عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بایستی زلزله در تهران را جدی بگیریم، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، درخواست می‌شود که مسئولان مربوطه برای هماهنگی بیشتر به شورا دعوت شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا انصاری در یکصد و هشتاد و سومین جلسه شورا اظهار داشت: چندی پیش نکاتی را در خصوص زلزله تهران مطرح کردم که قابل پیگیری است.

وی تصریح کرد: با توجه به جدی بودن وقوع زلزله در شهر تهران، بنده پیشنهاد می‌دهم شورای شهر تهران جلسه‌ای را برای هماهنگی بیشتر با مسئولان مربوطه اعم از هلال احمر و سازمان مدیریت بحران به این موضوع اختصاص دهد.

انصاری تأکید کرد: با توجه به اینکه شورای شهر تهران متولی هماهنگی فی مابین دستگاه‌های مختلف در شهر تهران در زمینه زلزله است، این جلسه می‌تواند این هماهنگی و تعامل را افزایش دهد.

مهدی چمران نیز در ادامه جلسه گفت: دعوت از کارشناسان و متخصصان این فن نیز می تواند چاره گشا باشد.

همچنین در جریان یکصد و هشتاد وسومین جلسه علنی شورای شهر تهران اعتراض فرمانداری تهران نسبت به مصوبه اخیر شورای شهر درباره ساماندهی سیما و منظر شهری را بررسی کردند.

محمد سالاری رئیس کیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در این رابطه توضیح داد: فرمانداری به ترکیب اعضای شورای راهبردی در این مصوبه اعتراض دارد و آن را فاقد همخوانی می‌داند. پیشنهاد فرمانداری این است که به جای رئیس کمیسیون عمران مجلس، رئیس مجمع نمایندگان شهر تهران و به جای رئیس سازمان مهندسی کشور، رئیس سازمان مهندسی استان تهران در این شورای راهبردی حضور داشته باشند.

وی ادامه داد: از آنجا که ممکن است رئیس مجمع نمایندگان تهران دانش کافی در حوزه معماری نداشته باشد تصمیم منطقی این است که رئیس کمیسیون عمران مجلس در ترکیب اعضا حضور داشته باشد ضمن اینکه با توجه به الگوپذیری دیگر شهرها از تهران و زمینه سازی برای تسری تصمیمات صحیح به سایر شهرداری‌ها، حضور رئیس سازمان نظام مهندسی کشور از این نظر معقول‌تر است.

 در نهایت با اعمال تغییراتی در ترکیب شورای راهبردی مذکور و حذف کمیسیون فرهنگی و اجتماعی از این مصوبه جوابیه شورای شهر به تصویب رسید. افزون براین بررسی طرح یک فوریتی الزام شهرداری به ارائه لایحه ساماندهی بهره‌بردرای از اماکن میراثی و تاریخی شهر تهران از دستور کار خارج شد.

به گفته سالاری اگرچه طرح مذکور ارائه شد و یک فوریت آن نیز رأی آروده بود اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که کلیه مواد لازم در برنامه پنج ساله شهرداری تهران پیش بینی شده و نیازی به مصوبه جدید در این رابطه نیست.

پرویز سروری رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران نیز در این رابطه اظهار نظر کرد و گفت: با تصویب مقررات و آیین‌نامه‌های متعدد شهرداری تهران کم کم به دولت تبدیل می‌شود و برخی اصرار دارند که وظایف سازمان‌های دیگر را نیز بر گُرده شهرداری بگذارند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان میراث فرهنگی باید در حوزه بناهای تاریخی و میراثی اقدامات لازم را انجام دهد و در صورت لزوم از شهرداری کمک بخواهد. اما اکنون وظایف این سازامن به شهرداری واگذار شد و آنها گویا قرار است فقط به ما کمک کنند.

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران خواستار اصلاح این رویه شد و آن را مخل وظایف اصلی شهرداری تهران دانست.