به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین حسین شاهمرادی بعد از ظهر شنبه در نشست خبری نخستین همایش تبیین جایگاه شورای فرهنگ عمومی در پاسخ به سوالات خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه این شورا برای احیا اخلاق فردی جامعه بر اساس معیارهای اسلامی و ایرانی چه اقدامی انجام داده است، تاکید کرد: امیر المومنین(ع) می فرماید: "کسی که خود را مسئول جامعه می داند نخست باید خود را بسازد" اگر اخلاق اسلامی داشته باشیم حرفمان موثر خواهد بود.
وی در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگار مهر، درباره اقدام شورای فرهنگ عمومی در بحث عفاف و حجاب و تبیین ساز و کارها در قبال حوزه موسیقی که تضادهایی در پی داشته، اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی در زمینه عفاف و حجاب مصوبه دارد، اما یکی از دستگاه هایی که وظیفه دارد در اینباره خود را موظف سازد، نیروی انتظامی است در عین حال همزمان صدا و سیما، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های مرتبط وظیفه دارند و همه باید در آن ایفای نقش کنند.
حجت الاسلام شاهمرادی با تاکید بر اینکه از دیرباز در کشور بزرگترین افکار فرهنگی در خدمت دین بوده است، افزود: در اشعار حافظ و سعدی جز مفاهیم اهل بیت(ع) و مذهب در آن ها چیزی نیست حتی در موسیقی ما در تلفیق شعر و موسیقی برگرفته از دین است و زمانی که هنر در خدمت دین قرار بگیرد پاینده و بالنده می شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه وجود متولیان فرهنگی بسیار در کشور موثر است، گفت: این موضوع مختص ارشاد و شورای فرهنگ عمومی نیست و هر دستگاهی برای خود فعالیت فرهنگی می کند این موضوع می تواند تاثیرات مثبت و منفی همزمان داشته باشد.
وی موضوع خانواده را مهمترین موضوع شناسایی شده در شورای فرهنگ عمومی کشور دانست و تاکید کرد: برخی از اینها موازی نیستند، انقلاب ما می طلبد نهادهایی را به طور متوازی داشته باشیم و آنچه کار را خراب می کند دخالت در امور یکدیگر است سازمان تبلیغات اسلامی وظایف خود را دارد و ارشاد نمی تواند کار آن را انجام دهد همچنین وجود تبلیغات مثبت بوده است. منتها دستگاه ها هر کدام باید در حوزه خود فعالیت کنند.
وی تاکید کرد: شورای فرهنگ عمومی زیرمجموعه ارشاد نیست ولی تصمیماتی که در این شورا گرفته می شود باید اجرا شود.
حجت الاسلام شاهمرادی ادامه داد: آنچه اهمیت دارد این است که به سمت کدام مقصد در حرکت هستیم و این شورا باید برای رسیدن به اهدافی که با فرهنگ بومی سازگاری دارد ریل گذاری کند.
وی یکی از وظایف مهم شورای عمومی استان ها را پرداختن به مسائل کلان دانست و افزود: این شورا دبیرخانه ای دارد که دبیر آن مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هر استان است همه دستگاه های زیرمجموعه شورای فرهنگ عمومی باید زیرنظر این دبیر کارها را پیگیری کنند البته دبیر نیاز به ساز وکاری دارد که باید آن را برای آنان به لحاظ مالی و ساختاری تامین کنیم در واقع دبیران باید از تحقیقات نخبگان، استادان، جامعه شناسان، دین شناسان و افرادی از این دست استفاده کرده و مطالب را پیش از جلسه های شورا تبیین و به اعضای شورا ارایه دهد تا در درون شورا موضوع به بحث گذاشته شده و خروجی داشته باشد.
دبیرشورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: اگر این روند به درستی انجام شود خروجی آن توسط استاندار ابلاغ می شود البته مسایل فرهنگی دیربازده است و این طور نیست که در زمان نزدیک بازخورد آن را ببینیم چنانکه فرهنگ برگرفته از آداب و رسوم گذشتگان و عملکرد ماست، تغییر و تحول آن نیاز به زمان دارد.
حجت الاسلام شاهمرادی یادآور شد: ظرف چندسال اخیر در ۲۰ هزار مسجد کانون فرهنگی راه اندازی شده و این قدر که اینها تاثیرگذار شده اند و پیوند نسل نو با مسجدها داشته اند، هیچ دستگاه دیگری به این گونه موثر بوده است.
وی در پاسخ به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس که خواستار این شد مسایل فرهنگی تا جای ممکن به جای دستگاه های دولتی باید توسط مردم فعالیت کنند توضیح داد: هرچه از مردم گرفته و خواستیم متولی آن دولت باشد را از دست داده ایم. ما بحث امام زمان(عج) را گرفتیم و نه آن را انجام دادیم و بلکه آن را هم از دست دادیم. شورای فرهنگ عمومی بارها از اینکه خواسته اند تولی گری یک فعالیت فرهنگی را دولت باشد نپذرفته است. زیرا اعتقاد دارد اجرای و عملیات شدن باید در دست آحاد مردم باشد.