حسن زارعيان در گفتگو با خبرنگاراجتماعي خبرگزاري مهر تصريح كرد: پيشرفت تكنولوژي در عصر حاضرو شتاب تغييرات روانشناختي مهم ترين عوامل استرس زا در ميان نوجوانان است و در دوره رهنمايي و متوسطه ، نوجوانان دچار " چه كنم ، چه كنم " هاي فراوان مي شوند.
وي تاكيد كرد: دانش آموزان دوره متوسطه از آينده خود هچ اطلاع درستي ندارند. بنابراين در چنين دوره حساسي نيازمند مشاوراني هستند كه در كنارراهنمايي تحصيلي ، مقداري از دغدغه هاي فكري و روحي آنان را نيز ازبين ببرد.
كارشناس تعليم و تربيت ، زندگي كنوني دانش آموزان دوره متوسطه را به دوئل تشبيه كرد كه در آن دغدغه ورود به دانشگاه موجب فراموش شدن زندگي اين افراد شده است.
وي ضمن اظهار تاسف از وضع فعلي مشاوره در دوران متوسطه ياد آور شد: در حال حاضر به جايي رسيده ايم كه تنها به بچه ها مي گوييم درس بخوان و زندگي نكن و اين رقابت از نظر رواني كشنده است و مشاوران موظفند آرامش را به اين افراد بازگردانند و علاوه بر آن به جاي دامن زدن به استرس ، فتيله آن را پايين بكشند.
زارعيان در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگار مهر ، درباره امور تربيتي و نقش آن در مشاروه دانش آموزان دوره متوسطه گفت: با نقد جايگاه امور تربيتي در گذشته ، حال و آينده به اين نتيجه مي رسيم كه وجود سرپرستان آشنا به تكنولوژي ، ارتباطات و پيچيدگيهاي مشكلات امروزي دانش آموزان بسيار ضروري است.