امیررضا معتمدی طراح جلوههای ویژه بصری فیلم «محمدرسول الله(ص)» درباره تجربه خود از همکاری با تیم تولید این فیلم سینمایی که این روزها در سراسر کشور اکران است به خبرنگار مهر گفت: حضور در پروژه های سینمایی که بر اساس استانداردهای فیلمسازی در عرصه بینالملل ساخته می شود یک فرصت ویژه برای عوامل فنی محسوب می شود زیرا دستیابی به تجربهها و امکانات فنی در سطح بیناللملی به راحتی در سینمای ایران فراهم نمیشود و چنین پروژههایی بهترین فرصت است تا فردی مثل من بتواند تجربهای منحصر به فرد داشته باشد.
وی ادامه داد: فیلم «محمد رسول الله (ص)» برای من فرصتی بود تا در کنار بهترین های سینمای ایران باشم و در عین حال از تجربه های حرفه ای های سینمای جهان نیز بهره ببرم.
طراح جلوه های ویژه بصری فیلم «محمدرسول الله(ص)» در پاسخ به اینکه آیا این فیلم فرصتی برای عوامل غیر ایرانی نیز بود تا از تجربههای متخصصان ایرانی بهرهمند شوند؟ بیان کرد: روند بهرهمندی از تجربه های سینمایی، دو طرفه بود به عنوان مثال در حوزه جلوه های میدانی زنده یاد شریفیراد از عوامل خارجی پیشی گرفته بود و همکاران خارجی ما می دانستند که جلوه های ویژه در ایران پیشرفته است.
این استاد دانشگاه افزود: بزرگترین دغدغه و نگرانی عوامل فنی خارجی که به پروژه «محمد رسول الله (ص)» دعوت شده بودند این بود که متخصصان فنی ایرانی در مسیر تحولات تکنیکی روز دنیا نباشند اما در طول کار متوجه شدند که سینمای ایران از جهت تکنیک در عرصه بینالمللی حرف برای گفتن دارد و ما متخصصان خوبی داریم.
وی تاکید کرد: ضمن اینکه من به شخصه همکاری خوبی با اسکات ای. اندرسون مدیر جلوه های ویژه بصری این فیلم سینمایی داشتم و چون اجرای نهایی کار جلوه های بصری در شرکتی متعلق به آقای اندرسون در آلمان انجام می شد ناگزیر بودم تا پایان کار و برای نهایی شدن جلوه های بصری در رفت و آمد باشم و همین رفت و آمد دستاوردهای خوبی برای من داشت و خوشحال بودم که می توان از این فرصت به نفع سینمای ایران استفاده کرد.
معتمدی در پاسخ به اینکه همراهی عوامل خارجی با فیلم «محمد رسول الله (ص)» از جهت محتوا چگونه بوده است؟ گفت: در تولید پروژه هایی از این دست معمولا دو جنس کار وجود دارد؛ به این معنا که برخی افراد طراح و برخی دیگر صرفا مجری طرح هستند. بنابراین افرادی که صرفا مجری هستند ممکن است آنگونه که باید با محتوای اثر درگیر نشوند، اما عواملی که بخش های مختلف فیلم را طراحی می کنند قطعا با محتوای اثر نیز بیشتر ارتباط برقرار میکنند و نکته جالب اینکه موضوع فیلم «محمد رسول الله (ص)» برای اسکات ای. اندرسون مدیر جلوه های ویژه بصری بسیار جذاب بود.
طراح جلوه های بصری فیلم «محمدرسول الله(ص)» با اشاره به این مطلب که عوامل برای همکاری در این فیلم سینمایی لزوما نباید مسلمان می بودند، بیان کرد: در تولید این فیلم تاکیدی بر مسلمان بودن افراد وجود نداشت و تک تک افراد وظیفه حرفه ای خود می دانستند که کارشان را درست انجام دهند.
وی در پایان عنوان کرد: همکاری با مجیدی هم یکی از فاکتورهای مهم فیلم «محمدرسول الله(ص)» بود چراکه این کارگردان با جدیدت و تسلط کامل کار را پیش می برد.