به گزارش خبرگزاری مهر، این کانون در پی سیاستهای جدید موزه هنرهای معاصر تهران با هدف توجه بیشتر به نمایش آثار معاصر و گسترش همکاری با هنرمندان فعال در عرصه نیومدیا در ایران و جهان شکل گرفته است.
امیر راد مدیر کانون نیومدیا (رسانههای نو) از جمله هنرمندان فعال در این عرصه است که فعالیتهایی از جمله کیوریتورشیپ، برگزاری فستیوالهای بین المللی ویدئوآرت و پرفورمنسآرت، تدریس فلسفه هنر و برگزاری کارگاههای آموزشی در دانشگاهها و موسسات عالی و همچنین همکاری با مطبوعات در عرصه تحقیق و نوشتار را در کارنامه خود دارد و همچنین در حوزه های دیگر تجسمی همچون نقاشی فعال است و به عنوان یک مدیاآرتیست و با توجه به مباحث میانرشتهای در سایر حوزههای هنر نیز فعالیتهای عملی و تحقیقی داشته است.
امیر راد در ارتباط با فعالیتهای این کانون گفت: فعالیتهای کانون نیومدیا در سه بخش تعریف میشوندY اجرایی، آموزشی، تحقیقی. فعالیتهای اجرایی دربرگیرنده کلیه نمایشگاهها و پروژههای هنری در قالب نیومدیا مانند پرفورمنس آرت، ویدئو آرت، وب آرت، دیحیتال آرت، اینستالیشن، ساندآرت، سایبر آرت، ویدئو پرفورمنس و … است. در این حوزه علاوه بر تعریف پروژههای جدید، امکان تعامل با سایر پروژههای همزمان در موزه هنرهای معاصرتهران، به عنوان یکی از گزینههای مهم مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: از سویی دیگر این کانون میزبان برخی از پروژههای مهم بینالمللی چه در داخل و چه در خارج از کشور خواهد بود. در این حوزه کانون تلاش می کند با جذب همکاری هنرمندان داخلی و خارجی، فعالیتهای خود را با مرکزیت موزه هنرهای معاصر تهران، بعدی بینالمللی بخشد. در رابطه با بخش آموزش هم با توجه به کم و یا نبود آموزش در حوزه هنرمعاصر به طور عام و نیومدیا به طور خاص، یکی از مهمترین فعالیت کانون نیومدیا، حوزه آموزش خواهد بود. گروه هدفِ این بخش دو دسته هستند: هنرمندان و مخاطبان عام.
مدیر کانون نیومدیا اظهار کرد: در این بخش هنرمندان فعال نیومدیا می توانند دانش خود را به روز کنند و از آخرین تحولات این حوزه آگاهی کسب کنند. همچنین کانون نیومدیا توجهی ویژه به مخاطبان عام خواهد داشت. از آنجا که درک هنر معاصر نیاز به آگاهی و دانش حداقلی در این حوزه دارد کانون با همکاری سایر نهادها، موسسات آموزش عالی داخلی و خارجی و دیگر گروههای فعال، سعی در ارتقای سطح آگاهی مخاطبان دارد. در بخش آموزش از روشهای گوناگون آموزشی مستقیم و غیر مستقیم استفاده خواهد شد. همچنین توجه ویژه به نوجوانان و جوانان از اهداف دیگر کانون است.
امیر راد در رابطه با بخش تحقیقی این کانون افزود: هنر معاصر و زیر مجموعههای آن از جمله نیومدیا نسبت و وابستگی جدی به فعالیتهای تئوریک دارد، از سویی نیومدیا (رسانههای نو) بسترمحور هستند و درهر جامعهای تعاریف، چهارچوبها و ویژگیهای منحصر به فرد پیدا می کنند. به این ترتیب فعالیتهای تحقیقی قلب، محرک و شکل دهنده سایر فعالیتهای کانون نیومدیا بوده و از اهمیت به سزایی برخوردار است. این بخش با دعوت از محققان، پژوهشگران، نویسندگان، مدرسین و منتقدین و با همکاری پویا با سایر نهادهای پژوهشی در موزه و خارج از موزه همچون دانشگاهها فعالیت خود را آغاز کرده است. نتایج تحقیقی و عملی این بخش در سایر حوزههای اجرایی و آموزشی و همچنین در قالب رسانههای نوشتاری و دیداری عرضه خواهد شد.
وی در ادامه به روند شکلگیری این کانون در موزه هنرهای معاصر تهران اشاره کرد و گفت: در دوره جدید مدیریت موزه هنرهای معاصر تهران، کانونهای تخصصی مانند سینماتک و کانون معماری و شهر شکل گرفته و یا دوباره احیا شدهاند. به این ترتیب رفتار حرفهای با حوزههای گوناگون در دستور کار موزه است که کانون نیومدیا نیز در ادامه همین سیاست شکل گرفت. از اواسط بهار ۱۳۹۴ در پی برنامه ریزی و شکلدهی به این کانون بودیم ودر نهایت پاییز ۱۳۹۴ نقطه آغاز فعالیت این کانون شد.
مدیر کانون نیومدیا درباره اولین فعالیت های کانون نیومدیا در بخشهای یاد شده افزود: در بخش اجرایی، نمایش مجموعه بین المللی از ویدئوآرت و سپس پرفورمنسآرت، آغاز فعالیتهای کانون نیومدیا در پاییز خواهد بود. در بخش آموزشی کارگاههایی در نظر داریم که به زودی در وب سایت موزه هنرهای معاصرتهران اعلام خواهد شد و بخش تحقیقی نیز در حال شکلدهی گروه محققان هستیم.
کانون نیومدیا مانند دیگر کانونها در وبسایت موزه هنرهای معاصر تهران بخش مستقلی را به خود اختصاص داده است. فعالیت های کانون نیومدیا به طور کامل در این بخش منعکس خواهد شد. همچنین علاقهمندان می توانند جهت آگاهی از عضویت، شرایط شرکت در کارگاهها و سایر فعالیتها به همین بخش در وبسایت موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند.