به گزارش خبرگزاری مهر، محمد العاف دبیر کل کمیته آموزش اسلامی در بلژیک گفت: تقاضا برای آموزش اسلامی در جامعه اسلامی بلژیک قابل توجه بود اما متأسفانه مدارس ما ظرفیت پذیرش این تعداد دانش آموز مسلمان را نداشتند. امسال ۲۰۰ دانش آموز در صف انتظار قرار داشتند.
این مدرسه جدید فضایی برای تحصیلات ۱۴۴ دختر و پسر فراهم کرده است. براساس آمار سیستم رسمی آموزش در بلژیک مسلمانان در مدارس اسلامی همان برنامه درسی بلژیک را زیر نظر مقامات رسمی وزارت آموزش بلژیک مطالعه می کنند، اما در کنار آن از آموزش اسلامی نیز سود می برند.
حقوق آموزگاران مدارس اسلامی نیز توسط مقامات وزارت آموزش بلژیک تأمین می شود اما فلسفه تأسیس این مدارس اسلامی این است که مسئولیت آموزش دین اسلام و فرهنگ اسلامی به دانش آموزان برعهده آموزگاران قرار گیرد. از سوی دیگر تقویم مناسبتهای اسلامی در این مدارس مورد توجه قرار می گیرد و برای مثال دانش آموزان روز عید قربان تعطیل هستند.
دانش آموزان مسلمان این مدرسه اسلامی مقطع متوسطه قرار است در کلاسهای دو ساعته زبان عربی شرکت کنند که پس از ساعات عادی کلاسها برگزار می شود تا بتوانند در روخوانی قرآن مهارت کافی بدست آورند. همچنین آنها به عنوان برنامه فوق العاده در کلاسهای دو ساعته آموزش اسلام هم شرکت می کنند.
به علت وجود تعداد قابل توجهی از دانش آموزان مراکشی و تونسی، آموزش در این مدرسه به زبان فرانسه صورت می گیرد.
در بروکسل سه مدرسه ابتدایی اسلامی فعالیت می کنند. مدرسه الغزالی در سال ۱۹۸۹ تأسیس شد، مدرسه قلم در سال ۲۰۱۱ و مدرسه فضیلت در سال ۲۰۱۳ تأسیس شدند. این مدارس دارای ۸۰۰ دانش آموز هستند.
مدرسه تازه تأسیس بلژیک به عنوان اولین مدرسه مقطع متوسطه، قرار است با عنوان فضیلت ۲ فعالیت خود را آغاز کند.
بلژیک اولین کشور اروپایی است که براساس قانون تصویب شده در سال ۱۹۷۴ اسلام را به عنوان دین رسمی تلقی می کند.
تعداد مسلمانان بلژیک ۶۳۸ هزار نفر تخمین زده شده اند که این تعداد در میان جمعیت ۱۱.۲ میلیونی کشور زندگی می کنند.
بیش از ۲۵ درصد جمعیت بروکسل را مسلمانانی تشکیل داده اند که در اصل اهل مراکش، ترکیه، پاکستان، بنگلادش و دیگر کشورهای آفریقایی هستند.
در این کشور ۷۷ مسجد و نمازخانه وجود دارد.