«هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه پیشین آمریکا درباره جمع بندی توافق هسته ای ۱۴ جولای میان کشورهای ۱+۵ با ایران سخنرانی خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اینترنتی بروکینگز، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق آمریکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا امروز درخصوص جمع بندی توافق هسته ای برجام و پیامدهای آن بر آینده سیاست خارجی آمریکا در منطقه در مؤسسه بروکینگز سخنرانی می کند. وی همچنین قرار است در این سخنرانی علل حمایت خود از برجام را دوباره مطرح کند.

این سخنرانی در حالی انجام می شود که کنگره آمریکا قرار است بحث درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را آغاز کند.

این نشست ساعت ۹ تا ۱۰ امروز به وقت واشنگتن (۱۷:۳۰ تا ۱۸:۳۰ به وقت تهران) برگزار می شود.

گفتنی است، تا کنون ۴۲ سناتور از توافق هسته ای حمایت کرده اند. با رسیدن شمار حامیان در سنای آمریکا به ۴۲ نفر، جمهوریخواهان ۶۰ رای لازم برای جلوگیری از روند موسوم به «فیلی باستر» را از دست داده‌اند. «فیلی باستر» در سنای آمریکا عملا به منظور جلوگیری از به رای گذاشته شدن لایحه‌، قانون یا هر اقدامی که نمایندگان در حال تبادل نظر در مورد آن هستند، استفاده می‌شود. اگر ۶۰ سناتور به کفایت مذاکرات رای دهند، بحث خاتمه پیدا می‌کند و رای‌گیری انجام می‌شود.

پیشتر روزنامه واشنگن پست در گزارشی اعلام کرده بود در صورتی که دموکرات ها ۴۱ رای داشته باشند می توانند با استفاده از یک ترفند قانونگذاری (موسوم به فیلی باستر) مانع وضع قطعنامه جمهوری خواهان شوند که در آن صورت حتی نیازی به وتوی رئیس جمهور نخواهد بود.

فیلی باستر در سنای ایالات متحده آمریکا معمولاً به هر تاکتیک تأخیری یا آبستراکسیونی گفته می‌شود که به منظور جلوگیری از به رأی گذاشته شدن یک اقدام به کار می‌رود.

رایج‌ترین نوع فیلی باستر زمانی رخ می‌دهد که سناتوری تلاش کند به رأی گذاشته شدن طرحی را با ادامه دادن بحث بر سر اقدام، به تعویق انداخته یا به کلی جلوی آن را بگیرد. مقررات به یک سناتور، یا مجموعه‌ای از سناتورها اجازه می‌دهد به هر میزان که بخواهند در خصوص هر موضوعی که می‌خواهند صحبت کنند، مگر این که «سه پنجم سناتورها که به طور مناسب انتخاب شده و سوگند یاد کرده باشند» (معمولاً ۶۰ تا از ۱۰۰ سناتورها) با رأی به کفایت مذاکرات طبق مقررات ۲۲ سنا، بحث را خاتمه دهند.

پیش از این با رسیدن شمار حامیان توافق به ۳۴ سناتور، باراک اوباما، به آن مقداری رای دست یافته بود که بتواند از حق وتوی خود استفاده کند.