سنندج- فرماندار شهرستان سقز ترویج کتابخوانی در جامعه بهترین فرصت در راستای توسعه فرهنگی جامعه است.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی کتابخانه های عمومی استان کردستان، علی‌اکبر ورمقانی در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی سقز که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: جذب خیرین به سمت و سوی حمایت از کتابخانه های عمومی می تواند تا حدودی از مشکلات این نهاد فرهنگی بکاهد.

وی ادامه داد: خیرین همواره به حمایت های خود از بخش های مختلف منشاء تحول و توسعه بوده اند و امیدواریم با جلب نظر آن ها به ضرورت ترویج فرهنگ کتابخوانی زمینه های تشکیل انجمن خیرین کتابخانه ساز را فراهم آوریم.

ورمقانی با اشاره به نقش مهم کتابخوانی در توسعه فرهنگی اظهار داشت: اداره کتابخانه‌های عمومی باید برای جلب و جذب مشارکت‌های مردم پیرامون راه‌اندازی کتابخانه و منابع برای کتابخانه ها تلاش بیشتری صورت دهد.

وی با بیان اینکه اعتبارات دولتی محدود است، افزود: تشکیل انجمن خیرین کتابخانه‌ساز و تاسیس کتابخانه‌های نهادی و مشارکتی راهکاری مهم برای توسعه فعالیت‌های کتابخوانی است.

ورمقانی با اذعان به اینکه، کتاب و کتابخوانی فعالیتی فرهنگی و ارزشمند اما همواره مظلوم است، تصریح کرد: باید از ظرفیت شوراها و دهیاران برای ایجاد کتابخانه در روستاها استفاده کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان نیز در جریان برگزاری این جلسه با بیان اینکه، کمبود اعتبارات مانع ایجاد کتابخانه‌های جدید است، بیان کرد: این محدودیت‌های اعتباری موجب کاهش خدمات در زمینه کتابخوانی شده است.

اسماعیل احمدی خواستار استفاده از ظرفیت دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی روستا برای راه‌اندازی کتابخانه‌های مشارکتی در روستاها شد.

شهردار سقز هم  در این جلسه با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ کتابخوانی، عنوان کرد: یک اتوبوس برای راه‌اندازی کتابخانه سیار در محلات حاشیه شهر سقز در نظر گرفته شده است.

ضیاءالدین نعمانی اظهارداشت: سال گذشته شهرداری ۲۳ میلیون ریال و امسال تاکنون ۱۶۰ میلیون ریال در راستای عمل به تعهدات خود به حساب انجمن کتابخانه‌های عمومی سقز واریز کرده است.

باقی رحمانپور، رئیس شورای شهر سقز هم گفت: در صورتی که شرایط بهتر شود از سوی شهرداری و شورای شهر کمک‌های بیشتری در اختیار انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان سقز قرار می گیرد.

 پروین قلعه‌کوهی، سرپرست اداره کتابخانه‌های عمومی سقز هم در این جلسه عنوان کرد: در این شهرستان ۵ کتابخانه نهادی با ۷ هزار و ۷۱۵ عضو و ۷۵ هزار و ۱۳۳ جلد کتاب و ۶ کتابخانه مشارکتی فعال وجود دارد.