به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل مهاجر بعد از ظهر سه شنبه، در پنجمین نشست جوانان دهه هفتادی استان گلستان با محوریت هماندیشی در رابطه با موضوعات محیط زیست، اظهار کرد: در استان گلستان ۳۱ هزار اسلحه مجاز و دو برابر آن اسلحه غیر مجاز قرار دارد که با روند کاهشی جمعیت گونه های جانوری در استان رو به رو هستیم.
وی تصریح کرد: قرق خصوصی برای تکثیر و پرورش گونه های جانوری بسیار مساله مهمی است که دو سال تمام پیگیر این موضوع هستیم و امیدواریم این مساله در سال جاری به نتیجه برسد.
مهاجر با بیان اینکه ۷۰ درصد زباله های استان توسط سازمان همیاری ها مدیریت می شود، گفت: در تفکیک از زباله نتوانستیم کار خاصی انجام دهیم و باید کاری انجام دهیم که ریختن زباله زشت تلقی شود و جرایم خاصی برای متخلفین در نظر گرفته شود.
وی به مدیریت پسماندها اشاره کرد و گفت:تنها استان شمالی هستیم که پسماندها را در شمال کشور توانستیم مدیریت کنیم.
۲۴ درصد گیاهان ایران در پارک ملی گلستان زندگی می کنند
مهاجر تصریح کرد: پارک ملی گلستان اولین منطقه حفاظت شده کشور است و بیش از ۹۱ هزار کیلومتر وسعت دارد که ۷۰ هزار هکتار آن در استان گلستان قرار دارد.
وی با بیان این که ۲۴ درصد گیاهان ایران در داخل این پارک قرار دارد، گفت: ۲۵ درصد پرندگان و پستانداران شمال کشور در این پارک وجود دارد و ۵۰ قلاده پلنگ نیز در این پارک قرار دارد.
وی افزود: سالانه ۱۳ میلیون ماشین از این پارک عبور می کنند که در روزهای ۱۳ به در بالای ۲۵۰ هزار ماشین در پارک توقف می کنند که یک میلیون جمعیت را شامل می شود.
مهاجر به ضرورت خارج شدن از پارک اشاره کرد و گفت: با خارج شدن جاده از پارک جاده قدیم به یک جاده توریستی تبدیل می شود و جاده ای چهار بانده به عنوان جاده اصلی این مسیر احداث می شود.
وی با بیان این که ۹۰ درصد آتش سوزی های پارک ملی در مسیر جاده اصلی انجام می شود، گفت: گر مبانی محیط زیست به درستی چیده شود، انحرافی در بکارگیری از این ظرفیتها، مواهب طبیعی و محیط زیست نخواهیم داشت.
مدیرکل محیط زیست گلستان با بیان اینکه ما هنوز نتوانستیم بنیان فکری درستی را در محیط زیست پایهریزی کنیم، ادامه داد: در بحث دانشگاهی تئوریهای مدیریت زیادی وجود دارد و رهیافتهای مدیریتی محیط زیست در دورههای تاریخی مختلف مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مدیرکل محیط زیست گلستان خاطرنشان کرد: هنوز به باور بنیادی در راستای حفظ محیط زیست نرسیدیم و قطعا اگر در استفاده درستی از آب، صنعت و خاک کوشا نباشیم به محیط زیست آسیب رساندهایم.
مهاجر با بیان اینکه نتوانستیم فرهنگ محیط زیست را به صورت بنیادین و اصولی در جامعه نهادینه کنیم، گفت: دیدگاههای متفاوتی در راستای استفاده و بکارگیری از ظرفیتهای محیط زیستی وجود دارد و عدهای معتقد به مطلقگرایی محض و بکر باقی ماندن محیط زیست هستند و دیدگاه دوم وجود دارد که معتقد است خداوند این محیط زیست را برای ما قرار داده و ما باید آن را تسخیر کنیم و از آن بهرهبرداری درستی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دیدگاه دوم همگام با طبیعت است، ادامه داد: در دروان تاریخی دیده میشود که طبیعت بر انسان تسلط داشته و کوچنشینی برای تامین مواد غذایی یکی از نمونه تسلط محیط بر انسان است که در طول تاریخ اتفاق افتاده است.
مدیرکل محیط زیست گلستان با بیان اینکه در عصر صنعتی انسان بر طبیعت چیره شد، خاطرنشان کرد: در این دوره انسان به صنعت، ابتکار و خلاقیت دست پیدا کرد و هر روز بر طبیعت مسلطتر شد.
مهاجر بیان کرد: در دوره سوم که ما در آن قرار داریم عصر تکنولوژی ارتباطات و رایانه است و در این دوره توسعه پایدار همگام با طبیعت به وجود آمده که ما باید بر آن اهتمام داشته باشیم.
توسعه پایدار در راستای رعایت ضوابط محیطی زیستی است
مشاور جوان استانداری گلستان هم در این جلسه با بیان این که محیط زیست حوزه گستردهای زیادی دارد و تمام اکوسیستمها را در بر میگیرد، افزود: در نحوه استفاده از محیط زیست سه دیدگاه متفاوت وجود دارد و نخستین دیگاه رادیکالی است که با هرگونه استفاده از محیط زیست مخالف است و با بزرگنمایی استفاده از محیط زیست را در نطفه خفه میکند.
علی نصیبی بیان کرد: نگاه صرفا صنعتی دیدگاه دومی است که در محیط زیست وجود دارد و استفاده هر چه بیشتر بدون آن که به این نکته توجه داشته باشد که محیط زیست میراث آیندگان است و باید آن را حفاظت کنیم را در دستور کار قرار داده است.
این مسئول با بیان اینکه دیدگاه سوم به توسعه پایدار با حفظ محیط زیست و رفاه حال توجه دارد، گفت: این دیدگاه عقیده دارد که در استفاده از محیط زیست نباید روند توسعه متوقف شود بلکه مهندسی محیط زیست باید صورت بپذیرد به گونهای که استفاده از محیط زیست کمترین آسیب را به همراه داشته باشد.
مشاور امور جوان استاندار گلستان متذکر شد: توسعه پایدار در شرایطی امکانپذیر است که توسعه با رعایت ضوابط محیط زیستی اتفاق بیفتد.
نصیبی یادآور شد: امیدواریم نشست دهه هفتادیها زمینه همکاری بیشتر با محیط زیست را در استان گلستان فراهم کند.