بوشهر - ۲۲ سال ورزشی نیمه‌تمام در استان بوشهر فقط بخشی از پروژه‌های نیمه‌تمامی است که طی سال‌های اخیر تنها آغاز شده‌اند و هنوز هم پایانی برای آنها متصور نیستیم.

این گزارش از سلسله گزارشهای «معرفی و بررسی پروژه‌های نیمه تمام استانی» منتشر شده است. گفتنی است پیش از این دو پرونده «بررسی پدیده حاشیه نشینی در استانهای کشور» و «بررسی پدیده کم آبی و مدیریت بحران آب در استانهای کشور» روی خروجی بخش استان‌های خبرگزاری مهر منتشر شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: قصه پر غصه پروژه‌های نیمه‌تمام در همه نقاط کشور با مقداری کم و زیاد وجود دارد و افراد و گروه‌های مختلفی در انتظار تکمیل این پروژه‌ها هستند.

در استان بوشهر یک هزار و ۶۵۵ پروژه نیمه‌تمام وجود دارد که متاسفانه برخی از این پروژه‌ها توجیه مناسبی برای تکمیل ندارند و با وجود هزینه‌هایی که برای آن‌ها صورت گرفته است، فعلا برنامه‌ای برای تکمیل آنها وجود ندارد.

یکی از مهمترین برنامه‌های دولت یازدهم تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است و در شرایط کنونی تاکید بر تکمیل پروژه‌های دارای پیشرفت مناسب و دارای اولویت است.

 

ساخت استادیوم ۱۵ هزار نفری بوشهر ۱۱ ساله شد

نام پروژه: استادیوم ۱۵ هزار نفری بوشهر

سال شروع پروژه: ۸۳

عمر پروژه: ۱۱

میزان تأخیر تکمیل پروژه نسبت به زمان اولیه: ۸ سال

میزان پیشرفت فیزیکی: ۷۰ درصد

پیمانکار اولیه پروژه: شرکت قوس بتن

پیمانکار فعلی: در حال برگزاری مناقصه برای تعیین پیمانکار جدید و با نظارت عالی دفتر فنی استانداری است

محل احداث: بوشهر

کاربری یا دلیل اهمیت پروژه: بوشهر در حال حاضر یک استادیوم ورزشی بیشتر ندارد و کل مسابقات استانی و ملی در همان محل برگزار می‌شود. با احداث این پروژه، یک استادیوم ورزشی به ظرفیت فعلی افزوده می‌شود

سال تغییر کاربری احتمالی در طول ساخت: ندارد

سال تغییر احتمالی پیمانکار: ندارد

چرایی تأخیر در اتمام پروژه: تعلل و ضعف پیمانکار اولیه پروژه

دستگاه‌های مسئول برای پیگیری اتمام پروژه: اداره کل ورزش و جوانان استان بوشهر

کل اعتبارات هزینه شده برای پروژه تاکنون: ۱۲ میلیارد تومان

میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه: ۲۴ میلیارد تومان

مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر در گفتگو با مهر به وضعیت اجرا و تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزار نفری بوشهر اشاره کرد و اظهار داشت: ساخت و تکمیل این ورزشگاه یکی از مطالبات مهم و جدی جوانان و به ویژه جامعه ورزشی استان بوشهر است و مدیریت ارشد استان بوشهر نیز بر تکمیل و راه‌اندازی این ورزشگاه تاکید ویژه‌ای دارد.

احمد بهروزیان‌فرد میزان پیشرفت این ورزشگاه را ۷۰ درصد عنوان و یادآور شد: ۱۱ سال از آغاز ساخت این ورزشگاه می‌گذرد که این زمان برای ساخت چنین ورزشگاهی بسیار زیاد است.

