به گزارش خبرنگار مهر، حسین سلاحورزی شامگاه پنج شنبه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: از بدو شروع فعالیت دولت تدبیر و امید این جلسه نوزدهین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان بوده که در ۱۸ جلسه گذشته حدود ۲۴ موضوع مطرح و ۵۱ مصویه داشته ایم.
فعالیت جدی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در لرستان
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از مصوبات این شورا به رفع مشکلات بنگاه های اقتصادی کمک زیادی کرده است، عنوان کرد: یکی از جلسات این شورا در حوزه مشکلات پیمانکاران و واحدهای خدمات مهندسی در حوزه عمرانی بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی خرم آباد ادامه داد: همچنین دو جلسه در خصوص بررسی موانع و راهکارهای توسعه و سرمایه گذاری استان داشتیم که ۱۵ ردیف از موانع و راهکارهای آن بررسی شد.
سلاحورزی با بیان اینکه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی یک جلسه اختصاصی برای مشکلات شهرک های صنعتی داشته است، تصریح کرد: همچنین طی جلسه ای برای رفع مشکلات مالیاتی و تامین اجتماعی واحدها تصمیماتی گرفته شد و یک جلسه نیز برای حمایت دستگاه های اجرایی از محصولات تولیدی برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه دو جلسه از جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در خصوص گفتگو با کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری در استان بوده است، افزود: همچنین جلسات مختلف به صورت موضوعات ملی با رئیس کل بانک ملی، وزیر دادگستری، معاون وزیر کار و... داشتیم.
رئیس اتاق بازرگانی خرم آباد با اشاره به اینکه طی جلسه ای استاندار ابلاغ کردند که بانک ها پروانه ها را به عنوان وثیقه بپذیرند، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین موضوعات که تصمیم گیری شد تسهیل فضای کسب و کار، مقررات زدایی و تسریع در فرآیند صدور مجوزها بوده که یک ساختمان مرکزی به عنوان پنجره واحد کسب و کار است که توسط استاندار تاسیس شده و بزودی افتتاح می شود.
حیات واحدهای سنگبری متصل به رونق ساخت و ساز در کشور
سلاحورزی به وزن و حجم و تاثیر واحدهای سنگبری در اقتصاد و اشتغال و تولید ناخالص استان اشاره کرد و بیان داشت: وجود معادن سنگ های ساختمانی و واحدهای سنگبری در استان می تواند یک مزیت نسبی بوده و اگر تبدیل به مزیت رقابتی شود به عنوان یک فرصت تلقی شود و بخشی از مشکلات استان را در حوزه اشتغال و توسعه یافتگی صنعتی برطرف کند.
وی با بیان اینکه حیات واحدهای سنگبری متصل به بودجه های عمرانی و رونق ساخت و ساز در کشور است، عنوان کرد: طی سال های اخیر به واسطه مشکلات حاکم بر اقتصاد کشور به خصوص تحریم ها به دلیل کمبود و عدم ابلاغ بودجه های عمرانی، فروش این واحدها کاهش یافته و گردش نقدینگی و بازگشت پول آنها با مشکل مواجه شده است.
رئیس اتاق بازرگانی خرم آباد ادامه داد: با اجباری شدن مالیات بر ارزش افزوده به دلیل مشکلات در بازار فروش و عدم اخذ مبلغ مالیات در فاکتورها واحد های سنگبری دچار مشکل شده و این امر بسیاری از واحدها را با تعطیلی مواجه می کند.
سلاحورزی با اشاره به اینکه در جلسه ای سعی کردیم تقسیط مجدد یا استمهال بدهی های بانکی واحدهای سنگبری با مساعدت سیستم بانکی را دنبال کنیم، تصریح کرد: تامین اجتماعی در تقسیط بدهی و عدم صدور اجرائیه برای این واحدها کمک کردند.
تهیه راهکار حل مشکل مالیات بر ارزش افزوده واحدهای سنگبری
وی مالیات بر ارزش افزوده را مشکل جدی واحدهای سنگبری دانست و افزود: راهکاری در این زمینه دیده شده که در حوزه استانی با مساعدت مجموعه مالیاتی استان می تواند موثر باشد ولی با توجه به قانون بودن مالیات بر ارزش افزوده در بحث حوزه ملی کمک و مساعدت مسئولین کشوری را می طلبد.
رئیس اتاق بازرگانی خرم آباد با بیان اینکه یک سوم کل بنگاه های صنعتی لرستان سنگبری ها هستند، عنوان کرد: به دلیل کهنه و پایین بودن تکنولوژی اکثر آنها واحد صادراتی نیستند و بخش کوچکی از این واحدها صادرات انجام می دهند.
سلاحورزی به راه اندازی دو کنسرسیوم و مجموعه در لرستان اشاره کرد و ادامه داد: یکی مربوط به واحدهای تولیدی و محصولات صادرات گرا و دیگری برای شرکت های خدمات مهندسی و پیمانکاری برای هم افزایی و توانمندتر شدن برای حضور در پروژه های کشور عراق است.