به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی، عصر چهارشنبه در مراسم افتتاح یازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب کرمانشاه، کرمانشاه را به یک فرش مینیاتوری تشبیه کرد که بسیاری از اقوام و مذاهب در آن و در کنار هم با آرامش زندگی می کنند.
وی افزود: چنانچه ایران را به فرش مینیاتوری از تجمع اقوام و مذاهب تشبیه کنیم کرمانشاه یک نمونه فاخر از آن است و با تلاش های بی بدیل مردم آن در دوران دفاع مقدس امنیت و آرامش برای ایران اسلامی به ارمغان آمده است.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با یادآوری اینکه امنیت و آرامش کنونی ایران اسلامی را مرهون و مدیون ایثارگری کرمانشاهیان دانست و افزود: سهم و قدر همه مردم این دیار محفوظ و در خاطر همگان مانده است.
وی وجود شخصیت های بی نظیری چون بهزاد کرمانشاهی و... را از مفاخر استان کرمانشاه برشمرد و ادامه داد: استان کرمانشاه هم چنین یکی از قطب های حوزه دین به شمار می رفته است.
صالحی به وجود شخصیت های انقلابی زیادی نیز در کرمانشاه اشاره کرد که در تاریخ انقلاب اسلامی و شکل گیری آن نقش بسزایی داشته اند.
تعامل و ارتباط با استانها از فاکتورهای اجرای عدالت اجتماعی است
وی به اعتبار حیطه وظایفش ارتباط خوبی را با استان ها برقرار کرده است و عدالت اجتماعی ایجاب می کند که ارتباط روز افزونی با استان ها داشته و ظرفیت های علمی زیادی که در استان ها وجود دارد را شناسایی کند.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با بیان اینکه استان کرمانشاه ظرفیت زیادی در حوزه فرهنگی دارد گفت: بنابراین در وزارت ارشاد سعی داریم تعاملات خود را برای ارتباط با استان کرمانشاه افزایش دهیم.
وی خرید کتاب ناشران کرمانشاهی، برگزاری مسابقات کتاب سال کرمانشاه و جایزه های کتاب استانی را از جمله اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد در این زمینه برشمرد.
صالحی تصریح کرد: هدف از اقدامات انجام شده معرفی مفاخر استان است که با چاپ این کتاب ها شناخته و عرضه شوند.
وی هم چنین استان کرمانشاه را پایگاه شعر و ادبیات دانست که شاعران زیادی را چون بهزاد در خود پرورانده است.
صالحی، هم چنین به برخی از اقدامات انجام شده در استان کرمانشاه طی امسال اشاره کرد و برگزاری یادواره بهزاد کرمانشاهی و همایش شعر کرمانشاه را از آن جمله برشمرد.
وی به برگزاری کنگره ملی احمد عزیزی طی آبان ماه امسال اشاره کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سعی دارد نکوداشتی در شان این شاعر متهد و انقلابی و هم چنین مردم بزرگوار کرمانشاه برای وی برگزار کند. پ
افزایش ۱۲ درصدی عنوان کتاب های چاپ شده
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به آمار چاپ کتاب در کشور و قیاس آن با سال گذشته گفت: در۶ ماهه ابتدایی سال گذشته بیش از ۳۳ هزار عنوان کتاب چاپ شد که در ۶ ماهه ابتدایی امسال به ۳۰ هزار عنوان رسیده است و در واقع در عنوان کتاب با افزایش ۱۲ درصدی در این زمینه روبرو بوده ایم که جای خوشحالی دارد.
وی افزود: متاسفانه علی رغم افزایش عناوین کتاب های چاپ شده با کاهش تیراژ در همین مدت مواجه بوده ایم و کاهش ۱۲ درصدی را در این زمینه شاهد بوده ایم.
صالحی به تقریظ مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب امسال بر ۲۳ عنوان کتاب چاپ شده اشاره کرد و گفت: این موضوع باعث افزایش چشمگیر فروش این کتاب ها شده به نحوی که تولید آنها به ۵۰ هزار جلد رسید.
کاهش ۱۲ درصدی تیراژ کتاب های چاپ شده امسال
وی باردیگر به کاهش آمار تیراژ در ۶ ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته اشاره کرد و افزود: امسال متوسط تیراژ ۱۸۳۱ نسخه بوده و این در حالی است که سال گذشته ۲۰۱۷ نسخه بوده و کاهش ۱۲ درصدی را نشان می دهد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد به بحران موجود در بحث چاپ و نشر کتاب گفت: متاسفانه از بین چهار هزار ناشر فعال سه هزار نفر آنها تنها چاپ داشته اند و از بین آنها نیز ۲۵۰۰ ناشر زیر ۱۰ عنوان چاپ داشته و ۷۶۶ نفر آنها نیز تنها یک عنوان کتاب چاپ کرده اند.
کاهش تیراژ کتاب، زنگ خطر حوزه فرهنگ است
وی کاهش تیراژ چاپ را زنگ خطر برای تفکر دانست و تصریح کرد: شاخص سنجش تفکر کتاب است و هیچ رسانه ی دیگری نیست که بتوان تفکر را با آن ارزش گذاری کرد.
صالحی افزود: ما داریم در یک مسیر هشدار دهنده حرکت می کنیم و برای کند کردن این حرکت باید حداقل چندین اقدام را انجام داد که دو اقدام آن بسیار مهم و موثر است.
وی تغییر عادت های مصرف و بالا بردن آن را از جمله اقدامات موثر در این زمینه دانست و گفت: این موضوع تنها در حیطه وظایف فرهنگ و ارشاد اسلامی نبوده و تمام کسانی که به توسعه اجتماعی فکر می کنند باید این موضوع را مد نظر داشته باشند.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد، افزایش ویترین های کتاب را از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه دانست و گفت: با قرار دادن کتاب در معرض دید می توان افراد زیادی را درگیر آن کرد.
کتاب باید دیده شود، شاید پسندیده شود
وی از چاپ بیش از یک میلیون عنوان پس از انقلاب اسلامی خبرداد و باردیگر بر افزایش ویترین های نمایش کتاب برای ارتقا فرهنگ کتابخوانی و نمایش یک میلیون عنوان کتاب چاپ شده تاکید کرد.
صالحی با این شوخی که «کتاب باید دیه شود شاید پسندیده شود» گفت:باید ویترین های کتاب به صورت گسترده و در سراسر کشور وجود داشته باشد که این حجم از کتب چاپ شده در معرض دید قرار گیرد اما هم اکنون که این امکان وجود ندارد فعلا نمایشگاه های کتاب به عنوان یک مسکن می تواند ایفای نقش کند.