مدیرعامل راه آهن از احداث ۲ هزار کیلومتر خطوط ریلی جدید در کشور خبر داد و درباره واردات واگن‌های دست دوم توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن پورسيد آقايي با بيان اينكه راه آهن به دنبال توسعه تقاضا است، گفت: سعي شده است تا با تحريک تقاضا نسبت به افزايش بهره وري خطوط اقدام و به تبع افزايش بهره وري و توسعه حمل و نقل تقاضا براي واگن هاي باري و مسافري افزايش يابد.

مديرعامل راه آهن، افزايش طول خطوط و دوخطه كردن آن را عاملي در جهت افزايش ظرفيت اين خطوط برشمرد و افزود: با توجه به ريل‌هاي خريداري شده، در برنامه داريم تا بيش از ۲ هزار كيلومتر خطوط جديد احداث كنيم و در صورت تحويل ريل‌هاي توليد شده توسط شركت ذوب آهن از سال آينده به طور متوسط ساليانه هزار كيلومتر خطوط ريلي در كشور ايجاد خواهد شد.

وي با اشاره به اصل و اساس سياست راه آهن تحريک براي خريد ناوگان جديد افزود: در اين زمينه روش هاي مختلفي مانند گذاشتن سن براي ناوگان مسافري اجرايي شده به اين ترتيب كه با توجه به ابلاغيه صورت گرفته مي بايست واگن مسافري بالاي ۵۵ سال از رده خارج شده و تمام واگن هاي مسافري داراي عمر ۳۰ سال بازسازي كامل شود.

به گفته پورسيدآقايي، با اين اتفاق عملا تا پايان آذرماه ۹۶ بخش قابل توجهي از واگن‌ها از رده خارج و يا بازسازي خواهند شد.

مديرعامل راه آهن تصريح كرد: برخلاف گمان برخي افراد كه معتقدند ورود واگن‌هاي دست دوم صرفه اقتصادي ندارد، راه آهن در اين مورد ۲ هدف را دنبال مي كند؛ نخست اینکه با ورود واگن‌هاي دست دوم عملا كار بازسازي آنها بايد در داخل صورت گيرد و دوم آنكه در ازاي ميزان واگن وارد شده متقاضيان بايد نسبت به سفارش واگن‌هاي نو اقدام كنند كه همين مسئله مي تواند توان توليد در داخل را بالا ببرد.

به گفته وي، با دنبال شدن سياست توليد واگن در داخل چهره واگن‌هاي مسافري تغيير خواهد كرد.

مديرعامل راه آهن با اشاره به بسته هاي تشويقي ارائه شده در اين زمينه گفت: سرمايه گذاران در ازاي خريد و ورود واگن‌هاي باري تا ۴ ميليون تن كيلومتر از پرداخت حق دسترسي معاف هستند و در مورد واگن‌هاي مسافري نيز راه آهن ميزان ۱۲۰۰ كيلومتر از سير اين واگن‌ها در روز را تضمين خواهد كرد.

مدیرعامل راه آهن با اشاره به برنامه هاي توسعه اي راه آهن در زمينه ايجاد خطوط جديد و دو خطه كردن آنها تصريح كرد: با توجه به برنامه ريزي صورت گرفته بيش از ۱۲۰۰ كيلومتر از خطوط ريلي شرق كشور تا پايان سال دو خطه شده و از طرف ديگر با ورود ريل‌هاي خريداري شده عمليات توسعه خطوط جديد آغاز خواهد شد و همه اين موارد نياز به واگن ها جديد را افزايش مي دهد.

پورسيدآقايي با اشاره به محدوديت‌هاي قانوني پيش روي استفاده از وام صندوق توسعه ملي، تصريح كرد: با توجه به ارزي بودن اين وام و باز پرداخت آن، بهترين راهكار به منظور بهره گيري از اين وام توسط سرمايه گذاران مشاركت شركت‌هاي داخلي و خارجي به جهت سوق اين وام به سمت توليد داخل است.

وي، افزايش طول خطوط و دوخطه كردن آن را عاملي در جهت افزايش ظرفيت اين خطوط برشمرد و گفت: با توجه به ريل‌هاي خريداري شده در برنامه داريم تا بيش از ۲ هزار كيلومتر خطوط جديد احداث كنيم و در صورت تحويل ريل‌هاي توليد شده توسط شركت ذوب آهن از سال آينده به طور متوسط سالي هزار كيلومتر خطوط ريلي در كشور ايجاد خواهد شد.

مديرعامل راه آهن از تكميل عمليات ATC در كل خطوط ريلي كشور خبر داد و گفت: با اجراي كامل پروژه ATC، قطارها مي توانند با فاصله ۸ كيلومتر و پشت سرهم حركت كنند و عملا ظرفيت خطوط افزايش مي يابد. تحقق اهداف تدوين شده در خطوط تامين ناوگان علاوه بر حضور سرمايه گذاران با تكيه بر توان داخل ميسر خواهد بود.