به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ذوب آهن اصفهان، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور و هیات همراه با حضور در ذوب آهن اصفهان، ضمن دیدار و گفتگو با مدیرعامل شركت، از پروژه تولید ریل ملی و خط تولید بازدید کرد.
وی در این دیدار اظهار داشت: با مشاهده فعالیتهای این صنعت عظیم، می توان گفت كه ذوب آهن اصفهان یكی از بنیادی ترین صنایع کشور محسوب می شود.
نورزاد افزود: در سیاست های دولت تدبیر و امید صنعت حمل و نقل ریلی کشور در اولویت قرار گرفته و توسعه بیش از پیش آن مد نظر است در حالیكه در سال های گذشته این صنعت رشد چندانی نداشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: با توجه به اهمیت این صنعت در عرصه بین الملل و رویکرد جدید وزارت راه و شهرسازی مبنی بر گسترش صنعت حمل و نقل ریلی نیاز مبرم به تولید ریل در کشور احساس می شد. در سال گذشته به همت وزرای راه و شهر سازی، صنعت، معدن و تجارت و تعاون،کار و رفاه اجتماعی با حضور سعد محمدی مدیر عامل شرکت تفاهمنامه ای در خصوص تولید ریل تنظیم شد. خوشبختانه پیشرفت این پروژه به گونه ای است كه شاهد تولید اولین محصول ریل ملی در زمستان سال جاری خواهیم بود تا در پروژه های عمرانی کشور و حمل و نقل مورد استفاده قرار گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که میزان نیاز کشور به ریل به عنوان یک محصول استراتژیک و زیربنایی در سال چقدر است، گفت: حدود ۱۵۰۰ کیلومتر زیرسازی انجام شده است که نیاز شدید به ریل در این خصوص وجود دارد. ضمن اینكه طبق برنامه تا سال ۱۴۰۰ باید ۱۰ هزار كیلومتر پروژه های ریلی اجرا شود که ۵ هزار کیلومتر آن در دست اجرا است و ۵ هزار کیلومتر نیز در دست مطالعه داریم. علاوه بر آن شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حال بازسازی خطوط قدیمی و ارتقاء برخی از خطوط یک خطه به دو خطه است، بنابراین نیاز شدید به ریل وجود دارد.
نور زاد تاکید کرد: طی این جلسه توانمندی های ذوب آهن به تولید ریل به بیش از حدود ۴۰۰ هزار تن در سال عنوان شد که نیاز اساسی کشور را تامین می کند.
وی گفت: ذوب آهن اصفهان با توجه به قدمتی که دارد خوشبختانه توان بسیار بالایی دارد و بی تردید در خصوص بحث حمل و نقل ریلی و تولید ریل قطعا کارآمد و موثر خواهد بود. ضمن اینكه از كارگاه ریخته گری و تولید ریل نیز بازدید شد كه باید از تلاشگران این كارگاه ها که به آبادانی کشور کمک می کنند و کار بسیار سنگینی و پر مشقتی دارند، قدردانی کنیم.