معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: متاسفانه مراکز صنعتی بزرگ از طرح دوره‌های پسادکترای صنعتی استقبال نکرده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید احمدی صبح امروز در نشست مدیران استانی استانداری‌ها برای هفته پژوهش، گفت: متاسفانه مراکز صنعتی بزرگ از طرح دوره‌های پسادکترا استقبال نکردند و در حال حاضر بیشتر مراکز صنعتی کوچک برای این موضوع اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه مسئولان وزارت صنعت پیگیر اجرای طرح پسادکترای صنعتی هستند، افزود: مسئولان این وزارتخانه اعلام کرده‌اند تا دانشگاه‌ها اسامی متقاضیان را اعلام کنند تا شرایط اجرای طرح پسادکترا در صنایع مختلف را فراهم کنند.

معاون پژوهشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: اجرای طرح پسادکترای صنعتی باید به گونه‌ای باشد که ایجاد ناهماهنگی نکند، بنابراین از مسئولان وزارت صنعت درخواست داریم که در این زمینه برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند.

احمدی خاطرنشان کرد: همچنین از دانشگاه‌ها خواسته‌ایم که اسامی متقاضیان برای اجرای طرح پسادکترای صنعتی را به وزارت علوم اعلام کنند تا هر چه سریعتر بتوانیم با هماهنگی وزارت صنعت، این دوره‌ها را راه‌اندازی و عملیاتی کنیم.

وی تاکید کرد: برنامه ما این است که اگر افرادی را برای طرح پسادکترای صنعتی معرفی می‌کنیم، این افراد در صنایع سرگردان نشوند و در شرایط مناسب فعالیت خود را آغاز کنند.

تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد پایان‌نامه‌های دانشجویی کاربردی است

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: در حال حاضر تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد پایان‌نامه‌های دانشجویان کاربردی است.

احمدی با بیان اینکه در آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی، موضوع کاربردی‌سازی پژوهش‌ها از امتیازات ارتقا به شمار می‌رود، اضافه کرد: این تمهیدات موجب می‌شود تا روند کاربردی‌سازی پژوهش‌ها در کشور توسعه یابد.

وی تاکید کرد: طی سالهای گذشته وزارت علوم با وزارتخانه‌های نفت، کشاورزی، صنعت و دفاع پروژه‌های مشترک پژوهشی داشته است که اجرای این پروژه‌ها نیز به کاربردی‌سازی پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌های اساتید کمک می‌کند.

احمدی به قانون اختصاص ۳ درصد از بودجه دستگاه‌های اجرایی به امر پژوهش اشاره کرد و گفت: طبق برنامه پنجم باید ۳ درصد از درآمد تولید ناخالص ملی به امر پژوهش اختصاص یابد، اما در حال حاضر کمتر از نیم درصد به این امر اختصاص داده شده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: با هماهنگی‌های صورت گرفته در شورای عتف برنامه داریم قانون اختصاص یک تا ۳ درصد درآمدهای دستگاه‌های اجرایی را به امر پژوهش اختصاص دهیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر اجرای این قانون تنها مربوط به اعتبارات هزینه‌ای است که دستگاه‌های اجرایی درخواست کرده‌اند این روند از طریق اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی دنبال شود تا میزان اختصاص‌ها افزایش یابد.

معاون پژوهشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: امیدواریم این قانون در برنامه ششم توسعه محقق شود تا میزان بودجه‌های مربوط به حوزه پژوهش افزایش یابد.

توسعه فعالیت‌های استانی در راستای هفته پژوهش

احمدی با بیان اینکه باید استانها در هفته پژوهش فعال باشند، گفت: به تمامی ارگان‌های مرتبط با هفته پژوهش در استانها اعلام کرده‌ایم که برنامه‌های خود را یک هفته قبل از اجرای هفته پژوهش انجام دهند تا بر این اساس برنامه‌های استانی داشته باشیم و این برنامه‌ها با برنامه‌های مرکز تداخل نداشته باشند.

وی اضافه کرد: در سال گذشته در نمایشگاه هفته پژوهش حدود ۲۵ میلیارد تومان قرارداد پژوهشی منعقد شد که امیدواریم امسال با توسعه فعالیت‌های استانی مربوط به هفته پژوهش، میزان این قراردادها افزایش یابد.

معاون پژوهشی وزارت علوم تاکید کرد: کل اعتبارات پارک‌های علم و فناوری تنها ۱۲۰ میلیارد تومان است.

وی گفت: به دنبال آمایش علم و فناوری در شورای عتف هستیم و در این زمینه نشستی با حضور استانداران، وزرای کشور، علوم و روسای دانشگاه ها برگزار می کنیم.