به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسنی قبل از ظهر چهارشنبه در نشست خبری سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق که در مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار کرد: یکی از فعالیتهای مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری در شاخهها و قالبهای مختلف است.
وی ادامه داد: ضرورتها، عقبه و پیامدهای هر جشنواره اندیشه ورزی میشود و جلسات متعددی در طراحی جشنوارهها تشکیل میشود.
تأثیرگذاری رسانهها بر اذهان انسانها
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: امروزه در عصر اشباع رسانهای به سر میبریم، و معرفتشناسی انسانها از جهان پیرامون خودشان از کانال رسانهها و فیلم شکل میگیرد.
حسنی با اشاره به اینکه امروزه کسی فارغ از رسانه نیست، ابراز کرد: اگر جامعه اسلامی و نخبگان دینی اهل دغدغه باشند و بار مسئولیت تأثیرگذاری و هدایت نظری مردم را روی دوششان احساس کنند نمیتوانند از کانال تأثیرگذار رسانه فارغ باشند.
وی سینما را یکی از مهمترین کانالهای رسانهای دانست و گفت: سینما به تنهایی بخشی از فضای رسانهای را در بر میگیرد؛ رادیو و تلویزیون نیز به عنوان رسانههایی که پیامها را منتقل میکنند و بر اذهان و امیال انسانها تأثیر میگذراند بخش دیگر این جریان هستند.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: در حوزه علمیه و میان طلاب جوان دغدغههای رسانهای وجود دارد که باید کاری کنیم تا طلاب در این عرصه هدایتگر و تأثیرگذار باشند.
حسنی با اشاره به اینکه برخی از طلاب به صورت خودجوش پیگیر مسائل رسانهای هستند و در این زمینه نیز فعالیتهایی را داشتند، ادامه داد: برای اینکه یک ارزیابی و جهت دهی در معرفی افراد برتر عرصه سینما دینی داشته باشیم نیاز به برگزاری چنین جشنوارههایی مانند فیلم حوزه «اشراق» داریم.
بخش نقد و پژوهش به سومین دوره جشنواره فیلم حوزه اضافه شد
وی بیان کرد: جشنواره فیلم حوزه تا کنون 2 دوره برگزار شده و سومین دوره هم با تغییراتی برگزار میشود؛ از تغییرات جدید سومین دوره جشنواره فیلم حوزه اضافه شدن بخش نقد و پژوهش است، در حالی که دورههای قبل بیشتر بر تولیدات رسانهای متمرکز بود.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امروزه کلیپها تأثیرگذاری زیادی بر اذهان مردم دارند، اضافه کرد: با تحولی که شکل گرفته تعداد افرادی که در جشنواره شرکت میکنند گستردهتر میشود.
حسنی یادآور شد: عرصه نقد و پژوهش با شأن طلبگی، هدایتگری و جهت دهی جامعه هماهنگتر است و به همین دلیل این بخش اضافه شد.
وی با بیان اینکه سومین جشنواره فیلم حوزه نیز در سطح ملی است، گفت: طلاب حوزههای علمیه باید به عنوان فعالان، منتقدین و رمز گشایان پیامهای رسانهای در درک و تحلیل رسانهای فعال باشند و این درک را به جامعه منتقل کنند.