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از صندلی‌های این ورزشگاه نصب شده است، ادامه داد: زمین چمن ورزشگاه آماده شده است و روشنایی ورزشگاه نیز تکمیل شده و امیدواریم با همکاری همه مسئولان در سریع‌ترین زمان شاهد بهره‌برداری از آن باشیم.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر نیز گفت: پیشرفت این پروژه در بخش‌های مختلف متفاوت است که حوزه‌های زمین چمن، سکوی ورزشگاه، روشنایی آن، سرویس‌های بهداشتی، و سکوی وی‌آی‌پی امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

سید محمد حسن باستی افزود: ساخت استادیوم ۱۵ هزار نفری بوشهر از ۱۱ سال پیش شروع شده و به دلیل اینکه قرارداد آن با شرکت توسعه و زیرساخت اماکن ورزشی کشور بود، پیمانکار پروژه هم عملا طرف قرارداد همانجا بود و استان بوشهر از نظر اجرایی و نظارتی نقش زیادی در انجام پروژه نداشت.

وی گفت: طی مدت اخیر، با تقاضای استان، ساخت پروژه به استان واگذار شد و وضعیت این پروژه از ملی به استانی تبدیل شد. این پروژه امسال ۱۲ میلیارد تومان اعتبار دارد و مجموعا با ۱۷ میلیارد تومان اعتبار به اتمام می‌رسیده اما به دلیل تاخیر در ساخت، با مبلغ ۳۶ میلیارد تومان اعتبار به اتمام خواهد رسید.

باستی ادامه داد: به دلیل اهمیت این پروژه، در سفر سال گذشته هیات دولت به استان، تخصیص ۱۲ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه طی دو سال تصویب شد و امسال نیز ۵.۱ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی به آن اختصاص می یابد.

وی تاکید کرد: بخش قابل توجهی از عملیات اجرایی این پروژه امسال به پایان می رسد و بخشی از استادیوم به بهره برداری می رسد.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر همچنین گفت: ۲۵ سالن ورزشی نیمه تمام در سطح استان داریم که ۱۷ مورد آنها در مناطق روستایی هستند.

سید محمد حسن باستی ادامه داد: سه مورد از این سالن‌ها در هفته دولت امسال به بهره‌برداری رسید.

وی اضافه کرد: همه این پروژه‌ها با تخصیص اعتبار اندکی شروع به کار شده‌اند و برای اتمام هر کدام از آنها، حداقل ۱.۵ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر ادامه داد: به دلیل نبود چنین اعتباری، از شروع عملیات اجرایی هر کدام از این پروژه‌ها چهار سال می‌گذرد و هرکدام پیشرفت فیزیکی اندکی دارند.

وی گفت: انتخاب محل احداث این سالن‌های ورزشی متناسب با نیازسنجی صورت نگرفته است و اکنون استان برای تکمیل آنها با مشکل مواجه شده است چرا که برای تکمیل آنان باید بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان اعتبارات استانی هزینه شود اما از طرفی ضرورت اجرا و اهمیت تکمیل آنان جای تامل دارد.

باستی تصریح کرد: متاسفانه در محدوده برخی از این سالن‌های ورزشی در برخی از روستاها، به تناسب ظرفیتی که ایجاد می‌شود، ورزشکار وجود ندارد.

به گفته معاون استاندار بوشهر، يكى از دستور كارهاى جدى استان بوشهر، تعيين تكليف پروژه‌هاى نيمه‌تمام است و بر اين اساس، مشكلات پيمانكارى بخشى از آنها برطرف شده، بعضى از آنها، تامين اعتبار شده‌اند و برخى نيز مشكلات اجرايي و فنى داشته‌اند كه برطرف كرده‌ايم و يا در آينده برطرف مى‌كنيم تا شاهد سرعت بخشى به افتتاح و بهره‌بردارى از آنان باشيم.

حکایت پروژه‌های نیمه تمام استان بوشهر همچنان باقی است و امیدواریم هر ساله شاهد تکمیل تعدادی از این پروژه باشیم و تکمیل این پروژه‌ها در کنار ساخت پروژه‌های جدید بتواند زمینه‌ساز توسعه استان باشد.

