به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از الخبر، امروز 22 فوريه ( 3 اسفند) نشست " ششصدمين سالگرد ابن خلدون" با هدف بررسي دين و تمدن در تفكرات ابن خلدون در دفتر ملي الجزاير با حضور اساتيد و انديشمندان الجزايري برگزار شد.
هانري تيسي اسقف الجزاير گفت: ابن خلدون به فهم تاريخ، تغيير و تحولات فكر بشري توجه زيادي داشت، وي يكي ازبزرگترين انديشمنداني است كه به تاريخ و علم و آباداني توجه كرده و نظريات و آراي وي در تاريخ و جامعه شناسي قابل بررسي و پژوهش است.
دكتر عبدالله شريط يكي از انديشمندان در اين نشست با اشاره به همه مقاطع زندگي ابن خلدون به ويژه زندگي علمي وي تأكيد كرد: ابن خلدون پس از كوچ به مصر و دستيابي به مقام قاضي القضاتي، سعي در اجراي احكام و پياده كردن عدل و داد در امر قضاوت داشت.
امين زاوي مدير كل دفتر ملي الجزاير اظهار داشت: همايش، سمينار، برپايي نمايشگاه كتاب و برگزاري مراسم ويژه اي به مناسبت ششصدمين سالگرد فوت اين انديشمند تونسي برگزار خواهيم كرد و به مقام وي ارج مي نهيم تا همه اقشار جامعه با اين شخصيت برجسته علمي آشنا شوند.
ابن خلدون كه در اصل از خانواده اي اندولسي (اسپانيايي) و ثروتمند و نزديك به قدرت سياسي بود، سالياني پرتب و تاب را گذراند و در دربارهاي تونس، مراكش و مصر، به شغل ديواني و قضاوت پرداخت و بارها عزيز و محترم و بارها مغضوب و مطرود و زنداني شد.
وي كه در كشورهاي ديار مغرب اسلامي اقامت داشت، از سياست و قضاوت تجربه اي گران اندوخت و اين تجربه را به دانش دايرة المعارفي گسترده خود در زمينه فلسفه، طبيعيات و علوم ديني گره زد و سرانجام به نوشتن تاريخ روي آورد.
كتاب "تاريخ" ابن خلدون مشهور به "العبر" با عنوان كامل آن "العبر و ديوان المبتدأ و الخبر، في ايام العرب و العجم و البربر و من عاصرهم من ذوي السطان الاكبر" (عبرت ها و ديوان مبتدا و خبر، درباره روزگار تازيان و ايرانيان و بربرها و قدرتهاي بزرگ معاصر آنها) نام دارد، اما اين كتاب بيشتر با "مقدمه" آن شهرت دارد.