دکتر خالد سعیدی در خصوص تحقق اقتصاد دانش بنیان به خبرنگار مهر با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان پایه و اساس اقتصاد مقاومتی است، گفت: اقتصاد دانش بنیان علاوه بر اینکه باید اقتصادی پایه ریزی شود باید بر مبنای دانایی نیز باشد.
وی اظهار داشت: ما باید سازوکاری را ایجاد کنیم که دانشگاهها بتوانند کار آفرین یا ثروت آفرین باشند.
به گفته وی، ما مرحله گذار تولید ثروت به علم را به خوبی عملی می کنیم ولی این چرخه باید تکمیل شود و ثروت چند برابری را به ما بدهد. همچنین در پارک های علمی و فناوری می توان با تولید علم و فناوری به تکمیل این چرخه پرداخت تا اقتصاد دانش بنیان محقق شود.
سرپرست پارک علمی و فناوری کردستان با بیان اینکه پارک های علمی و فناوری می توانند برای تکمیل چرخه علم تا ثروت روی کار بیایند، عنوان کرد: متخصصان، علم را در دانشگاهها یاد می گیرند و باید در پارک های علمی و فناوری به کارگیرند تا نتیجه علمشان مشخص شود. پارک های علمی و فناوری می توانند محیطی را برای این متخصصان فراهم کنند تا فعالیتشان ثمر دهد.
وی تاکید داشت: همچنین این متخصصان باید تکنولوژی هایی برای تحقق اقتصاد دانش بنیان بیاورند که از آن یک یا دو تکنولوژی دیگر خلق شود.
سعیدی افزود: به دلیل آنکه دانشگاهیان در دانشگاهها عملیاتی کار نمی کنند. سرمایه گذار اعتمادی به دانشگاهیان ندارد. از سوی دیگر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آنچنان که برای تئوری ها ارزش می گذارد به فعالیت های عملیاتی بها نمی دهد و این یکی از ضعف هایی است که بر سر راه اقتصصاد دانش بنیان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه باید مشوق هایی ایجاد شود تا هیات علمی دانشگاه خودش را درگیر فعالیت های عملیاتی بکند، افزود: وزارت علوم باید به دل وزارتخانه های مختلف در کشور برود و نیازهایشان را بررسی کند تا با روشی علمی بتواند اقتصاد دانش بنیان را محقق کند.