به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر ناطق نوری ظهر چهارشنبه در کنگره بین المللی استاد شهریار در تبریز با اشاره ای به جایگاه این استاد بزرگ شعر و ادب گفت: در مقطعی که انقلاب به پیروزی رسید شهریار یکی از شاعرانی بود که به انقلاب پایبند ماند و در این میان بسیاری از شعرا انتظار نداشتند که این شاعر بزرگ همچنان در مسیر دینی، انقلابی و اسلامی باقی مانده و حرکت کند.
وی با بیان اینکه شهریار دارای ارتباطی ویژه معنوی، ادبی و هنری با حافظ است، گفت: این را می توان در برخی از اشعار این شاعر بزرگ دریافت.
ناطق نوری ضمن مثبت ارزیابی کردن این اقدام حوزه هنری استان در برگزاری این کنگره گفت: در میان شعرای بزرگ معاصر که تعدادشان کم هم نیست، شعرای زیادی اشعار لطیف و مضامین محکمی دارند اما صرفا شعر زیبا و مستحکم، شاعر را ماندگار نمی کند بلکه این روح حاکم بر شعر است که سبب ماندگاری آن می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامهداد: در بین شعرا گروه هایی داشتیم که بسیاری از آن ها دچار افراط و تفریط هایی بوده و همچنان دچار تملق و چاپلوسی شده و برای گذراندن زندگی به مدیحه سرایی افراطی پرداخته بودند.
وی افزود: همچنان این شعرا دست از ارزش های دینی خود برداشته و ژست روشنفکری گرفته بودند که البته این افراد روشن فکر هم نبودند چون در این صورت می توانستند حزب مخالف را تحمل کنند.
ناطق نوری با اشاره به حرکت برخی از شاعران این دوره در مسیر دینی و مذهبی گفت: در مقابل این شعرا، شاعرانی نیز بودند که نه دچار افراط و نه تفریط شده اند و تنها بر حسب عرق ملی و دینی خود قدم برداشته اند که شهریار یکی از این اساتید است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص عشق معنوی این استاد نیز گفت: استاد شهریار با وجود مراتب بالایی که در عشق زمینی داشته، در عشق ملکوتی و آسمانی نیز سابقه طولانی داشته و عشق وی به اهل بیت و امامان را می توان به آسانی از اشعار این شاعر دید.
وی ادامه داد: این شاعر بزرگ ضمن عشق الهی و محبت به اهل بیت الفت ویژه ای نیز با مردم و عواطف بشری و احساسات انسانی داشت و حتی اشعار بسیاری از مقام پدر و مادر شعر سروده است.
سرچشمه حکمت استاد شهریار در الفت ویژه وی با قرآن کریم است
اسماعیل جبارزاده نیز در این کنگره گفت: این کنگره بین المللی با محوریت دینی و مذهبی برگزار شده و به طور قطع برکات زیادی برای استان و همچنین ادب و فرهنگ کشور خواهد داشت.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: سرچشمه این حکمت و معرفت در کلام فاخر استاد را می توان در انس و الفت ویژه وی با قرآن کریم و ائمه اطهار دانست.
وی با اشاره ای به چهره بین المللی استاد شهریار گفت: این شاعر بزرگ متعلق به تبریز نبوده بلکه به کل جهان اسلام تعلق دارد.