غلامحسین جمیلی بعد از ظهر چهارشنبه در جلسه اتاق بازرگانی زنجان در حضور سفیر سوئیس در ایران با اشاره به اینکه سوئیس به واسطه میزبانی خود در مذاکرات هسته ای و پنج بعلاوه یک به عنوان نماد و خاطره ای خوش در اذهان مردم شکل گرفته است افزود: با اینکه سطح روابط ایران و سوئیس در دوران تحریم کاهش یافت اما خوشبختانه این رابطه هرگز قطع نشد.
جمیلی با اشاره به طراز تجاری منفی و ناخوشایند برای تجار ایرانی افزود: میتوان با همتهای دو جانبه و مبادلاتی در سطح پایدار، به توازن نسبی در امر تجارت رسید.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن زنجان سوئیس را در بسیاری موارد مبادلاتی خود در رتبه نخست جهانی دانست و گفت: همین رتبه باعث داشتن ارقام بزرگتری در صادرات این کشور شده است.
جمیلی از انعقاد قرارداد بین یکی از شرکتهای زنجان با سوئیس خبر داد و افزود: این قرارداد به عنوان اولین گام در همکاریهای مشترک استان زنجان با سوئیس محسوب میشود و طبق یک برنامه دو ساله و با توجه به ظرفیت بالای استان، به ۴ الی ۵ مورد افزایش خواهد یافت.
وی با اعلام نیاز اتاق بازرگانی به یک بانک اطلاعاتی گفت: در دست داشتن لیستی از فعالین و افرادی که به عنوان تبعه کشور سوئیس علاقه مند به همکاری مشترک با ایران هستند راه را برای داشتن تجربه کاری مشترک با ایران هموارتر میکند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن زنجان یکی از ابزارهای معرفی توانمندیها را برگزاری نمایشگاهها دانست و افزود: استان زنجان از برگزاری نمایشگاههای مشترک و هر نوع همکاری که باعث ایجاد تسهیلاتی برای تجارت میشود استقبال میکند.
جمیلی با اشاره به رویکرد متفاوت کشورهای اروپایی بعد از توافق هسته ای گفت: خوشبختانه در حال حاضر هیئتهای متعددی از کشورهای دیگر مانند هلند، مجارستان و کرواسی برای برقراری ارتباط با ایران در تهران حاضر شدهاند.
وی موقعیت جغرافیایی استان زنجان را در کشور مطلق و بی بدیل دانست و افزود: انتظار میرود از این پس اتباعی که جهت تجارت به ایران مراجعه میکنند به زنجان هدایت شوند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن زنجان با اعلام درخواست خود از سفارت سوئیس مبنی بر ایجاد شرایطی آسان تر برای اخذ ویزا گفت: در صورت ایجاد این شرایط فعالان اتاق بازرگانی میتوانند راحتتر به همکاری و ارتباط با سوئیس بپردازند.
جمیلی با تاکید بر ایجاد فعالیتهایی خارج از موضوع نفت و معدن افزود: ایران به لحاظ بهره برداری از سنگهای قیمتی جایگاه مطلوبی دارد و میتوان در جهت تراش آنها و ایجاد ارزش افزوده در این امر فعالیت کرد.
وی یکی از مهمترین و سودآورترین صنایع را در بحث صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی دانست و گفت: ایران و سوئیس میتوانند در ایجاد کانونهای همکاری در بخش صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی با توجه به جمعیت همسایگان ایران اقدامات مطلوبی انجام بدهند.