به گزارش خبرنگار مهر، نصرالله جهانگرد قبل از ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاح اولین و بزرگترین مرکز دادههای اسلامی که در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، اظهار کرد: استفاده از تجهیزات و سلامت رسانهای گوشهای از اقدامات وزارت ارتباطات برای گسترده کردن شبکههای اجتماعی است.
وی با بیان اینکه راهاندازی مراکز داده مهمترین عنصر پیادهسازی دولت الکترونیک به شمار میرود، ادامه داد: باید پایگاههای داده راهاندازی شوند که بتوانند اطلاعات عظیم را ذخیره، مدیریت و پردازش کنند و این مهم در برنامه توسعه کشور مد نظر ماست.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ارزش تأسیس مراکزی مانند امین در سطح جهانی و ملی، افزود: مراکز داده مانند مخازنی هستند که داده ها را نگهداری و پردازش می کنند و بدون وجود این مراکز شبکه ملی گسترده نخواهیم داشت.
وی شهر قم را مخزن دانش دانست که میتواند بزرگترین قطب دانش ایرانی اسلامی در سطح جهان باشد، تصریح کرد: در احکامی که مقام معظم رهبری برای برنامه ششم توسعه کشور داشتند، به حوزه فضای مجازی و مراکز دادهای تأکید زیادی کردهاند.
جهانگرد گفت: پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات در دستور کار ما قرار دارد که در هر نقطهای که قرار داریم بتوانیم اطلاعات و تصاویر را با سرعت و کیفیت خوب دریافت کنیم.
به زودی تمام محیط پیرامونی ما به هم وصل میشوند
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: مراکز داده نقاط استراتژیک ذخیره و بازیابی اطلاعات هستند که خدمات سلامت، کسب و کار، فنی، رسانهای، اقتصادی و ...در این چارچوب میگنجند.
وی با اشاره به اینکه امروزه دیگر جمعیت انبوهی به ادارات مراجعه نمیکنند، بلکه اکثر اقدامات بصورت اینترنتی انجام میشود، بیان کرد: تحولات تکنولوژی امکاناتی را فراهم میکند که به عنوان بهرهبردار با این تحولات برخورد کنیم و به زودی اشیاء و محیط پیرامونی ما به هم وصل میشوند و در محیط اینترنتی میتوانیم همه نوع جابه جایی اینترنتی را انجام دهیم.
جهانگرد اظهار داشت: هماکنون پاسخ به ترافیک اطلاعات در داخل کشور با ظرفیت انجام میگیرد، به نحوی که نسبت ترافیک اطلاعات داخلی به خارج به ۴۰ درصد رسیده است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: هم اکنون ۲۰ میلیون موبایل از طریق اینترنت به شبکه جهانی متصل میشود و پیشبینی میکنیم تا سال آینده ۴۰ میلیون گوشی هوشمند در کشور وجود داشته باشد.