خبرگزاری مهر - گروه استانها: سفر استانی دولت، مازندرانها را به یاد سفر دولت گذشته میاندازد و این سؤال در ذهن بسیاری جاری است که آیا وعدههای این دولت نیز به سرنوشت مصوبات قبلی دچار خواهد شد.
سفرهایی با مصوبات زیاد که اکنون مسئولان استانی میگویند تنها ۱۶ درصد وعدهها محقق شده و دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تعهدات مالی برایمان به ارث گذاشته شده است.
بیست و دومین سفر استانی دولت تدبیر و امید قرار است ۱۹ مهرماه انجام شود و از ماه قبل ستاد ویژه سفر در استان شکلگرفته و مطالبات شهرستانها و استان نیز دستهبندیشده است. تکمیل پروژههای نیمهکاره، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی، مبارزه ویژه و جدی دولت با زمینخواران، حذف قوانین دست و پاگیر توسعهای، توجه ویژه به کشاورزی، صنعت و گردشگری مطالبات ویژهای است که در قرار است در سفر بیست و دوم از سوی مازندرانیها مطرح شود.
در سفر پیش رو واقعیتهای مازندران، توانمندیها، مشکلات و نارساییها بهدرستی به هیئت دولت شناسانده تا تصمیمهای کارشناسی برای توسعه استان گرفته شود
درعینحال بسیاری از مردم و کارشناسان از مسئولان استان تقاضا دارند تا در سفر پیش روی واقعیتهای مازندران، توانمندیها، مشکلات و نارساییها بهدرستی به هیئت دولت شناسانده تا تصمیمهای کارشناسی برای توسعه استان گرفته شود.
محمدرضا منصوریان فرماندار شهرستان سوادکوه شمالی با اشاره به سفر پیش روی هیئت دولت به خبرنگار مهر میگوید: مشکلات این شهرستان در هفت حوزه دستهبندیشده است و بخشی از مشکلات مربوط به اختلافات بر سر نقشه هوایی شهرستان است که امید به رفع آن داریم.
وی آبرسانی به ۱۴ روستا، تأمین اعتبار برای بیمارستان ۳۵ تختخوابی، احداث سد کسلیان، بهرهبرداری از سد آیتالله صالحی مازندرانی را ازجمله مطالبات مردم شهرستان از دولت بیان میکند.
درعینحال، احمدعلی مقیمی که نماینده مردم سه شهرستان شرقی استان مازندران در خانه ملت است، تبدیل منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد به منطقه آزاد تجاری – صنعتی را مهمترین خواسته مردم این مناطق میداند و میگوید: چهار طرح برای شهرستان بهشهر مطرح کردیم که مهمترین آن مبدل شدن منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد بهشهر به منطقه آزاد تجاری – صنعتی است.
احمدعلی مقیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، رفع مشکلات فاضلاب مسکن مهر ۱۸۰۰ واحدی، تسریع در تکمیل بیمارستان امام خمینی (ره) بهشهر، اجرای طرح فاضلاب شهری، ساخت پل بر روی سد گلورد که خواسته اهالی ۵۴ روستای حاشیه است، تکمیل سد گلورد را از دیگر بسته مطالباتی مردم منطقه بیان میکند.
مقیمی، خواسته مردم نکا را، اتمام زیرگذر گلخیل، تأسیس پل روی خیابان سی متری در داخل شهرستان نکا، اجراشدن چهار پروژه مجتمع آبرسانی شامل ۴۸ روستا ذکر میکند و میگوید: مردم شهرستان گلوگاه نیز خواهان اجرای پروژه جاده گلوگاه به دامغان، پروژه انتقال آب کشاورزی از سد گلورد هستند.
معضل زباله مازندران حل شود
محمد دامادی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس نیز، تدوین سیاست کلی با توجه به ویژگی نظام و فرهنگ اسلامی را نیاز ضروری میداند و میگوید: تدوین سیاست کلی گردشگری باید همراه با آورده اقتصادی برای استان باشد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر، حل معضل زباله که گردشگری بودن مازندران را تهدید میکند از خواستههای اصلی از دولت مطرح میکند و معتقد است: برای مبارزه با زمینخواری نیز و حفظ منابع طبیعی دولت باید ویژه ورود کند.
این نماینده مجلس رفع بروکراسی بر سر راه سرمایهگذار در استان را مهم برشمرد و گفت: تا وقتی بروکراسی بر سر راه سرمایهگذار وجود دارد نمیتوان انتظار ایجاد شغل، داشت.
دامادی، توجه ویژه به فرودگاه دشت ناز، کشاورزی و صنایع تبدیلی و رفع مشکل جاده گهرباران که به جاده مرگ معروف است را از دیگر خواستههایش از دولت مطرح میکند.
تخصیص بودجههای فرهنگی و پژوهشی در دانشگاهها کاهشیافته و بنیاد نخبگان مازندران هم رو به تعطیلی است
در آستانه سفر دولت، جامعه دانشگاهی مازندران نیز تخصیص بودجههای فرهنگی و پژوهشی در دانشگاهها را یک مطالبه اساسی مطرح میکنند و علی رمضانی یک پژوهشگر مازندرانی در این زمینه معتقد است: تخصیص بودجههای فرهنگی و پژوهشی در دانشگاهها کاهشیافته و بنیاد نخبگان مازندران هم رو به تعطیلی است.
وی با اشاره به اینکه مطالبات پژوهشی در دانشگاهها به صفر رسیده و انگیزه پژوهش در جامعه دانشگاهی و فرهنگی، کاهشیافته است، اظهار کرد: استادان دانشگاهها در اجلاسهای علمی در دیگر کشورها حضور یافته و با ارائه مقاله، امتیاز کسب میکردند اما پرداخت این هزینه به استادان هم لغو شده است.
این پژوهشگر بابیان اینکه بزرگترین درخواست ما از رئیسجمهوری این است که اعتبارات بخش فرهنگی و پژوهشی افزایش یابد، افزود: البته نظارتها را هم باید بیشتر کنند تا بودجه پژوهشی در جای خود هزینه شده، از انجام پژوهشهای سطحی هم پرهیز شود.
اما فرماندار جویبار، ساخت بزرگترین پایانه صادراتی میوه در زمینی به مساحت ۳۱ هکتار و بااعتبار ۱۶۰ میلیارد تومانی را ازجمله بستههای پیشنهادی در سفر آتی دولت بیان میکند و میگوید: قرار است با حمایت دولت این طرح یکساله بهرهبرداری شود.
رضا گنجی در گفتگو با خبرنگار مهر، ادامه میدهد: ازجمله مشکلات استان و این شهرستان در حوزه راه و بهسازی روستاها است، چراکه در صورت توجه به مشکلات روستاها، جلوی مهاجرت به شهرها نیز گرفته میشود.
وی از دیگر مشکلات استان و شهرستان جویبار را کمبود آب آشامیدنی عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به بارشها انتظار میرود مازندران با مشکل کمبود آب در فصل جاری مواجه نشود.
تعریض و بهسازی جاده، بهسازی و آسفالت جادههای روستایی، ساماندهی اماکن گردشگر، رفع مشکل کمبود آب آشامیدنی، توجه به ساماندهی سواحل و ایجاد سازمان عمران سواحل شمال، رونق بخشی به واحدهای صنعتی و اقتصاد منطقه، احیای کارگاههای صنایعدستی و شهرکهای موردنظر، تلاش برای ثبت جهانی دماوند و افزایش سهم بری استان از ردیف بودجههای دولتی از دیگر خواستههایی است که در سبد مطالبات مردم مازندران قرار دارد.