به گزارش خبرنگار مهر، محمد وکیلی صبح دوشنبه در چهارمین جلسه کارگروه توسعه صادرات استان سمنان با تأکید بر لزوم اخذ اطلاعات دقیق صادرات از خود صادرکنندگان در استان، اظهار داشت: تمام تمهیدات لازم اندیشیده شود تا صادرکنندگان استانی صادرات خود را در داخل استان اظهار کنند و اگر در این زمینه مشکلی وجود دارد برطرف شود تا اقلامی که از استان صادر می شوند داخل استان ثبت شوند.
وی با بیان اینکه استان سمنان از امتیازات بسیار خوبی در زمینه صادرات میوه و مشتقات کشاورزی برخوردار است، افزود: با توجه به اینکه بروکراسی در سمنان نسبت به جاهای دیگر خیلی کمتر است برای توسعه صادرات میوه و مرکبات و محصولات کشاورزی از استان باید برنامه ریزی دقیق صورت پذیرد.
ضرورت رعایت استاندارد و افزایش کیفیت کالاهای صادراتی
مقام عالی دولت تدبیر و امید در استان سمنان با تأکید بر ضرورت رعایت استاندارد و افزایش کیفیت کالاهای صادراتی از سوی صادرکنندگان و تولید کنندگان، اظهار داشت: باید بازارهای هدف شناسایی شوند و وضعیت کشورهای همسایه و غیرهمسایه رصد و بررسی شود که چه کالاهایی مورد نیاز آنها است و سهم استان در صادرات اقلام مورد نیاز این کشورها مشخص شود.
وکیلی با اشاره به این مطلب که استان سمنان از توانمندی های زیادی برخوردار است، گفت: متأسفانه برای اطلاع رسانی و انعکاس این توانمندیها اقدامات موثری انجام نمی گیرد.
وی بر ضرروت چاپ کتاب توانمندی های استان سمنان تاکید کرد و افزود: نمایشگاه های تبلیغاتی متنوعی برگزار شود و تولیدکنندگان و صادرکنندگان در نمایشگاه های درون استانی و برون استانی حضور یابند و توانمندی های خود را به عرضه بگذارند.
موانع صادراتی استان سمنان قدم به قدم مرتفع می شود
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیز در این جلسه از حضور تعدادی واحدهای تولیدی استان در نمایشگاه های بین المللی خبر داد و گفت: واحدهای تولید و صادر کننده کالا در راستای اقدامات تبلیغاتی سرمایه گذاری های خوبی انجام داده اند.
بهروز اسودی گفت: برگزاری این جلسات با هدف بررسی مسایل و مشکلات صادرات استان سمنان تشکیل و در هر نشست از صادرکنندگان فعال دعوت می شود تا با بیان مشکلات، موانع صادراتی استان را قدم به قدم مرتفع کنیم.
وی همچنین ضمن بیان توضیحاتی درخصوص مصوبات جلسه قبل افزود: با توجه به اظهار بخش قابل توجهی از صادرات استان در سایر مبادی گمرکی کشور و عدم درج آمار این بخش از صادرات استان در گزارشات استانی منتشره، درخواست ایجاد امکان دسترسی به آمار کالاهای صادراتی تولیدی استان به گمرک ایران منعکس شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان در خاتمه تاکید کرد: مشکل بالا بودن هزینه حمل ترکیبی ریلی و اخذ مالیات بر ارزش افزوده از کرایه های حمل ریلی بررسی و تصمیمات لازم به منظور رفع آن به تفکیک دو سطح استانی و ملی اخذ شد.