به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی طالقانی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته کرمانشاه اظهار داشت: شورای اسلامی رکن اساسی اداره کشور است و بعد از تدوین سند چشمانداز سیاتهای اصل ۴۴ و اقتصاد مقاومتی و نیز با آغاز مرحله دوم هدفمندی یارانهها ایران در آستانه تحولی بزرگ قرار گرفت.
رئیس شورای عالی استان کرمانشاه در ادامه بیان کرد: دولت در تفویض اختیار و واگذاری تصمیمات و اداره کشور به شوراها مقابله می کند در حالیکه در قانون اساس به صراحت بر شورا به عنوان رکن اصلی تصمیمگیری و اداره کشور تاکید شده است.
شورا محل باندبازی نیست
سید مهدی طالقانی اوج مردم سالاری دینی را در نهاد شوراها دانست و اظهار کرد: شورا تشنه قدرت نیست بلکه عاشق خدمت است.
وی تاکید کرد: شورا محل تضاد داخلی، باندبازی، جناح بازی، ضایع کردن منابع مردم و معطل نمودن مردم نیست بلکه شورا محل تولید ایدههای نو و کسب تجربیات در سیستم مدیریت بوده و بر این اساس پاسخگوی دولت و خدمترسان مردم است.
رئیس شورای عالی استان کرمانشاه شورا را نماد اداره و مدیریت کشور عنوان کرد و گفت: جوامع شهری و روستایی حق برخورداری از منابع طبیعی و رفاه و امنیت و محیط زیست سالم دارند و نقش شورا در عملیاتی کردن این امر بسیار مهم و احترام به جایگاه شورا نیز حیاتی است.
طالقانی سرما و خشکسالی را از مشکلات دست و پاگیر کشاورزان استان کرمانشاه در سال جاری برشمرد و گفت: دولت برنامه پرداخت خسارت به کشاورزان را عملیاتی و پرداخت وام به این دسته از افراد بدون بوروکراسی اداری دنبال شود.
لزوم رفع مشکل پسماندها در روستاها و شهرستانهای استان کرمانشاه
وی با اشاره به آسیب دیدن ۱۱۴ هزار هکتار از اراضی یکی از شهرستانهای استان در پی سرمای زمستان اخیر گفت: سرانه فضای سبز استان کرمانشاه ۷ مترمربع بوده در حالیکه این رقم پایینتر از سرانه مجاز ۱۴ متر مربع در کشور است
رئیس شورای عالی استان کرمانشاه با بیان اینکه مشکل پسماندها در شهرستان کرمانشاه برطرف شده است، گفت: متاسقانه مدیریت رفع مشکل پسماندها و زباله در روستاها و شهرستانها اعمال نشده و با تدبیر مناسب امکان استفاده بهینه از زبالهها در تولید برق فراهم میشود.
طالقانی احیای قنوات و چشمهها را راهکار رفع مشکل کم آبی در استان کرمانشاه دانست و گفت: در بحث فرستندههای تلویزیونی به سراسر استان اقدامات لازم صورت گیرد و شورا عزم جدی در برطرف نمودن مشکلات دارد.
۷۲ درصد جمعیت استان کرمانشاه شهرنشین هستند
وی ایجاد ارتباط لازم میان شورای شهرستانها جهت حسن انجام وظیفه و حل و فصل اختلافات در موارد غیر قابل پیگیری قضایی وهمکاری با شورای برنامهریزی و توسعه استان در نظارت بر طرحهای استانی و ملی را از وظایف شورای استان دانست و تصریح کرد: اصول مترقی ۱۰۰ تا ۱۰۷ قانون اساسی به شورا اختصاص دارد.
طالقانی افزود: هم اکنون در استان کرمانشاه تعداد ۵۴۰ روستای خالی از سکنه وجود دارد و سیر مهاجرت روستاییان به شهرها جمعیت این فضا را نامتقارن نموده است به طوریکه هم اکنون ۷۲ درصد جمعیت در شهر و تنها ۲۸ درصد در روستاها سکونت دارند که این آمار نگران کننده است.
وی بیان کرد: هم اکنون در استان کرمانشاه تعداد ۳۱ شورای شهر، ۳۱ شورای بخش، ۱۴ شورای شهرستان، ۲۶۳۲ شورای روستا، ۳۱ شورای شهرداری، ۱۴۲۰ شورای دهیاری و ۱ شورای استان مشغول خدمت رسانی هستند.
طالقانی شورا را عقبه و یاری رسان مجلس دانست و گفت: همکاری مردم در امر پیشرفت همه جانبه فرهنگی ، بهداشتی با شوراها لازم است و هر برنامهای که دولت بخواهد از طریق سازمانها در روستاها عملیاتی کند به همکاری مردم نیاز دارد.
وی با استناد به قانون گفت: استانداران، فرماندارن و سایر مقامات کشوری در حدود اختیارات شورا ملزم به رعایت تصمیمات آنها هستند و هم اکنون شورای عالی استان کرمانشاه دارای ۱۴ عضو اصلی است.
طالقانی با تاکید بر لزوم توجه جدی به معابر و ماشین آلات فرسوده شهرسازی کرمانشاه بیان کرد: متاسفانه شهرداریها منابع مالی ثابت و پایدار ندارند و مردم نیز در این رابطه دچار مشکل میشوند.
رئیس شورای عالی استان کرمانشاه در پایان تعامل و پیگیری مسائل شورای استان توسط آیتالله علما را شایسته تقدیر و سپاس دانست.