به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سیداحمد میرعمادی صبح شنبه در دیدار با تعاونگران و کارکنان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان ضمن تبریک هفته تعاون اظهار داشت: تعاون و همکاری در کارهای نیک یکی از آموزه های مهم و کلیدی دین اسلام است.
وی با بیان اینکه اصل تعاون به عنوان یک آموزه دینی در قرآن و سیره و سنت معصومین(علیهم السلام) از جایگاه والایی برخوردار است، عنوان کرد: تعاون در نگاه اعتقادی بسیار مهم بوده و اگر در مقام عمل توفیقاتی در تعاون وجود داشته مدیون باور اعتقادی است.
کمک به تعاون بهترین راه جلوگیری از تبعیض اقتصادی
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد ادامه داد: اگر از نظر جهان بینی و ایدئولوژی قبول داشته باشیم که انسان موجودی اجتماعی است باید با کمک یکدیگر و دست به دست هم دادن رفاه و آسایش اجتماعی را به دنبال بیاوریم.
آیت الله میرعمادی تعاون را یک تعهد و پیمان اخلاقی بین چند نفر دانست و تصریح کرد: تعاون مالکیت آورده و آثار فقهی، اقتصادی، عملی و مالی دارد.
وی با اشاره به اینکه در کار تعاونی سود و بهره وری و ضرر مشترک است، افزود: آنچه که امروز در جامعه رواج دارد آثار اجتماعی و اقتصادی تعاون است و در زمینه اقتصادی آثار فراوانی دارد.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد کمک به تعاون را بهترین راه جلوگیری از تبعیض اقتصادی و راندخواری دانست و خاطرنشان کرد: جامعه ما امروز دچار چالش بزرگی به نام فساد سیستمی شده است.
تقویت روابط اجتماعی از آثار تعاون است
آیت الله میرعمادی با اشاره به اینکه در سیستم های بانکی و اقتصاد و مالیات ما راه های سوءاستفاده ای وجود دارد که سبب فساد سیستمی می شود، یادآور شد: بنگاه اقتصادی ای که به صورت تعاونی اداره می شود کمتر دچار فساد سیستمی می شوند چرا که چند نفر مراقب و مواظب هستند.
وی عنوان کرد: در تعاونی ها هم فساد وجود داشته و برخی از آنها عملکرد منفی داشته و به دنبال سوءاستفاده بوده اند اما آن فساد سیستمی که به اقتصاد کشور ضربه مهلک وارد کند در تعاونی ها کمتر وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد تقویت روابط اجتماعی را از آثار تعاون دانست و ادامه داد: تعاون باعث می شود افراد در کنار هم قرار گرفته و از توان و ظرفیت یکدیگر استفاده کنند.
تشریح موانع بر سر راه تعاون در جامعه
آیت الله میرعمادی تشویق به سرمایه گذاری را اثر دیگر تعاون دانست و تصریح کرد: عدم رغبت اشخاص به سرمایه گذاری به دلیل عوامل متعدد در لرستان از مشکلات استان است و ما در لرستان شاهد فرار از سرمایه گذاری هستیم که این مزاحمت های سرمایه گذاری در بخش تعاون کمتر و اندک است.
وی به آثار معنوی تعاون اشاره کرد و افزود: تقویت اخوت و برادری، قرب به سوی خداوند، افزایش رزق و روزی و حفظ عزت و کرامت انسانی از آثار معنوی تعاون است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد به موانع تعاون در جامعه امروز اشاره کرد و بیان داشت: نبود روحیه کار جمعی و روحیه تعاونی اولین مانع تعاون است.
آیت الله میرعمادی تنگ نظری ها و حسادت ها را مانع دیگر در شکل گیری تعاونی ها دانست و یادآور شد: وسوسه های شیطانی و عداوت ها و دشمنی هایی که اکثر آنها بی جهت است دیگر موانع تعاون هستند.
وی عدم حمایت و پشتیبانی لازم اداری و مالی تعاون را مانع دیگر سد راه تعاون دانست و عنوان کرد: در بخش هایی از قوانین شفافیت وجود ندارد و لازم است که متناسب با زمان تغییر کنند تا به سهولت بتوان کار تعاونی انجام داد.
محور اصلی اقتصاد مقاومتی تکیه بر توانمندی های داخلی و خودباوری است
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد به تاکیدات مقام معظم رهبری در مسئله اقتصاد مقاومتی و نقش تعاونی ها در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و ادامه داد: محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی تکیه بر توانمندی های داخلی و خودباوری هستند.
آیت الله میرعمادی با اشاره به اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید بررسی نقش تعاون در اقتصاد مقاومتی را در دستور کار خود قرار دهد، تصریح کرد: ابعاد کار باید بررسی شده و به عنوان یک الگو که تقویت تعاون موجب رهایی از وابستگی می شود مطرح شود.
وی موفقیت در نانو و هسته ای و پزشکی را نمونه های تلاش در کار تعاونی دانست و افزود: کار تعاونی موجب رفع فقر و محرومیت و بیکاری بوده و در افزایش بهره وری، تولید و به کارگیری نسل جوان نقش مهمی ایفا می کنند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همواره باید دو سیاست تبلیغی و ترویجی و تعلیمی دنبال شود، خاطرنشان کرد: باید کار، تعاون، همبستگی اجتماعی و سرمایه گذاری و تولید با انجام کارهای فرهنگی تبلیغ شود.
وجود واحدهای تولیدی مشکل دار، راکد و نیمه تعطیل فراوان در لرستان
آیت الله میرعمادی با بیان اینکه باید آموزش تعاون، حرفه و کار و فن آوری تقویت شود، یادآور شد: اقدامات خوبی در زمینه آموزش توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان انجام شده که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی با اشاره به اینکه باید به جای سیاست حمایتی تحت پوشش قرار دادن سیاست تعلیمی را در راس کارها قرار دهیم، عنوان کرد: در استان لرستان واحدهای تولیدی مشکل دار و راکد و نیمه تعطیل فراوانی داریم که آمار مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان می کرد از حدود پنج هزار تعاونی چهار هزار تا فعال هستند که آمار خوبی است و امیدواریم این گونه باشد.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه نادیده گرفتن واقعیت ها سبب محرومیت می شود، ادامه داد: اگر سری به شهرک های صنعتی استان بزنیم متوجه واحدهای فراوان تعطیل و راکد استان شده که از مسئولین می خواهیم آنها را تعیین تکلیف کنند.
لزوم پیگیری بانکهای لرستان برای وصول مطالبات بانکی
آیت الله میرعمادی با بیان اینکه برخی ها نیز به دنبال سوءاستفاده بوده و دنبال کار و تولید نیستند، تصریح کرد: گرچه هفته بانکداری است اما از بانک های استان گلایه فراوانی داریم که پس از عقب افتادن چند قسط به دنبال وصول و تحقق مطالبات خود نبوده تا طلب به میلیاردی می رسد و همه تحت فشار قرار می گیرند.
وی افزود: در دوره ای که من در لرستان هستم کشت و صنعت چند بار توقیف شده که هیچ سودی نداشت و این توقیف ها تورم ایجاد می کند اما حال که راه اندازی شده اشتغال ایجاد کرده که جای تقدیر و تشکر دارد.