به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، هفتمین دوره آموزشی مشاوره کتابدار پس از برگزاری کارگاههای آموزشی در ۳ سرفصل آموزشی و طی ۳ روز روز پنجشنبه شانزدهم مهر با برگزاری آزمون علمی و آيین اختتامیه و با پیام استاندار مازندران به پایان رسید.
در اين مراسم محسن پرویز نايب رئیس و سخنگوی انجمن قلم ایران، حقالله كثيری معاون فرماندار تنکابن، عقيل عشوری شهردار تنکابن، محمد اللهیاری معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی، علی رمضانی مدیرکل منابع، اسماعیل جانعلیپور مدیرکل فرهنگی نهاد كتابخانههاي عمومی كشور، علی نیکنام مدیرکل کتابخانههای عمومی تهران، اسماعیل احمدی مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان و مرتضی عمرانی مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم پیام ربیع فلاح جلودار استاندار مازندران به آيین اختتامیه هفتمین دوره مشاوره کتابدار توسط معاون فرماندار ویژه تنکابن قرائت شد.
فلاح در پیام خود ضمن ابراز مسرت از حضور کتابداران ۵ استان در مازندران برای گذراندن دوره آموزشی، خوشحالی واقعی را در این دانست که جمعی از کتابداران برای دانشاندوزی بیشتر و اثرگذاری بهتر بر دانش و فرهنگ عمومی گردهم آمدهاند و به تبادل آرا و اندیشهها میپردازند.
در ادامه این پیام آمده است:
کتاب حقیقت و پدیدهای شگرف است که همواره در تاریخ، به افکار و عقايد سمت و سو داده و یا شخصیتهایی را پرورانده که سرنوشت ملتها را رقم زدهاند؛ بنابراین توجه به کتاب، کتابخانه و کتابدار، اقدامی شایسته و آیندهنگرانه است که میتواند فرهنگ حاکم بر آینده تمدن بشری را رقم بزند.
کتابدار باید در پیشگاه خداوند متعال شاکر باشد که سرنوشت او را با کتاب پیوند داده و کتابخانههای عمومی را بهعنوان جایگاه علوم مختلف و فرهنگ متعالی جامعه، محل حرفه و پیشه او قرار داده است و البته این نعمت بزرگ وظیفه و رسالت کتابدار را سنگینتر میکند؛ زیرا مشاوره و هدایت افراد برای مطالعه کتابهای مفید و سودمند، خود به ساعتها و روزها و سالها مطالعه و آشنایی با کتابها، نویسندگان و اندیشهها نیاز دارد که جز با عشق و علاقه به این شغل شریف حاصل نخواهد شد. اميدوارم این نشستها به شکوفایی اندیشههای ناب و پاک در جامعه بینجامد.
محسن پرویز مؤلف و نايب رئیس خانه قلم ایران در اين مراسم، افزایش مراجعه به کتابخانههای عمومی را ثمره افزایش دانش و اطلاعات کتابداران و ارائه مشاوره بهتر از سوی آنان دانست.
پرویز گفت: تاثیرگذاری بیشتر را در گرو مطالعه بیشتر است. همه ما باید به سهم خودمان کمک کنیم تا کتابخوانی در کشور رونق یابد. تداوم دورهها و عمیقتر شدن مباحث به دستیابی به نتیجه مورد نظر کمک خواهد كرد.
در ادامه علی رمضانی مدیرکل منابع نهاد نيز از کتابداران حاضر خواست تا نکاتی را که به اشتراک گذاشتهاند و مسائلی که در کارگاهها مطرح شده را به دیگر همکاران خود منتقل کنند. وی با بیان اینکه، این آغاز کار اداره کل منابع در حوزه آموزش است، از برگزاری مداوم این دورهها با سرفصلهای دیگر برای کتابداران سراسر کشور خبر داد.
رمضانی افزود: دورههای غیرحضوری نیز برای کتابدارانی که بنا به دلایل مختلف نتوانستند در این دورهها شرکت کنند، برنامهریزی شده است تا آنها نیز بتوانند از سرفصلهای آموزشی مشاوره کتابدار بهرهمند شوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی تهران نيز در اين مراسم ضمن تشکر از کتابداران ۵ استان حاضر، رضایت کتابداران را مهمترین مولفه این دوره آموزشی عنوان كرد. وی برطرف كردن دغدغههای موجود در زمینه کتابخوانی را از اهداف مهم این دورهها دانست و ابراز امیدواری كرد؛ شرکتکنندگان بهره کامل را از اين دوره برده باشند و بتوانند در راهنمایی و مشاوره کتاب موفقتر باشند.
مهشيد مجتهدزاده از تهران، مؤلف، مترجم و برنده جایزه لاک پشت پرنده نیز در این برنامه به عنوان نماینده کتابداران نظرات و پیشنهاداتی را در مورد این دورههای آموزشی مطرح کرد.
بیانیه پایانی هفتمین دوره آموزشی مشاوره کتابدار نیز در پايان اين مراسم قرائت شد که کتابداران طی آن با محکومیت آلسعود در فاجعه منا، مراتب تسلیت خود را به خانواده های جانباختگان اعلام کردند.
کتابداران در این بیانیه با تاکید بر ارتقاي کمی و کیفی کتابخانههای عمومی، کتابدار و منابع را دو شریان اصلی کتابخانهها نامیدند و اعلام کردند: همانطور که کتابخانه بدون منبع فاقد هویت است، کتابدار غیر توانمند نیز از رسیدن به اهداف کتابخانهها خواهد کاست و این دورههای آموزشی به باروری کتابخانههای عمومی از مسیر تقویت هویت کتابخانهای و کتابداری میپردازد.
در آيین اختتامیه از کتابدارانی که اسامی آنها در ذیل آمده است به دلیل حضور فعال و اثرگذار در کارگاههای آموزشی تقدیر شد: خانمها اعظم اسدی از کرمانشاه، میترا سهدهی از تهران، ناهید سادات حیاتی از قزوین، سروه حسینی از کردستان، اعظم اسدی از کرمانشاه، مهشید مجتهدزاده از تهران، پریسا شاهرخی از همدان، زینب فتاحی از کرمانشاه و آقایان سعید نوری از قزوین، مسلم محمدی از کردستان و یاسر کیانی از همدان.
گفتني است هفتمین دوره آموزشی کتابدار با حضور ۱۴۴ نفر از کتابداران ۵ استان تهران، همدان، کردستان، کرمانشاه و قزوین در تنکابن برگزار شد.