 

خوابگاه دانشگاه خلیج فارس تکمیل می‌شود

نام پروژه: خوابگاه دانشگاه خلیج فارس

سال شروع پروژه: ۸۹

عمر پروژه: ۵ سال

میزان تأخیر تکمیل پروژه نسبت به زمان اولیه: ۳ سال

میزان پیشرفت فیزیکی: ۶۰

پیمانکار فعلی: شرکت های مفیدپی و سازه های پایه دار ساحلی

محل احداث: بوشهر

کاربری یا دلیل اهمیت پروژه: تامین فضای اسکان دانشجویی

سال تغییر کاربری احتمالی در طول ساخت: ندارد

سال تغییر احتمالی پیمانکار: ندارد

چرایی تأخیر در اتمام پروژه: ضعف پیمانکار، عدم تامین اعتبار و ضعف مدیریت

دستگاه‌های مسئول برای پیگیری اتمام پروژه: دانشگاه خلیج فارس

کل اعتبارات هزینه شده برای پروژه تاکنون: ۳ میلیارد تومان

میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه: ۲میلیارد تومان

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر به روند اجرایی ساختمان خوابگاه خواهران این دانشگاه پرداخت و گفت: این پروژه که دارای ۸۰ درصد پیشرفت ساخت است با زیربنای ۲ هزار و ۷۰۰ متر مربع ساخته می‌شود و با ۱۶۶ اتاق ۲۴۰  نفر ظرفیت دانشجو دارد.

سید محمد حسن باستی با بیان اینکه ساخت این خوابگاه سال ۱۳۹۲ آغاز شده است تصریح کرد: برای تکمیل این خوابگاه به ۲۲ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که پیش بینی می‌شود امسال تکمیل شود.

معاون استاندار بوشهر با بیان اینکه خوابگاه پسران این دانشگاه در حال تکمیل شدن است، بیان کرد: برای ساخت فضای ورزشی خوابگاه خواهران این دانشگاه به ۳ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

 

کاهش تصادفات با تکمیل محور برازجان ـ گناوه ـ دیلم

نام پروژه: پروژه ۴ خطه برازجان ـ گناوه ـ دیلم

سال شروع پروژه: ۹۲

عمر پروژه: ۲ سال

میزان تأخیر تکمیل پروژه نسبت به زمان اولیه: ندارد

میزان پیشرفت فیزیکی: ۵۵ درصد

پیمانکار اولیه پروژه: قرارگاه خاتم و مهسازان

پیمانکار فعلی: قرارگاه خاتم و مهسازان

محل احداث: محورهای برازجان ـ گناوه  ـ دیلم

کاربری یا دلیل اهمیت پروژه: حجم بالای ترافیک و افزایش ضریب ایمنی تردد

سال تغییر کاربری احتمالی در طول ساخت: ندارد

سال تغییر احتمالی پیمانکار: ندارد

چرایی تأخیر در اتمام پروژه: عدم تامین اعتبار

دستگاه‌های مسئول برای پیگیری اتمام پروژه: اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر

کل اعتبارات هزینه شده برای پروژه تاکنون: ۴۸ میلیارد تومان

اعتبار مورد نیاز برای تکمیل: ۱۰۰ میلیارد تومان

استاندار بوشهر گفت: پروژه ۴ خطه برازجان ـ گناوه ـ دیلم یکی از پروژه های شاخص استان بوشهر است که جزو پروژه‌های مصوب شده در سفر سال گذشته هیات دولت به استان بوشهر به شمار می رود.

مصطفی سالاری ادامه داد: از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری به بوشهر، ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه طی سال های ۹۴ و ۹۵ در نظر گرفته شده که ۱۵ میلیارد تومان آن در سال ۹۴ و مابقی در سال ۹۵ تخصیص می یابند.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر گفت: این پروژه هم اکنون فعال و به سرعت در حال اجرا است و با توجه به وجود نقاط حادثه خیز در محور چهارخطه گناوه ـ دیلم، اولویت اجرا با این بخش از مسیر است.

سید محمد حسن باستی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، ۳۵ کیلومتر از مسیر به بهره‌برداری برسد، اضافه کرد:  ۷۷ کیلومتر از محور برازجان ـ گناوه نیز تاکنون به اتمام رسیده است.

