مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درمانگران ۱۵۰ مرکز درمان اعتیاد را برای درمان اختلالات مربوط به الکل، توانمند می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی فرهودیان رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی با اعلام این خبر افزود: چهار دوره کارگاه آموزشی در قالب طرح تحقیقاتی مشترک با اداره پیشگیری و درمان اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرا می شود.

وی افزود: اولین دوره این کارگاه ها از چهارم مهرماه آغاز شده است و هر دوره چهار روزه برای ۴۰ درمانگر برگزار می شود.

فرهودیان اظهارداشت: بعد از طراحی و تدوین پروتکل های درمان طبی و درمان روانشناختی اختلالات مربوط به الکل، برگزاری کارگاه های آموزشی برای مسئولان فنی مراکز درمان اعتیاد سراسر کشور برنامه ریزی شد، تا از این طریق آموزش های تخصصی پیرامون چگونگی مقابله و درمان اختلالات سوء مصرف الکل به درمانگران ارائه شود.

وی افزود: درمانگران پس از اتمام دوره آموزشی، آموخته ها را بمدت یک سال در دوره درمان مراجعان و بیماران خود بکار می گیرند و تمامی اقدامات را بصورت online برای مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ارسال می کنند. 

رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی یادآور شد: با بررسی اقدامات و نتایج آنها، مشکلات توسط مرکز تحقیقات مشخص شده و در مراحل بعد، نسبت به رفع آنها اقدام می کند، ضمن آنکه تمامی این اطلاعات در قالب فعالیت های پژوهشی منتشر خواهد شد.

وی درباره چگونگی انتخاب مراکز درمانی شرکت کننده در این طرح، گفت: مراکز شرکت کننده، مراکز با سابقه طولانی در درمان اعتیاد هستند، که تخلفات جدی در طول سالها فعالیتشان نداشته، ضمن آنکه دوره های بازآموزی و اضافی را نیز طی کرده اند.

فرهودیان، درباره انتخاب «الکل» به عنوان موضوع طرح گفت: «الکل» از چند منظر مورد توجه است. اول اینکه مصرف آن در کشور ما، قانونی نیست، دیگر اینکه به دلیل حرام بودن آن در دین اسلام ، انگ متفاوتی بر مصرف کنندگان آن در ایران نسبت به سایر کشورها، وارد است. 

وی افزود: ضمن اینکه به این دلیل که اینکه تولید نظارت شده ای در داخل ایران ندارد، الکل های موجود بسیار خطرناک و یا حتی کشنده خواهند بود و شاهد مسمومیت های الکلی در میان مصرف کنندگان بوده ایم .

رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خاطرنشان کرد: در پایان هر دوره آموزشی، مجوز موقت درمان اختلالات مربوط به الکل، به شرکت کنندگان آن دوره اعطا می شود و  چنانچه هر درمانگر در طول یک سال فعالیت درمانی با استفاده از آموخته های کارگاهها، موفق به درمان حداقل پنج بیمار  شود، مجوز موقت او به مجوز قطعی تبدیل خواهد شد.