به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین میثم امرودی اعلام کرد: طی هفته گذشته نخستین جلسه تدوین آئین نامه نحوه تملک و اداره اماکن تاریخی و گردشی تحت مالکیت شهرداری تهران با حضور نماینده های شورای اسلامی شهر تهران تشکیل شد که طی آن کارشناسان موظف به تدوین آئین شدند.
وی تصریح کرد: موضوع این کمیته، تمام املاک میراثی شهر تهران نیست، بلکه تنها در رابطه با املاکی تصمیم گیری می شود که توسط شهرداری تملک شده است و نحوه اداره آن باید مشخص شود.
وی گفت: حفظ، نگهداری و ثبت اماکن تاریخی و میراثی به عهده سازمان میراث فرهنگی است و از اختیارات و وظایف این سازمان است. از این رو هر اقدامی بخواهد در این خصوص انجام شود، حتما با میراث فرهنگی هماهنگ می شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهمی که توسط این کمیته بررسی می شود، نحوه تملک املاک است که در آن اولویت های اعلام می شود.
حجت الاسلام امرودی افزود: بر اساس لیست سازمان میراث، حدود ۲ هزار ملک میراثی در شهر تهران شناسایی شده است که بخشی از آن ثبت شده و بخشی از این املاک در حال طی کردن مراحل ثبت است اما لیست خانه های تملک شده در اختیار کارشناسان میراث است و قرار شده است در جلسات آتی این لیست ارائه شود.
وی با بیان اینکه حجم قابل توجهی از املاک میراثی در منطقه ۱۱ و ۱۲ - که جزو بافت تاریخی تهران هستند- تملک شده، گفت: تعدادی از املاک توسط شهرداری تهران خریداری شده است اما در حال رایزنی هستیم که چه تعداد از آنها ثبت میراثی دارد و چه تعداد ارزش تاریخی دارد. چرا که بر اساس طبقه بندی سازمان میراث، املاکی وجود دارد که ارزش تاریخی دارد اما ثبت میراثی ندارد که شهرداری برای بهسازی و بازسازی این املاک نیز کمک می کند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در ادامه توضیحاتش عنوان کرد: در خصوص نوع کاربری های املاک، بر اساس نوع کاربری پیشین ملک تصمیم گیری می شود به طوری که اگر یک ملک میراثی قبلا ملک شخصیت انقلابی بوده است، بر اساس هویت آن در گذشته، مورد بهره برداری قرار می گیرد.