قفسه نوشت: عناوین زیر، مجموعه کتاب های کوتاه و خواندنی درباره مفاهیم دینی است که می تواند برای دانشجویان و مبلغان مفید باشد:
سه دقیقه در مقتل گمنامی
کتابچهای کوتاه و خواندنی در سه بخش. حاصل رویکردی نوین و میانرشتهای به روایتگری دفاع مقدس؛ پای درس حسین علمالهدی. هر صفحه ایده مستقل و مختصر خود را دارد که در سه بخش مستقل و مرتبط با یکدیگر، بسته مناسبی را برای اردوهای راهیان نور دانشجویی فراهم آورده است. جایی که خاکش از جنس آسمان است؛ یک یاحسین، دلت را میرساند به آنجا که باید.
ولعن الله شمرا
تقدیم به همه آنانی که زیارت عاشورا را دقیق میخوانند! این کتاب کارگاه درس شمرشناسی است؛ کمی هم دشمنشناسی لازم است. میخواهیم ببینیم چهطور میشود سرباز علی علیهالسلام میشود قاتل پسرش! چهطور میتوان قاتل امام زمان شد؟! اصلاً بعد از مطالعه این کتاب، محتاطانهتر خواهیم گفت: «ولعنالله شمرا»
تا خدمت حسین
میخواهی خادم شهدا باشی؟ خادم سیدالشهدایی؟ نوکری آداب دارد. منطق دارد. مبانی دارد. این کتاب، شما را پای درس جون مینشاند؛ غلام سیاه حضرت، خوب استادی است. بهویژه برای تو که از خادمی شهدا شروع کردی تا به خادمی سیدالشهداء برسی. میدانی؟ به جای نوشتن از اساسنامه و شرح وظایف و رسالت برای خادمان کافی است خادم خود امام حسین را معرفی کنیم.
رفاقت به سبک حبیب
خوشا دردی که درمانش حسین است. به دارالشفای کربلا خوش آمدید. درد رفاقت نیمهراه را به محضر طبیبی چون حبیببنمظاهر بیاورید. حبیب؛ هم او که نامش چون مرامش، همه رفاقت و دوستی است. زائر صفحات کربلایی کتاب شو، قدم در راه حبیب شدن بگذار، آنگاه تو حبیب حسین میشوی و حسین حبیب تو و «حسن اولئک رفیقا»
رقابت به سبک حبیب
اشتباه چاپی نیست. اسم کتاب هم دو بار تکرار نشده. پای درس حبیب بنشینی، خیلی حرف برای گفتن دارد. رفاقت، رقابت و... این بار نوبت «والسابقین الی ارادته» است. خوشا کسانی که به دریای حسین پیوستند. آنوقت، اینقدر حرف و سخن در باطن خود برای تشنگان شنیدن دارند، از رفاقت تا رقابت... تا سعادت به سبک حبیب. کسانی لیاقت رسیدن به امام را دارند که اهل رقابت باشند!
وفا به رنگ کربلا
اصحابی به وفاداری شما ندیدم. این کتاب تقدیم میشود به عاشوراییان وفادار، به سعیدبنعبدالله حنفی و همه یاران باوفا. وفا را بیاموز، آنگاه همهچیز خواهی داشت. قصه بیوفایی قصه همیشگی تاریخ است؛ حتی در اوج قصه کربلا. چه رازی است در صفت وفا که اصحاب عاشورا به آن ستوده میشوند؟ اساس دوستیها و بالاتر از آن، گروهها و تشکلها وفاست. سلام بر اهالی وفا.
١٨ ثانیه با کوثر
سوره کوثر را همه شنیدهایم و بارها خواندهایم. این بار پای روایتهای کوتاه هجدهثانیهای از این سوره بنشینیم و دوای دردهای امروز را از این سوره بخواهیم. ١٨ ثانیه هر برگ این دفتر تقدیم میگردد به ١٨ سال عمر کوتاه و بهاری دخت نبی اعظم. این کتاب با جملات کوتاهش و رسایش، تنها یک متن ادبی نیست؛ بیانی است مسالهمحور برای نیازهای امروز.
شهید راه علم
این کتاب امام رضاست. به یاد آنان که مداد العلماء را با دماء الشهداء جمع کردند. شهید هر زمان، دقیقترین معیار برای درک نیاز آن زمان است؛ یعنی شهید، کلیدیترین شاخصی است که میتوان با رنگ خونش، حساسیت دشمن را فهمید و امروز شهدای علم و فضیلت در آینه عالم آل محمد. امام رضا را این بار درست بشناسیم و «عارفا بحقه» زیارت کنیم. زائر امام رضا لیاقت بار علم را خواهد داشت؟ باری از جنس علم برای ساختن جامعهای به سمت ظهور.
دعوا سر اولویت است
اول نوبت گلوی تشنه پسر فاطمه، بعد نوبت بقیه. همیشه دعوا سر اولویت است. اشاراتی کوتاه از کربلا برای مدیریت بهتر زندگی در زمان جاری. راز هل من ناصر امام را باید فهمید و کربلا بهترین مکان است برای گرفتن جواب مسائل امروز.
