شاهرود- هفته دفاع مقدس شاید بهترین زمان برای قدردانی از کسانی باشد که شب و روز برای دفاع از مرزهای آبی، خاکی و هوایی کشورمان تلاش می‌کنند و در این بین ارتش تجربه‌ای از شور، عشق و ایثار است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: نسل دوران دفاع مقدس با واژگانی چون رشادت‌های ارتشیان غیور نیروی زمینی، دریادلان نیروی دریایی و سبک بالان عاشق نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بیگانه نیستند.

روزها و سال‌های زیادی از آن دوران گذشته و هفته دفاع مقدس فرصتی را فراهم می کند تا پای سخن نظامیان، راویان، جانبازان و رزمندگان آن روزها بنشینیم تا از رشادت‌های خودشان و هم رزمانشان سخن بگویند.

ارتشمان چیزی دارد که دیگر قدرت‌های نظامی ندارند

هماهنگی برای بردن دوربین به داخل پادگان سخت است ولی به هر صورت هماهنگی های لازم انجام می شود و بالاخره از درب بزرگ و زمخت پادگان که به‌گونه‌ای خوشامدگوی تازه‌واردان است به مکانی وارد می‌شوی که در اوج مردانگی و سخت‌گیری صفایی بسیار دارد.

ثبت همه‌چیز در دفتر دژبانی به من می‌گوید اینجا مکانی است که در آن نظم حرف اول و آخر را می‌زند، هماهنگی پشت هماهنگی، تلفن پشت تلفن تا درنهایت خودرویی به دنبالمان می‌آید. پادگان ۵۸تکاور ذوالفقار شاهرود پیچ‌وتاب خاصی ندارد چهارتا خیابان و چند ساختمان.

خودرو در حال حرکت است. جای‌جای پادگان سربازانی را می‌بینم که بر روی زمین آن‌هم ظهر نخستین روزهای پائیز نشسته‌اند تابلوهایی بانام و تمثال مبارک شهدا، پرچم‌های رنگی که بر روی آن‌ها نام ائمه اطهار است و پرچم سه رنگی که اگر امروز سرپاست به خاطر مجاهدت‌های مردان خداست همه و همه نمادهایی هستند که در هیچ ارتشی از قدرت‌های نظامی جهان‌دیده نمی‌شوند.

تأمین امنیت و سرباز ولایت بودن خاصیت ارتش ایران است

فرمانده تیپ ۱۵۸ شهید کشاورزیان لشگر ۵۸ تکاور ذوالفقار نخستین کسی است که برای اخذ اجازه و هم‌کلامی در بدو ورود به پادگان نزدش می‌روم بیرون درب آن‌قدری معطل نمی‌شوم وارد اتاق که می‌شوم نخستین چیزی که چشم‌نواز است، مدال‌ها، کاپ‌ها، جوایز و لوح‌های تقدیر فراوانی است که در کلکسیون افتخارات این پادگان قرار داده‌اند شاید پاسخ یکی از پرسش‌هایم را گرفتم که مگر ارتش جز در سیستم نظامی فعالیت دیگری هم دارد؟ افتخارات ورزشی، هنری، قرآنی، علمی، پژوهشی، ثبت اختراع خلاصه همه و همه نشان از فعال بودن آجا در حوزه های فرهنگی ورزشی می‌دهد.

امیر معمارباشی با چهره ای بشاش و خنده‌رو به استقبال می‌آید، چهره‌ای نظامی اما مهربان دارد. از آن‌هایی است که حداقل نیمی از روز را کار می‌کنند و نیمی دیگر را بین امورات ارتش و خانواده تقسیم می‌کند.

سخنان خود را با حدیثی از علی(ع) شروع می‌کند «برایتان دو نعمت ناشناخته شامل امنیت و سلامت است که مورد غفلت قرارگرفته است».

پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بدخواهان و معاندین داخلی و خارجی که بر این امر مهم واقف بودند که وجود ارتش و تجهیزاتی که در اختیار دارد به‌عنوان یک بازوی قدرتمند برای کشور خطر بزرگی برای توطئه ­ها و دسیسه­ های خودشان خواهد بود لذا انحلال ارتش را به‌عنوان اولین توطئه خود در دستور کار قراردادند اما بصیرت و آگاهی امام از این توطئه خط بطلانی بر ترفندهای آنان کشید.

قطعاً در دیپلماسی سیاسی هر کشور سیاسیون زمانی پای میز مذاکره با قاطعیت از منافع کشورشان دفاع می‌کنند که یک نیروی نظامی قوی و مستحکم آنان را حمایت کند.

