پدرام فریوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره رسیتال پیانو و ویولن که ۲۹ مرداد با هنرمندی وی و بهنام ابوالقاسم در تالار رودکی برگزار شد، توضیح داد: معمولا این عادت درستی نیست کسی که کنسرتی را برگزار می کند از آن تعریف کند، اما میتوانم بگویم چون پیش از برگزاری این کنسرت تمرینهای خوبی را پشت سر گذاشتیم تصور میکنم کنسرت بسیار خوبی برگزار شد. ما در این کنسرت نهایت تلاش خود را انجام دادیم تا همه چیز را رعایت کنیم و فکر می کنم برای مخاطبان نیز فضای کنسرت رضایتبخش بود.
وی ادامه داد: تصمیم داریم همراه با آنسامبل «ذاستا» برنامه های دیگری را برگزار کنیم که در آینده همین رسیتال پیانو و ویولنی که در تالار رودکی برگزار شد به شهرهای مختلف سفر خواهد کرد و ضمنا در مسترکلاس های مختلف میزبان علاقمندان موسیقی در شهرستان ها خواهیم بود.
کنسرت مایستر ارکستر فلارمونیک تهران با بیان اینکه هر نوازنده موسیقی کلاسیک باید تجربه های اینچنینی را از سر بگذراند، بیان کرد: من فکر می کنم یک نوازنده در ژانر کلاسیک باید در همه حوزه های مختلف برگزاری کنسرت از جمله رسیتال، سونات و مانند اینها تجربه کسب کند و این در همه جای دنیا مرسوم است و وظیفه هر نوازندهای است که غیر از حضور مستمر در فعالیت های ارکسترها تجربه های فردی را نیز از سر بگذراند. حالا اینکه تعدادی از هنرمندان جوان شاغلمان که در ارکسترها حضور دارند و حوصله انجام چنین کارهایی را ندارند به خودشان بازمی گردد چراکه حضور مداوم در ضبطهای موسیقایی برای کسب درآمد که هیچ سود دیگری ندارد کمکی به نوازندگی تخصصی نمی کند. من این موضوعات را راجع به خودم می گویم و اصلا قصد دخالت در کارهای دیگران را ندارم. حتی اگر این رسیتال هم برگزار نمی کردم در خانه خودم مشغول تمرین های شخصی می شدم کمااینکه من از دهه ۸۰ از این کارهای ارکسترال زیاد انجام دادم و دوست دارم در کنار این کارها به نوازندگی تخصصی نیز بپردازم.
به قول خود وفا کردم
فریوسفی در ادامه صحبت های خود با اشاره به رسیتال هفته گذشته تصریح کرد: اجرای این رسیتال از سال ۹۲ آغاز شد اما متاسفانه سانحه آتش سوزی که در منزل ما اتفاق افتاد و مدتی مرا خانه نشین کرد موجب شد تا اجرای برنامه به تاخیر بیفتد، اما من در بیمارستان که بستری بودم با خودم عهد بستم اگر دست هایم خوب شد هرطور که شده باید رسیتالی را برگزار کنم و امروز که خاطرات سال گذشته را برای خود مرور می کنم به این نکته می رسم که شاید سال گذشته مرداد پردردی را گذراندم اما بالاخره توانستم با مبارزه و تلاشی که انجام می دهم قولی را که به خود داده بودم عملی کنم.
این نوازنده ویولن گفت: یکی از نکات دیگری که طی این مدت بسیار اذیتم می کرد و موجبات ناراحت شدن من می شد این بود که بعد از حادثه آتش سوزی درست زمانی که روی صحنه می آمدم و یا روزهایی که در استودیو حضور داشتم خیلی ها مدام می آمدند و به من می گفتند آیا می توانی خوب ساز بزنی؟ حتی در همین کنسرتی که برگزار کردم تعدادی از افراد به پشت صحنه آمدند و باز هم به این نکته اشاره می کردند که آیا هنوز می توانم با دست های آسیب دیده ساز بزنم؟ امروز بسیار خوشحالم که نه تنها می توانم با قدرت روی صحنه حاضر باشم بلکه در بعضی از موارد می توانم بسیار بهتر از گذشته ساز بزنم.
وی درباره انگیزه های خود برای نوازندگی در موسیقی ایرانی تصریح کرد: تخصص من در موسیقی ایرانی و دستگاهی نیست اما اخیرا با رایزنی ها و صحبت هایی که از طرف حافظ ناظری با من انجام گرفته در کنسرت آلبوم «ناگفته ها» به عنوان نوازنده حضور دارم.
نوازنده مستعفی ارکستر سمفونیک تهران با اشاره به اظهارات اخیر مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران در مورد برخی از نوازندگان مستعفی گفت: این را شنیده بودم که آقای علی رهبری عادت دارند وقتی هنرمندی برایش کار می کند از او تعریف و وقتی کار نمی کند همه آن حرفها تغییر می کند. من فقط می خواهم در اینجا یک توضیح به ایشان بدهم که آقای رهبری عزیز برگزاری رسیتال ویولن و پیانو من و بهنام ابوالقاسم یکی از همان کارهای شبانه ای بود که شما گفتید ما انجام میدهیم! این را هم بدانید که من هنوز حقوق اسفند ۹۲ و فروردین ۹۳ را دریافت نکرده ام و همچنان معتقدم که این بی نظمی در ارکسترها پابرجاست.
وی در پایان عنوان کرد: من هنوز پیامک های آقای رهبری را دارم که اعلام کردند قدم همه هنرمندان روی چشم ارکستر سمفونیک تهران است ولی در عمل طور دیگری رفتار کردند که بسیار ناراحت کننده است.