 

کاهش ترافیک کنگان نیازمند تکمیل کمربندی شهر

نام پروژه: کمربندی کنگان

سال شروع پروژه: ۹۰

عمر پروژه: چهارسال

میزان تأخیر تکمیل پروژه نسبت به زمان اولیه: ۳ سال

میزان پیشرفت فیزیکی: ۷۷ درصد

پیمانکار اولیه پروژه: قرارگاه خاتم

محل احداث: محور کنگان ـ دوراهک

کاربری یا دلیل اهمیت پروژه: انتقال بار ترافیکی از مرکز شهر کنگان به اطراف شهر

سال تغییر کاربری احتمالی در طول ساخت: ندارد

سال تغییر احتمالی پیمانکار: ندارد

چرایی تأخیر در اتمام پروژه: عدم تامین اعتبار

دستگاه‌های مسئول برای پیگیری اتمام پروژه:اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر

کل اعتبارات هزینه شده برای پروژه تاکنون: ۳۸ میلیارد تومان

میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه: ۳۲ میلیارد تومان

فرماندار شهرستان کنگان در ارتباط با این مسیر اظهار داشت: کنگان مسیری پرتردد و همراه با حجم بالای عبور و مرور است و با توجه به بار ترافیکی موجود این مشکل بسیار محسوس و قابل لمس است.

عباس جمشیدی در ادامه با تاکید بر لزوم تسریع در اجرای پروژه‌های کمربندی کنگان خاطرنشان کرد: مدیریت ارشد استان برای تکمیل این محور تلاش ویژه‌ای دارد.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر نیز گفت: کل مسیر ۲۳ کیلومتر است و این پروژه از پروژه های در تعهد وزارت نفت است.

سید محمد حسن باستی با بیان اینکه این محور تا پایان سال ۹۴ تکمیل می‌شود، اضافه کرد: برآورد اولیه پروژه ۴۲ میلیارد تومان بوده و به‌دلیل تاخیر در اجرای پروژه و شرح کار، برآورد اولیه آن تغییر کرد. با توجه به مشخصات فنی و اجرایی، این پروژه باید یک ساله اجرا می‌شد.

 

ساخت دانشکده مهندسی خلیج فارس سرعت می‌گیرد

نام پروژه: دانشکده مهندسی دانشگاه خلیج فارس

سال شروع پروژه: ۸۶

عمر پروژه: ۸ سال

میزان تأخیر تکمیل پروژه نسبت به زمان اولیه: ۵ سال

میزان پیشرفت فیزیکی: ۴۹ درصد

پیمانکار اولیه پروژه: شرکت فورس منت

پیمانکار فعلی: با اجرای مناقصه، پیمانکار جدید انتخاب می‌شود

محل احداث: بوشهر

کاربری یا دلیل اهمیت پروژه: افزایش ظرفیت‌های پذیرش دانشجو در دانشگاه دولتی در استان

سال تغییر کاربری احتمالی در طول ساخت: ندارد

سال تغییر احتمالی پیمانکار: ندارد

چرایی تأخیر در اتمام پروژه: ضعف پیمانکار، عدم تامین اعتبار و ضعف مدیریت

دستگاه‌های مسئول برای پیگیری اتمام پروژه: وزارت علوم و فناوری

کل اعتبارات هزینه شده برای پروژه تاکنون: هفت میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان

میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه: ۱۹ میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر گفت: هم‌اکنون چهار پروژه عمرانی در دانشگاه خلیج فارس بوشهر در حال اجرا است که برای تکمیل این پروژه‌ها به ۲۸۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

سیدمحمدحسن باستی با بیان اینکه دانشگاه نقش مهمی در تسریع روند توسعه دارد، اظهار داشت: توجه به زیرساخت‌های مراکز آموزش عالی می‌تواند روند توسعه دراستان بوشهر را افزایش دهد که اکنون این مهم در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: پروژه دانشکده مهندسی دانشگاه خلیج فارس با پیشرفت ۴۹ درصدی در زمینی به مساحت یک هکتار در حال ساخت است.

استی ادامه داد: این پروژه ملی است و کارفرمای آن وزارت علوم است که از سال ۸۹ تا کنون پروژه متوقف بوده و به لحاظ مشکلات ایجاد شده در پروژه، پیمانکار خلع ید شده و با برگزاری مناقصه، پیمانکار جدید انتخاب خواهد شد تا روند ساخت آن سرعت یابد.

خبرنگار: بتول سهراب‌پور