امیرمهدی معمارباشی می گوید: امروز امنیت پایدار و آسایش که در کشور عزیزمان برقرار است به‌زعم وجود پربرکت نیروهایی است که در این راه باقدرت و مستحکم ایستاده­ اند تا بیگانگان و بدخواهان گوشه چشمی به این خاک و نظام مقدس نداشته باشند.

وی معتقد است یکی از این بازوان قدرتمند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ارتش ولایی و فداکاری است که از بدو پیروزی انقلاب در همه­ صحنه­ ها حضوری مقتدرانه داشته است و پای در هرکدام از آن‌ها نهاده توانسته است اعتماد رهبر کبیر انقلاب و پس‌ازآن فرزند گران‌قدرش مقام معظم رهبری را به نیکی پاسخ بدهد.

فرمانده تیپ۱۵۸ شهید کشاورزیان می افزاید: امروز ارتش ایران با توانی همچون کوه­ های استوار و مقتدرانه گوش‌به‌فرمان رهبر و فرمانده محبوب خود در جای جای ایران اسلامی است و در مرزهای کشور عزیزمان ایران آمادگی صددرصدی برای مقابله با هرگونه تهدید احتمالی بدخواهان دارد تا به آنان درسی فراموش ناشدنی همچون سال­های دفاع مقدس را دهد.

شهادت افتخار یک ارتشی است

از فرمانده تیپ ۱۵۸شهید کشاورزیان درباره دفاع مقدس می‌پرسم گویا منتظر این سؤال بود جرعه‌ای چای می‌نوشد و می‌گوید: هفته دفاع مقدس در حقیقت هفته ایثار و فداکاری است، هفته‌ای است که در آن بزرگ­ترین آزمایش فداکارانه ملت شکل‌گرفته است.

امیر ادامه می‌دهد: تجربه ه­ای بزرگ و پرارزش تاریخ ملت ما تبلور ایمان و اراده فرزندان این سرزمین و عشق ولایت مداری مردان وزنان این مرز و بوم به رهبر و مقتدای خودشان و درنهایت جلوه­ گری فرهنگ رسالت پاک حضرت سیدالشهدا(ع) که هرگز زیر بار ظلم و ستم نرفت و شهادت درراه حق­‌تعالی را برترین ارزش دانست، است. ملت سلحشور ما با درس گرفتن از دامان ائمه اطهار و توسل به ذات حق‌تعالی و کمک‌های ولی‌عصر (عج) این فرهنگ ناب را معنی بخشید. در پایان شهدا که اسوه­ های صبر و استقامت و پایداری و صلابت هستند، ایثارگران، جانبازان صبور، آزادگان مقاوم و سر افزار ۸ سال دفاع مقدس و ملت سلحشوری که مصمم و استوار حافظ و نگهبان ارزش­ها است، دستاوردهای گران‌سنگ انقلاب و نظام و رهبری عزیزمان شدند.

در خصوص شهادت از وی می پرسم، امیر می گوید: تمام آنچه در دنیا وجود دارد برای رفاه این تن و جان است، یعنی تنها پدیده ای است که انسان با هیچ‌چیز عوض نمی‌کنند و هر کاری که انجام می‌دهیم برای آن است، ولی وقتی پای معنویت به میان می­آید خصوصاً در نظام الهی و اسلامی ما، انسان می­آید و این جان را معامله می‌کند.

امیر معمارباشی ادامه می‌دهد: این یعنی باید یک معرفت بالایی به وجود بیاید تا این انسان با بهره‌مندی از این معرفت آمادگی و استقامت این را پیدا کند تا جان خود را با آنچه به‌یقین رسیده ­است که همان لقاءالله است معامله کند و امروز این امر در ارتش حزب‌الله نهادینه شده است. امروز جوانان پرشوری که پای در این عرصه­ مقدس می­ گذارند سر و جان خود را در رکاب ولایت و درراه آرمان­ های والای جمهوری اسلامی ایران تسلیم می کنند.

ارتش ولایی مدیون خون شهدا است

امیر را ترک می گویم. این بار برای صحبت کردن با سربازان راهی میدان رژه می شوم؛ میدانی بزرگ، پر از سرباز. سربازان در هوایی گرم با نظم مشغول تمرین هستند. گرمای هوا و تحرک زیاد عرق بر چهره هایشان نشانده است، درنهایت آفتابی که حتی کار را برای عکاسی سخت می‌کند چه برسد به رژه و آداب نظامی.

نخستین گروه، سربازانی هستند که در صبحگاه امروز، «خیلی خوب» از امیر گرفته‌اند، از سختی‌های سربازی می‌گویند اما غروری خاص و علاقه‌ای قلبی به ارتش نیز دارند.

