به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری اولین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی، وی ادامه داد: این نوع کتاب ها بیشتر جنبه سودآوری دارد، و گاهی هم دیده شده متون قدیمی را برمی دارند و به زبان ساده تبدیل می کنند و این را کتابسازی می دانند درحالیکه این کتابسازی نیست زیرا زحمت زیادی برای تهیه آن کشیده نشده است.
این نویسنده کودک همچنین گفت: اگر فکر مثبتی به دنبال این کتاب سازی باشد و با اصول و شناخت دنیای کودکان و نوجوانان ساخته شده باشد قطعا کاری ارزنده خواهد بود.
ابراهیمی ادامه داد: برخی معتقدند نباید کتاب را به صورت کالا و اسباب بازی درآورد درحالی که برای گروه سن پایین برای اینکه کودکان به کتاب خواندن علاقمند شوند خوب است کتاب هایی با این محتوا داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: برخی کتابها شکلی سه بعدی دارند که برای کودکان بسیار جالب است زیرا به کودکان خلاقیت میدهد و بسیار بهتر از وسائلی مانند آی پد و تلفن است زیرا به واسطه آن وقت کودکان نیز بیهوده هدر نمی رود و از نظر جسمی هم آسیب نمی بینند.
این نویسنده کودک با بیان اینکه باید کمتر به آمار و ارقام فکر کنیم گفت: معمولا دولت ها بیشتر دوست دارند آمار بدهند درحالیکه باید به این نکته توجه داشته باشیم که؛ تا کتابی تجدید چاپ نشود و وارد جامعه نشود مردم آنها را نمیخوانند.
ابراهیمی ادامه داد: یکی از دلایلی که در دهه ۶۰ کودکان بیشتر کتاب می خواندند این بود که حق انتخاب بیشتری داشتند زیرا تیراژ کتاب بالا بود اما امروز دیگر کتابی تجدید چاپ نمی شود ضمن اینکه ناشران هم به سمت چاپ کتابهای لوکس رفته اند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: امروز در کتابخانه های ما بیشتر کتاب های مذهبی و تاریخی دیده میشود و کتاب های ادبی تعدادشان بسیار کم است درحالیکه ادبیات می تواند کودکان را به کتابخوانی عادت دهد.
ابراهیمی گفت: نیاز روحی کودکان این است که کتاب داستان بخواند مخصوصا کتاب های افسانه ای. اگر توجه کرده باشید دلیل استقبال هری پاتر در ایران هم داستان هایی است که کودکان و نوجوانان دوست دارند.
وی با بیان اینکه برخی ناشران کتاب های خواب و حمام منتشر می کنند گفت: دولت باید از این ناشران حمایت کند زیرا این کتاب ها دوام بیشتری دارند و خانواده می توانند این کتاب ها را برای فرزندان بعدی شان هم نگه دارند به همین دلیل هم قیمت این نوع کتاب ها بالا است و خرید آن برای همه اقشار جامعه امکان پذیر نیست.
ابراهیمی ادامه داد: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا این نوع کتاب ها با قیمت ارزانتری وارد بازار شود و در معرض استفاده عموم مردم قرار گیرد و حتی گاهی این کتاب ها را می توان به صورت جایزه به کودکان بدهیم.