به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین صادقی بعد از ظهر چهارشنبه در نشست مشترک با روسای دانشگاه های استان اردبیل به ضرورت اصلاح مسیر دانشگاه تاکید کرد و راهکارهای آن را جهت دهی و ارتقا کیفیت آموزش دانست.
وی با بیان اینکه علاوه بر این در بخش پژوهش باید به ارتقا کیفیت و جهت دهی در راستای نیازهای موجود توجه شود، با تاکید ویژه خواستار توجه دانشگاه ها به حوزه فناوری شد و تبدیل یافته های پژوهشی به فناوری را یک ضرورت برشمرد.
مشاور ارشد صندوق نوآوری و شکوفایی متذکر شد: دانشگاه اگر بتواند ارزش افزوده ایجاد کند نقش خود را به شکل مطلوب ایفا کرده است و این در حالی است که متاسفانه در کشور دانشگاه هایی که بیش از ۹۰ درصد از درآمد خود را از محل شهریه یعنی مدرک فروشی تامین می کنند، شکل گرفته است.
صادقی معتقد است در دانشگاه های کشور پژوهش به لحاظ تولید محتوا بالا است و با این وجود پژوهش ها باید کیفی شود و مقالات به سمت مقالات ISI گرایش یافته و ارجاعات نیز افزایش یابد.
وی به ضرورت تبدیل مقالات علمی به فناوری تاکید کرد و افزود: در وضعیتی که اقتصاد کشور دچار مشکل است و با نرخ قابل توجه بیکاری مواجه ایم باید به سمت تبدیل یافته ها به فن آوری گام برداریم.
مشاور ارشد صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید دارد که در وضعیت فعلی اقتصاد در کشور حکم گلوگاه را دارد و در سال های اخیر تورم افزار گسیخته در کنار رکود و تحریم ها اقتصاد کشور را دچار خدشه و مشکل ساخته است.
به گفته صادقی وابستگی به بودجه نفت و خام فروشی منابع در کنار بیکاری جوانان به ویژه فاراغ التحصیلان دانشگاهی از چالش های جدی اقتصاد کشور است و با ورود دهه شصتی ها به بازار کار تقاضای کار با افزایش چشمگیر مواجه بوده است.
وی ادامه داد: از سویی بودجه های پایین دولت و کفاف نکردن مخارج از طریق این بودجه موجب شده توجه به راهکارهایی که بتواند ما را به توسعه اقتصادی برساند به جد مورد تاکید باشد.
مشاور ارشد صندوق نوآوری و شکوفایی از جمله ضرورت های دست یابی به توسعه اقتصادی را نگاهی به مزیت ها از جمله آمایش سرزمین دانست و اضافه کرد: علاوه بر این باید از برخی شیوه ها از جمله خام فروشی مواد معدنی جلوگیری کرد و با توجه به موقعیت سیاسی و ژئو پلتیک کشور زمینه توسعه را تسهیل کرد.
صادقی با تاکید به ضرورت توجه به پتانسیل منابع انسانی کشور متذکر شد: خیل عظیم فارغ التحصیلان دانشگاهی پتانسیل غنی منابع انسانی را فراهم ساخته که در صورتی که استفاده مطلوب نشود از یک فرصت به یک تهدید تبدیل خواهد شد.
وی تاکید کرد: تجربه نشان می دهد داشتن صرف منابع طبیعی نمی تواند موجب رشد اقتصادی باشد و امروز برای رسیدن به رشد اقتصادی باید به تولیدات فناوری و نوآوری اتکار کرد.
وی معتقد است نیروی انسانی نیز زمانی خواهد توانست به درجه مطلوب تولید برسد که به دانش فناوری مجهز شود و در این راستا چالش های پیش رو شرکت های تولیدی از جمله کیفیت، کاهش هزینه، رضایت مشتری، کاهش مصرف انرژی، الزامات زیست محیطی، رقبای داخلی و خارجی و موضوع واردات به جد مورد توجه قرار گیرد.
مشاور ارشد صندوق نوآوری و شکوفایی توسعه اقتصادی را مرهون فراهم سازی بازار برای کالا و خدمات ایرانی، اعتماد سازی و به میدان آوردن بخش خصوصی، اصلاح و بهبود فضای کسب و کار، کارآمدی و ثبات در مدیریت ها، پرهیز از مصرف زدگی، مبارزه نهادینه با فساد، هدفمندی و هزینه کرد یارانه، برنامه و استراتژی توسعه صنعتی، پیوند میان تئوری و عمل و گسترش مشوق ها و حمایت های مالیاتی عنوان کرد.
به گفته صادقی اقتصاد این کشور چه در بخش کشاورزی و چه صنعتی باید از حالت سنتی خارج شود و اقتصاد مبتنی بر فناوری که می تواند ارزش افزوده بالا تولید کند جایگزین آن شود.
وی با تاکید به اینکه متاسفانه کشور در حوزه فناوری عقب مانده است، تصریح کرد: هر چند در تولید مقالات علمی در منطقه رتبه نخست را داریم اما در فناوری و تکنولوژی از بین ۱۸۹ کشور جهان در رتبه ۹۴ ایستاده ایم.
وی افزود: این به این معنی است که در تولید مقاله وضعیت مطلوب است اما اینکه مقاله به فناوری و فناوری به محصول تبدیل شود عقب هستیم.
در این جلسه سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی نیز در تاکید به ضرورت بهره گیری استان اردبیل از ظرفیت صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: این صندوق در سال ۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده و تسهیلانی برای کمک به نوآوران و کسانی که صاحب تولید دانش نوآورانه هستند پرداخت می کند.
گودرز صادقی با بیان اینکه تاکنون سهم استان از صندوق اندک بوده، اضافه کرد: ضروری است نسبت به جذب تسهیلات از این صندوق اقدام و زمینه فعال شدن شرکت های دانش بنیان بیش از پیش مهیا شود.