قم - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم می‌گوید پروژه فاضلاب قم برای تکمیل علاوه بر اعتبارات بانک توسعه اسلامی به اعتبارات داخلی هم نیاز دارد.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: وضعیت بحرانی سفره‌های آب‌های زمینی و دشت‌هایی که سالی یک متر نشست دارند، کار را به جایی رسانده که حتی از یک قطره آب هم برای استفاده در مصارف مختلف کشاورزی و صنعت و ... حکم طلا را دارد. هر چند در اعداد و ارقام برداشت‌هایی که از منابع آبی صورت می‌گیرد، حجم پساب شهری عدد کوچکی محسوب می‌شود، اما در شرایط بحرانی کنونی، همین حجم هم می‌تواند برای اموری مانند آبیاری فضای سبز به کار گرفته شده و بخشی از مشکلات را برطرف کند.

اهمیت دیگر مدیریت پساب شهری به مسئله حفاظت از محیط زیست مربوط می‌شود. رها کردن پساب در سفره‌های زیرزمینی آن هم در شرایط بحرانی که این سفره‌ها دارند یکی از بدترین اتفاقات زیست محیطی است.

در این راستا چند سالی است که پروژه فاضلاب قم در دستور کار قرار گرفته و با دریافت تسهیلات از بانک توسعه اسلامی پیش رفته است. آن‌طور که مسئولان سازمان آب و فاضلاب قم می‌گویند، در استان قم شبکه فاضلاب ۳۰ درصد پوشش دارد. این در حالی است که مسئولان این سازمان سال گذشته هم همین درصد پوشش را برای شبکه فاضلاب ذکر می‌کردند.

تصفیه‌خانه فاضلاب قم آماده افتتاح است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر با تأیید این مطلب، کندی روند ایجاد پوشش فاضلاب در قم را به دلیل زمان‌بر بودن اقدامات زیربنایی در این حوزه می‌داند.

عبدالحمید توکلی بینا با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد خط انتقال فاضلاب قم احداث شده و از صد کیلومتر شبکه مورد نیاز در طرحی که برنامه‌ریزی شده، ۷۵ کیلومتر آن شکل گرفته گفت: تصفیه‌خانه فاضلاب قم هم ۹۲ درصد پیشرفت داشته و به نوعی آماده افتتاح است.

وی با اشاره به اینکه قرار بود تصفیه خانه فاضلاب قم در هفته دولت به بهره‌برداری برسد، عنوان داشت: به دلیل شرایط مالی که وجود داشت و کاهش اعتبارات عمرانی در کشور که این پروژه هم تحت تأثیر آن قرار گرفت، افتتاح تصفیه‌خانه به تعویق افتاد.

تسهیلاتی ۷۰ میلیون یورویی بانک توسعه اسلامی

تسهیلاتی که برای پروژه فاضلاب قم از بانک توسعه اسلامی گرفته شده ۷۰ میلیون یورویی است که این طرح با سابقه ۱۹ ساله‌اش تا امروز توانسته ۳۰ درصد از شهر را تحت پوشش قرار دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم می‌گوید در کشور میانگین پوشش شبکه فاضلاب در شهرها ۴۰ درصد است. به گفته توکلی بینا در مدتی که این رقم در شهر قم رشدی نداشته، شرکت آب و فاضلاب تلاش خود را برای تکمیل زیرساخت‌ها انجام داده که نتیجه این تلاش، سال آینده پوشش شبکه فاضلاب قم به ۴۸ درصد خواهد رسید.

وی با اشاره به هزینه شدن ۳۷ میلیون یورو برای طرح فاضلاب شهر قم، گفت: از اعتبارات استانی هم تاکنون ۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

توکلی بینا می‌گوید برای عملکرد موفق در این حوزه شرکت آب و فاضلاب نیاز به اعتبارات داخلی بیشتری در کنار اعتبارات بانک توسعه اسلامی دارد چراکه در تعهدات قرارداد با بانک توسعه اسلامی بخشی از اقدامات احداث شبکه فاضلاب به عهده دولت گذاشته شده که دولت همیشه از سهم خود عقب‌تر بوده است.

آبفای قم امسال به ۱۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

به گفته او شرکت آب و فاضلاب امسال به ۱۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اما در بودجه تنها ۶ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به مکاتباتی که با نمایندگان مجلس برای تأمین این کسری اعتبار داشته گفت: اگر این اعتبارات تأمین شود تصفیه خانه فاضلاب را راه‌اندازی می‌کنیم.

وی با اشاره به گزارش نماینده بانک توسعه اسلامی از وضعیت پروژه فاضلاب در قم اظهار کرد: در این گزارش از کیفیت پروژه قم تقدیر شد.

توکلی بینا با اشاره به نوسانات نرخ ارز در سال‌های اخیر و تأثیر آن بر پروژه فاضلاب در قم گفت: به این دلیل که وام را به یورو دریافت کردیم و به ریال هزینه می‌شد، توانستیم پروژه را توسعه داده و با پیگیری یک سال و نیمه، شهرک امام حسین(ع) و شهرک فاطمیه را به تعهدات اضافه کردیم.

وی ادامه داد: این ۱۰۰ کیلومتر اضافه که مجوز آن از بانک توسعه اسلامی دریافت شده مشکل فاضلاب را در نقاطی که به حالت اضطرار رسیده حل خواهد کرد و وضعیت بهداشتی این مناطق را بهبود می‌بخشد.