به گزارش خبرگزاری مهر، عباسعلی اقبالی زارچ در خصوص تعیین حداقل فاصله محدودههای معدنی به ۱۵۰ متر گفت: براساس دستورالعمل شورای عالی معادن و برای بهبود فضای معدنکاری و همچنین حفظ ذخایر معدنی، حداقل فاصله محدودههای معدنی که تا پیش از این، ۵۰ متر تعیین شده بود، اکنون به ۱۵۰ متر تغییر یافته است.
مدیرکل دفتر بهرهبرداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین در خصوص تاثیرات این تصمیم در رشد و توسعه معادن افزود: رعایت حریم برای فعالیت معادن الزامی است، چراکه عدم رعایت فاصله بین محدودهها، ضمن تداخل در امور معدنی زمینه تخریب ذخایر معدنی را نیز فراهم میکند.
وی در پاسخ به اینکه برخی از معدنکاران براساس قوانین و دستورالعملهای گذشته اقدام به سرمایهگذاری و اکتشاف کردهاند و با اجرای این دستورالعمل و عدم امکان صدور مجوز بهرهبرداری با زیان مواجه شدهاند، تصریح کرد: ممکن است در گذشته و بنا به دلایلی، مجوز فعالیت به محدودههایی با حریم کمتر از ۵۰ متر نیز داده شده باشد و عده ای هم با استناد به این مجوزها، اقدام به فعالیت کردهاند اما هم اکنون با قانون جدید امکان صدور مجوز بهرهبرداری برای آنها میسر نیست؛ لذا درخواست این فعالان معدنی با ارجاع به شورای عالی معادن مورد بررسی قرار گرفته و در صورت ذیحق بودن، مجوز بهرهبرداری برای آنها صادر خواهد شد.
اقبالی زارچ در خصوص محدودههای بلوکه شده گفت: تمامی محدودههای بلوکه شدهای که در سازمان صنایع و معادن استان با عناوین مختلف و یا عدم شرکت در مزایده وجود دارند، تا پایان آذرماه آزاد اعلام شده و قابل دسترسی برای عموم مردم از طریق ثبت نمام در سیستم کاداستر خواهد بود.
مدیرکل دفتر بهرهبرداری معادن تاکید کرد: یکی از کارهای صورت گرفته از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت، آزادسازی محدودههای بلوکه شده است که به عقیده کارشناسان، انقلاب اکتشاف معدنی را رقم خواهد زد.