به گزارش خبرنگار مهر، یدالله ملکی در حاشیه اتاق فکر آب که به ریاست استاندار در شرکت آب منطقه ای قزوین برگزار شد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: سالهاست کشور ما به علت برداشت بی رویه از منابع آب زیر زمینی با خطر افت دایم سطح آب زیرزمینی و تخریب منابع آب روبه رو است به طوری که تمامی اقدامات انجام شده طی سال های گذشته به نتیجه مطلوب نرسیده است.
وی افزود: بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی صدمات جبران نشدنی به این منابع ارزشمند ملی وارد کرده به گونه ای که در حال حاضر بیش از یک سوم دشت های استان در وضعیت بحرانی و بیش از نیمی از آنها در وضعیت ممنوعیت قرار دارد لذا با کمک فنآوری های جدید و دانش پژوهان کشور اولین سری از کنتورهای هوشمند آب و برق با استفاده از تجارب قبلی ساخته شد که هدف اصلی نظارت هوشمند برداشت آب از چاه ها با استفاده از نرم افزار و نیروی برق است.
نصب ۱۵۰۰ کنتور هوشمند در چاه های آب کشاورزی
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای قزوین بیان کرد: با اختصاص شش میلیارد ریال تاکنون ۱۵۰۰ کنتور هوشمند در چاه های آب کشاورزی استان نصب و مدیریت منابع آبی عملیاتی شده است.
ملکی یادآورشد: در حال حاضر در استان حدود ۵۵۰۰ تا شش هزار چاه دارای مجوز داریم که سه هزار چاه نیز غیرمجاز است که در یک برنامه دو ساله باید چهار هزار حلقه چاه کشاورزی با نصب کنتور هوشمند در چرخه مدیریت منابع آبی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: برای نصب چهار هزار کنتور هوشمند دیگر به حدود ۱۶ تا ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم که از محل اعتبارات طرح تعادل بخشی تامین خواهیم کرد.
ملکی گفت: با نصب کنتورهای هوشمند با یک سامانه مرکزی میتوان کنترل منابع آبی را به صورت هوشمند عملیاتی کرد و در مواقع خشکسالی و بحران آب نیز دبی چاه ها را کاهش داد.
وی اظهارامیدواری کرد با اصلاح روش های آبیاری سنتی و استفاده از سیستم های مدرن و هوشمند ضمن کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی نسبت به مدیریت منابع آبی اقدام کرد.