شهرکرد - خشک شدن مراتع و حاکم شدن هوای سرد در چهارمحال و بختیاری صدای زنگ کوچ عشایر بختیاری را در کوهستان‌های زاگرس طنین‌انداز کرده و کوچ عشایر زیباترین جاذبه گردشگری منطقه را رقم زده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها:با حاکم شدن هوای سرد و خشک شدن و از بین رفتن سرسبزی مراتع و آغاز بارش‌ها، کوچ عشایر بختیاری در استان چهارمحال و بختیاری آغازشده است.

فصل بارندگی در استان چهارمحال و بختیاری در حال نزدیک شدن است و عشایر بختیاری برای کمتر شدن مشکلات سفر کوچ و دست پنجه نرم کردن با بارندگی‌های شدید در پاییز، کوچ را سریع‌تر آغاز کرده‌اند.

یکی از زیباترین جلوه‌های زندگی عشایر بختیاری هنگام کوچ و پیمودن مسیر طولانی برای رسیدن به مناطق گرمسیر در فصل سرما است. این سفر که همه‌ساله در مناطق بختیاری نشین استان چهارمحال و بختیاری و با سرد شدن هوا آغاز می‌شود پس از پیمودن مسافتی که چندین هفته به طول می‌انجامد در مناطق گرمسیری استان خوزستان به پایان می‌رسد.

هرچند در بسیاری از این مناطق جاده‌های کوهستانی جای ایل راه‌ها را گرفته است اما هنوز بسیاری از عشایر این مناطق با پای پیاده و تحمل روزها رنج و مشقت و البته لذت بردن از همه زیبایی‌های کوچ، این سفر خاطره‌انگیز را انجام می‌دهند.

هم‌اکنون سیاه‌چادرهای عشایر از روی دشت‌ها و کوهستان‌ها یکی پس از دیگری جمع می‌شود و بر روی چهار پایان گذاشته می‌شود، دام‌ها ساماندهی می‌شوند و در مسیر کوچ قرار داده می‌شوند.

صدای زنگوله‌های دام‌ها کوهستان‌های منطقه را فراگرفته است و زیبایی خاصی به منطقه داده است.

عشایر پس از شش ماه تلاش و کوشش در تولید محصولات دامی مانند گوشت، شیر، ماست، کره و... تمام وسایل زندگی خود را بر روی چهار پایان قرار داده و مسیر جنوب را در پیش‌گرفته‌اند.

عشایر بختیاری هرساله بیشتر در منطقه کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری به‌واسطه داشتن مراتع سرسبز و وجود آب کافی استقرار پیدا می‌کنند.

کوچ عشایر یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری در سطح کشور است دومرتبه در سال بیشتر این زیبایی مشاهده نمی‌شود و زیبایی این جاذبه در استان چهارمحال و بختیاری در خصوص کوچ عشایر بختیاری نمود بیشتری دارد.

مردمان ایل بختیاری دارای لباس‌های رنگی و زیبایی هستند که زیبایی کوچ ایل را چندین برابر می‌کند.

ایل‌های بختیاری در حال کوچ به مناطق گرمسیر جنوب هستند

بخشدار مرکزی شهرستان کوهرنگ در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کوچ عشایر بختیاری در شهرستان کوهرنگ آغازشده است و هم‌اکنون ایل‌های بختیاری در حال کوچ از این منطقه به مناطق گرمسیر جنوب هستند.

فرزاد محمد حسینی عنوان کرد: هم‌اکنون حدود 30 هزار نفر عشایر بختیاری در بخش مرکزی کوهرنگ استقرار دارند که کوچ این عشایر آغازشده است و هم‌اکنون در حال کوچ به مناطق گرمسیر استان خوزستان هستند.

بخشدار مرکزی شهرستان کوهرنگ با اشاره به اینکه عشایر باید هرچه سریع‌تر منطقه را ترک کنند و خود را به مناطق گرمسیر خوزستان برسانند، ادامه داد: بارندگی درراه است و وقوع بارندگی در مسیر حرکت کوچ می‌تواند مشکلات بسیاری را برای عشایر رقم بزند.

وی گفت: کوچ عشایر یکی از زیباترین جلوه‌های گردشگری است که هرساله در این منطقه مشاهده می‌شود.

وی اظهار داشت: هنوز در کوچ عشایر رسم‌های محلی بسیاری وجود دارد که زیبایی حرکت کاروان کوچ عشایر را جلوه ای خاص می دهد و باید از این ظرفیت برای جذب گردشگر و توریست استفاده شود.

بخشدار مرکزی شهرستان کوهرنگ عنوان کرد: هم‌اکنون بهترین زمان برای مشاهده زیبایی کوچ عشایر بختیاری است.

تمهیدات ویژه برای امدادرسانی در مواقع بحرانی برای کوچ عشایر اندیشیده شده است

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان چهارمحال و بختیاری نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز کوچ عشایر در چهارمحال و بختیاری، گفت: تمهیدات لازم برای امدادرسانی در مواقع بحرانی و خطرات احتمالی برای کوچ عشایر اندیشیده شده است.

برومند جهانگیری گفت: تمام پایگاه‌های هلال‌احمر در مناطق کوچ عشایر تجهیز شده است و در آمادگی کامل برای امدادرسانی در هنگام وقوع حوادث احتمالی برای عشایر است.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در میان عشایر نیز افراد بسیاری عضو جمعیت هلال‌احمر هستند که آموزش‌های امدادی را فراگرفته‌اند و در هنگام وقوع حوادث احتمالی می‌تواند نقش مهمی در کمک به عشایر داشته باشند.

وی ادامه داد: بارندگی و سیلابی شدن رودخانه‌ها یکی از مهم‌ترین خطراتی است که هرساله کوچ عشایر را با مشکل مواجه می‌کند که عشایر باید زودتر از آغاز بارندگی از سطح استان خارج شوند.

خبرنگار : بهاره صمیمی

برچسب‌ها