارکردهای مختلفی از جمله اصلاح رفتارهای اجتماعی داشته و خالقان و بازیگران این عرصه با زبان هنری خود، بایدها و نبایدهای زندگی بشری را به فراخور فهم مردم بیان کردهاند.
وی عنوان کرد: در تئاتر خیابانی، بازیگر به دور از تمامی عناصر دست و پاگیر صحنهای در تلاش است تا مخاطب خود را نسبت به موضوعی خاص به هیجان و گاه به تفکر و تعمق در آن مسئله وا دارد.
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی باغملک اضافه کرد: در نمایش خیابانی نیازی به طراحی لباس، نور، چهرهآرایی و طراحی صحنه نبوده و بازیگر اینگونه نمایشها بر اساس موضوعهای موردنظر خود به اجرای نمایش در زمان و مکانی خاص اقدام میکند.
زنگنه یادآور شد: در نمایشهای خیابانی، متن نمایش، کارگردانی و بازیگری به موازات هم و در همان مکان خاص اتفاق میافتد. تئاتر خیابانی در حال حاضر در میان مردم ما جایگاهی نداشته و باید تبلیغات بسیاری انجام شود که هم هنرمندان و هم مردم به ضرورت تئاتر خیابانی در جامعه و تأثیر آن در ارتقای فرهنگ اجتماعی پی ببرند.
استعداد باغملک در تئاتر خیابانی
وی تأکید کرد: جوانان باغملک در تئاتر خیابانی استعداد بالقوهای داشته که به دلیل کمبود امکانات هنوز شکوفایی نشده است. این فرزندان باتجربه خود مشغول به فعالیت بوده چون هیچ کلاس مدرنی را در دسترس ندارند.
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی باغملک گفت: امسال ۹ متن نمایشی به جشنواره استانی تئاتر خیابانی باغملک ارسال کرده و ۶ متن پذیرفتهشده و ۶ گروه از این شهرستان فعالیت خود را شروع کردند. این گروهها بهصورت تئوری فیلم گرفته و در نهایت دو اثر برای اجرا در جشنواره پذیرفته شدند.
زنگنه ادامه داد: اثر «هارهارونک» به کارگردانی مصطفی براتی و اثر «سنگ شیشه» به کارگردانی محمد نظری هر دو نمایشی هستند که از شهرستان باغملک برای اجرا در هفتمین جشنواره استانی تئاتر خیابانی باغملک پذیرفته شدند. این گروه با ۱۰ هنرمند به اجرا میپردازند.
فعالیت ۷۰ هنرمند تئاتر در باغملک
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۷۰ هنرمند در بخش تئاتر این شهرستان گفت: نهمین جشنواره تئاتر یادواره شهدای باغملک را با هشت گروه در این شهرستان برگزار کرده و در آیندهای نزدیک نیز جشنواره موسیقی «گل بانگ» را در قلعه تل با مشارکت اعضای شورای شهر و با حضور شاعران طنزپرداز، خوانندگان و شاهنامهخوانان برگزار میکنیم.
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی باغملک بیان کرد: شبشعر مندیر را نیز برای دومین بار با مشارکت شهرداری صیدون برگزار کرده و از شبکه تلویزیونی دنا هم دعوتشده تا این شبشعر را در برنامه «شونشینی» به معنای شبنشینی خود پخش کند.
زنگنه تصریح کرد: علت اینکه برگزاری هفتمین جشنواره استانی تئاتر خیابانی باغملک از این شهر رفته و با مشارکت اهواز برگزار شده این بوده که مشکلات مالی به ما اجازه ادامه کار را نداد. البته سال آینده برگزاری این جشنواره کاملا به میزبانی باغملک خواهد بود.
وی اظهار کرد: بسیاری از جشنوارهها مانند تئاتر «لانههای سرخ اندیمشک» و یا تئاتر «مقاومت خرمشهر» به دلیل همین مشکلات مالی با شهرهای همجوار بهصورت مشترک برگزار شدند.
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی باغملک در پایان گفت: هفتمین همایش سرودههای گویشی (همدرنگ) به معنای همکاری را در اسفندماه سال جاری به مدت دو روز برگزار کرده و شاعران لر زبان و بختیاری از سراسر کشور در این همایش حضور پیدا خواهند کرد.