چرا خیلی از این وقتها، «این جبهه نیرو ندارد؟» دعوا سر اولویت است. این اولویتها که زندگی را میسازند. انتخابها در گرو اولویتهاست که معنا مییابد...
راه عباس شدن
تا حالا به زیارتنامه حضرت عباس دقت کردید؟ تقدیم به بهترین عموی دنیا. وقتی یک چیزی را امام معصوم فرمودند، روی تکتک عبارتش میشود تامل کرد؛ مثلاً تأملاتی در زیارت حضرت عباس با صدا و نفس امام صادق علیهالسلام.اینجا روضه عباس است. همه هیئتی هستید و توجه دارید که جایی که روضه عمو باشد، چه کسی حاضر است؟ خوش آمدید، آقاجان!
راز دیدار علم
داستان پیرمرد ٩٤ ساله را که بعد از عمری دانشاندوزی به محضر امام صادق رسید تا علم بیاموزد، شنیدهاید؟ حدیث عنوان بصری، حرفهای فراوانی برای همه بهویژه طلاب و دانشجویان دارد. شاگردی مکتب اهلبیت، به همین سادگیها نیست. داستان این پیرمرد، اینقدر حرف برای گفتن دارد! باید جور دیگری شنید. باید از نو خواند. شاید راز دیدار علم را کشف کردیم. عمری شاگرد مدارس آموزشوپرورش و دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بودیم، این بار بیاییم شاگرد دانشگاه امام صادق شویم.
باغ سیب
مجموعه ششجلدی با موضوع سبک زندگی عاشورایی که در هر جلد به موردکاوی یکی از اصحاب میپردازد. این مجموعه با بستهبندی زیبای شش کتاب از مجموعه مینی مال زیر خیمه حسین علیهالسلام به دست آمده و به یکی از بهترین محصولات فرهنگی برای هدیه دادن تبدیل شده است.
عرشه خدا
به عرشه کشتی او، هرکس سوار شود، رهگذر عرش خدا خواهد شد. من زار الحسین بکربلاء کمن زار الله فوق عرشه. این کتاب، گزارش اشراق جان و اتراق در حرم جانان است. گزارش خیمهنشینی با آینههای صییقلخورده خداست در ارغوانی عاشورا. سه سفر در صراحت و صفا در دو زمین که نداشتن همه داشتههای آنهاست. از کربلا، از اردوهای جهادی. محمدرضا سنگری در مقدمه کتاب نوشت: «عرشه خدا خواندنی است و اصلاً هر چیز از کربلا باشد، خواندنی است. بخوانید تا قطره اشک پایانی شما، امضایی بر این مدعا باشد.»
آبروی علم
چگونه میتوان چراغی را که با دستان حسین علیهالسلام در خانه عاشورا روشن شده است، بهوسیله آینهای به خانه تاریک علم تاباند؟ چگونه میتوان از روشنای نهضت عاشورای حسینی ٦١ هجری در نهضت تولید علم قرن چهاردهم بهره برد؟ باشد که از دریای نهضت حسینی، ساحل تشنه نهضت تولید علم، لبی تر کند. این کتاب، به بازاندیشی در بیانات امام حسین در جمع اندیشمندان (خطبه منا) به همراه بیان بایستههای علمی میپردازد.
ضریح قدیمی
این کتاب، تلاشی است برای اثبات ادله زیارت و بوسیدن عتبه و ضریح آن هم با آیات قرآن. پایان کار، پاسخی شد به تفکرات و شبهات وهابیت. بهانه نگارش کتاب هم تعویض ضریح قدیمی حضرت ارباب با ضریح جدید ایرانی بود. ضریح قدیمی در حوالی داستانهای لطیفی از اصحاب حضرت ارباب نگاشته شد.
خادم ارباب کیست؟
این کتاب به بایستههای خادمان هیئت در جستجوی هیئت تراز انقلاب اسلامی میپردازد. بحث خدمت و خادمی، ناخودآگاه هیئتیها را به یاد حضرت «جون»، آن غلام سیاه ارباب میاندازد. آری، برای خادم شدن باید پای درس جون نشست. همو که معصوم در حقش فرمود: السلام علی جون بن حوی مولی ابیذر الغفاری!
نخستین مقتل مدیریتی کربلا
ورود نگاههای تخصصی به عاشوراپژوهی نویدبخش دریافتهای جدید است؛ مثلاً همانگونه که بعضی روضهها را پدرانی که بچه ششماهه دارند، میفهمند، بعضی روضهها را فقط مدیران میفهمند. این کتاب فصل جدیدی از روضهخوانی را خواهد گشود که در آن هر صنف، گروه و رشته از منظر خود، مسائل عرصه خود را بهتر در کربلا خواهد دید.
تا دانشگاه هویزه
آنچه مسئولان و برگزارکنندگان اردوها باید بدانند.تا دانشگاه هویزه با تبیین نظری اردوی خادمی شهدا در یادمان شهدای هویزه بهمثابه دانشگاه تربیتی، به مصادیق عملی آن نیز میپردازد. در نتیجه، برای همه فعالان فرهنگی بهویژه در زمینه برگزاری اردوها قابل استفاده است.