شیراز- در نخستین برنامه از شبهای «هنر و ادبیات» شیراز، استاد یدالله طارمی شاعر پیشکسوت شیرازی با حضور اهالی فرهنگ و ادب این شهر تجلیل شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این آیین که شامگاه شنبه در حضور بسیاری از بزرگان ادبیات، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی برگزار شد، از سالها فعالیت ادبی یدالله طارمی، شاعر شیرازی تقدیر  شد.

در این مراسم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با این پرسش که آیا زبان روزی متولد و روزی خواهد مرد، آیا لهجه ها و گویش ها روزی از بین خواهند رفت، به شرح این موضوع پرداخت و به حضور قومی بلندقامت و اساطیرگونه در فلات ایران اشاره کرد که قدرتمندانه ماندن تا زبان را از آن خود کردند و بعدها دوران معاصر را به نظاره نشستند.

بهزاد مریدی با بیان این پرسش که آیا زبان شیرازی زبان یا گویش یا لهجه است، سپس به عقیده زبان شناسان در این خصوص اشاره کرد که منظر زبان شناختی را نمی توان تفاوت های زبان و گویش دانست.

این عضو شورای فرهنگ عمومی فارس مواردی دیگر چون مردم شناسی و جامعه شناسی را در آن دخیل دانست و افزود: تعدادی زبان و گویش و لهجه در شیراز داریم و کار سترگ همه کسانی که قرار است ماندگاری زبان را سبب شوند، ریشه در خرده فرهنگ های ما دارد. پس دستان کسانی که ادبیات عامه را زنده نگه داشتند را ببوسیم و به آن حرمت بگذاریم.

در ادامه مراسم رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس بیان کرد: نام یدالله طارمی هرکس را به صمیمیت سیالی فرا می خواند که از طراوت روحش برمی خیزد.

کوروش کمالی سروستانی  نبض نگاه طارمی را آمیخته با شعر عنوان کرد و افزود: او تار و پود شعر را می شناسد، و در شاعرانگی آن را به تجلی می گذارد. 

وی در ادامه به غزل های عاشقانه طارمی اشاره کرد و سپس به آثار طارمی درباره گویش شیرازی و ویژگی های این اشعار پرداخت و گفت: اگر واژگان در گذر روزگار در زبان نمانند، در شعر می مانند.

بعد از صحبت های کوروش کمالی سروستانی، مهدی مباشری شعر خواند و جمال زیانی نیز درباره زبان و گویش محلی و شعر شیرازی و جایگاه یدالله طارمی سخن گفت و داریوش نوید‌گویی در خصوص اقبال شاعران به شعر سرایی با گویش شیرازی، صحبت کرد.

در انتهای مراسم از تندیس فخر فارس، جشن نامه و پرتره یدالله طارمی رونمایی شد.