به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رحمانی موحد شامگاه جمعه در آیین اختتامیه دهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نخستین جشنواره بین المللی غذای کشورهای اکو- جاده ابریشم افزود: جشنوارهها زمینه توسعه و رونق صنعت گردشگری را فراهم میکنند بنابراین وظیفه ما حمایت از چنین جشنوارههایی است.
وی جشنواره ملی آش ایرانی به میزبانی زنجان را جشنوارهای باشکوه برشمرد و اظهار کرد: امیدواریم چنین جشنواره هایی در اقصی نقاط کشور برگزار شود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: جشنوارهها زمینه تعاملات اجتماعی را افزایش داده و موجب سودآوری و اشتغالزایی بیشتر میشود.
رحمانی موحد تصریح کرد: از هماکنون باید برای هرچه بهتر برگزار شدن یازدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و دومین جشنواره بین المللی اكو-جاده ابریشم برنامهریزی شود.
وی وعده حمایت بیشتر از برگزاری جشنوارهها را داد.
آشترش زنجان باید ثبت شود
همچنین داور و مدرس بین المللی غذا با بیان اینکه مشابه آشترش زنجان در سایر استانها وجود ندارد گفت: این آش باید هر چه سریعتر به نام زنجان به ثبت برسد.
فاطمه شيرازيان در حاشیه آیین اختتامیه دهمین جشنواره ملی آش ایرانی در زنجان خاطرنشان کرد: باید بهصورت علمی اصالت آشترش زنجان بررسی و نسبت به ثبت آن اقدام شود.
وی ادامه داد: با وجود برگزاری ۱۰ دوره جشنواره ملی آش ایرانی ثبت نشدن آشترش زنجان عجیب است.
این مدرس آشپزی با اشاره به طعم متفاوت آشترش زنجان اظهار کرد: این آش با وجود آجیلها و میوههای متنوع از نظر خواص غذایی و مزه بی نظیر است.
شیرازیان یادآور شد: آشی همچون آش رشته در همه استانها وجود دارد با اندک تفاوت، اما آشترش زنجان را تاکنون در هیچ استانی نچشیده بودم.
وی در خصوص داوریهای آش در زنجان افزود: آشها در دو مرحله و غذاهای اکو در یک مرحله داوری شدند. کیفیت آش ها در دومین روز داوری از نظر مزه و تزیین نسبت به روز اول بسیار ارتقا یافت.
به گفته شیرازیان آش های استانهای جنوبی کشور به دلیل برخورداری از ادویههای متنوع و استفاده از جاشنی ها موفق بودند.