به گزارش خبرنگار مهر، اولین دور از مذاکرات برق و انرژی ایران و آلمان تیر ماه سال جاری با سفر هیات تجاری – اقتصادی این کشور اروپایی به ریاست زیگمار گابریل قائم مقام صدراعظم و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان در تهران آغاز شد.
با گذشت بیش از یک ماه از انجام این دور از گفتگوها، دور جدید مذاکرات برق و انرژی ایران و آلمان دوشنبه هفته جاری ۱۶ شهریور ماه سال جاری با سفر وزیر اقتصاد ایالت بادن وورتمبرگ به تهران آغاز خواهد شد.
در این دور از مذاکرات حمید چیت چیان وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران و «نیلس اشمید» وزیر اقتصاد ایالت بادن وورتمبرگ آلمان در تهران برگزار خواهد شد.
ایالت بادن وورتمبرگ با پایتخت اشتوتگارت سومین ایالت بزرگ آلمان با حدود ۳۸۰ میلیارد یورو تولید ناخالص داخلی است. این هیئت بخشهای مختلف صنعت همچون صنایع خودروسازی، صنایع شیمی و داروسازی و غیره را در بر میگیرد.
هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه در نشست تهران، ایران و آلمان در پنج محور اصلی تخصصی صنایع برق و انرژی با یکدیگر مذاکره و گفتگو کردهاند، گفته است: انتقال دانش فنی و تکنولوژی در حوزه صرفهجویی مصرف آب و برق، ارتقای راندمان نیروگاهها و ساخت واحدهای جدید نیروگاهی و ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر و انرژی نو از مهمترین محورهای مذاکرات دوجانبه بوده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه از مجموع ۳۷ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی، حدود پنج هزار مگاوات برای تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر در نظر گرفته شده است، تصریح کرده است: آلمان یکی از کشورهای پیشتاز جهان در حوزه تولید برق پاک و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است.
وی با اشاره به مذاکرات انجام شده با شرکتهای آلمانی به منظور انتقال دانش فنی و تکنولوژی ساخت واحدهای مختلف انرژی تجدیدپذیر به ویژه برق بادی و خورشیدی، اظهار کرده است: بر این اساس، مذاکرات از روند مطلوبی برخوردار شده است و پیشبینی میشود به زودی قراردادهای جدید برق و انرژی بین شرکتهای ایرانی و آلمانی امضا شود.
این مقام مسئول همچنین درباره نحوه مشارکت و سرمایهگذاری احتمالی شرکتهای آلمانی در طرحهای مختلف صنایع برق و انرژی ایران، بیان کرده است: شرکتهای آلمانی میتوانند در قالب تامین فاینانس و یا اجرای مستقیم و سرمایهگذاری مستقیم پروژهها در صنایع برق و انرژی ایران فعالیتهای خود را از سر بگیرند.