امیررضا تیموری نخستین سربازی است که با او هم‌کلام می‌شوم هفت ماه دیگر از سربازی‌اش مانده است. وقتی درباره شهادت از او می پرسم می گوید: شهادت افتخار همه است و این تنها یک شعار نیست. من بارها به این موضوع فکر کرده‌ام که اگر من آن موقع بودم چه می‌کردم؟ قطعاً می‌رفتم؟ شاید الآن بگویم بله اما شرایط آن روزگار به‌گونه‌ای دیگر بود فکر می‌کنم آن روزها اصلاً جوانان لحظه‌ای برای پاسخ به این سؤال درنگ نمی‌کردند.

سید امیررضا موسوی نیز از اوضاع‌واحوال ارتش می‌گوید و معتقد است، دلیرمردانی در این ارتش بوده‌اند که اگر مجاهدت‌هایشان نبود الان آرامش در کشور حکمفرما نبود. این ارتش ولایی است که در آن‌همه تفکر برادر گونه دارند و اعتماد رمز اصلی موفقیت آن است.

فرمانده یکی از تیپ‌های آموزشی لشگر۵۸ تکاور ذوالفقار هم در گفتگویی کوتاه، انجام‌وظیفه در ارتش را رسالت خود می‌داند و معتقد است ارتش و سپاه دو بازوی مقتدر نظام جمهوری اسلامی ایران هستند که باید باهم و در راستای راهبردهای نظام گام بردارند این ویژگی ولایی بودن، خصوصیت اصلی نیروهای مسلح ما است.

ارتشی بودن برایم افتخار است

حمید عرب عامری از یادگاران دفاع مقدس درباره دفاع مقدس و زمانی که در ارتش خدمت می‌کرده، می گوید: ارتش آن روزها شرایط دیگری داشت، امروز از لحاظ نظامی همه‌چیز داریم و به جرأت می‌توان گفت، نیست کسی که بتواند قدرت نظامی ارتش ما را به چالش بکشد اما در ابتدای جنگ چنین نبود.

وی ادامه می دهد: بیشتر فرماندهان جنگ تفکرات خوبی داشتند که بدون ابزار نمی‌توانستند آن‌ها را اجرا کنند و تا سال۶۲، با چنگ و دندان کشور را نگه داشتیم.

عرب عامری می افزاید: در لشکر ارومیه، ۶۲پیاده سابق خدمت می‌کردم. سال ۶۱ یازده ماه در جبهه بودم و چیزهایی دیدم که هرگز، هیچ جای دیگر نمی‌توانم ببینم. صحنه‌های رشادت بزرگ‌مردان، دلیر جوانان و شیر زنانی که از جان و مال گذشته بودند و برای یک هدف یعنی دفاع از کیان مملکت آمده بودند.

عرب عامری که سردردهای مزمن از جنگ برایش به یادگار مانده است، به ارتشی بودنش افتخار می‌کند و اعتقادا دارد آن روزها به نحو احسن وظیفه‌اش را انجام داده و تنها افسوسش این است که از یارانی که غریبانه رفتند، جای ماده است.

دیگر جانباز دفاع مقدس که نور یکی از چشمانش را برای روشن نگه‌داشتن چراغ انقلاب و اسلام اهدا کرده درباره جنگ و مجاهدت‌های ارتش می‌گوید: جنگ صحنه رشادت‌های ارتشیان بود که تاریخ درباره آن‌ها نوشته است.

رضا مقدسی می‌گوید: هنوز هر وقت بتوانم به دیدار ارتشیان دلیر آن روزها و موی سپیدان عرصه مجاهدت این روزها می‌روم البته باید بگویم بیشتر به دیدار مزار شهدایی می‌روم که خود را بازمانده‌ای از کارون عشاق می‌دانم اما چه افسوس که من مانده‌ام تا در لباس معلمی خدمت کنم.

ارتش تجربه‌ای از شور، عشق و ایثار

بار دیگر برای عکاسی باید پا به میدان رژه بگذارم، سربازانی در حال تمرین هستند هوا گرم است و عرق از سر و روی سربازان می‌ریزد.

با ورود امیر به میدان، اوضاع متفاوت می‌شود، دیگر از سربازان خسته و رنگ و رو رفته خبری نیست، پوتین‌ها براق، همه خبردار، موهای سر آراسته و خلاصه آماده آماده...

امیر با دقت یک‌به‌یک سربازان را زیر نظر دارد گروه موزیک می‌نوازد و ریتم خاصی به فضا می‌دهد. یگان‌های پیاده بانظم خاصی یک‌به‌یک آماده اعزام به رژه، رزمایش، نمایشگاه و خلاصه مراسم ویژه هفته دفاع مقدس هستند و همه با یک هدف آن‌هم بزرگداشت دفاعی که تک تک مردم در آن سهم داشتند.

خبرنگار: منصوره قلیچی