به گزارش خبرگزاری مهر، پیروان ادیان مختلف جهان در گردهمایی پارلمات ادیان خواستار مقابله با نفرت و در جستجوی صلح و عدالت شدند. این بیانیه که به دنبال یک با حضور تمام اعضا تحت عنوان«جنگ، خشونت و گفتمان ناشی از انزجار» برگزار شده بود. شخصیتهای مشهور دنیا، کارشناسان و پژوهشگران متعددی در این همایش سخنرانی کردند که در میان آنها می توان به درخواست میرید مگوایر برنده صلح نوبل سال ۱۹۷۶ اشاره کرد.
وی گفت: ما به عنوان پیروان ادیان مختلف گرد هم جمع شده ایم، از باورهای مختلف و از اقصی نقاط دنیا آمده ایم، ما نماینده میلیونها میلیون خانواده بشری هستیم که همگی یک خواسته دارند و آن صلح است. رسیدن به صلح تقاضای بزرگی نیست.
این فعال صلح یادآور شد: ما از حق داشتن صلح برخورداریم، همه در قلب خود خواستار صلح برای جامعه ای هستند که در آن زندگی می کنند. آنها می خواهند غذای کافی برای خوردن، محلی امن برای زندگی و امنیت داشته باشند. همه انسانها می خواهند آزادانه صحبت کنند و آزادانه آنچه را که به آن باور دارند را بیان کنند.
پارلمان ادیان جهان به عنوان یکی از بزرگترین گردهماییهای بین ادیان جهان امسال در شهر یوتاه، سالت لیک سیتی آمریکا برگزار شد.
دکتر طارق رمضان از متفکران مسلمان و سرشناس از شرکت کنندگان این پارلمان خواست جستجوی صلح را جدی بگیرند.
وی اظهار داشت: وقتی مسئله آرامش درون مطرح می شود، آرامش یک هدف می شود، اگر به دنبال آرامش درون نباشیم به آن نمی رسیم. زمانی هم که از صلح جمعی و صلح اجتماعی صحبت می کنیم مسئله همین است. مهمترین مورد تعهد همه ما در سطح شخصی و اجتماعی به جدی گرفتن صلح است، بدین معنا که تمام شرایط صلح باید حفظ شود و این مسئله یک چالش بزرگ است.
دکتر طارق رمضان استاد مطالعات اسلامی دانشگاه آکسفورد گفت: براساس آموزه های اسلامی، دنبال کردن چنین صلحی یک جهاد است. من از همه می خواهم علیه فقر و علیه نفرت هم جهاد کنند.
آلن بوساک روحانی آفریقای جنوبی و فعال مبارزه با آپارتاید از شرکت کنندگان در این گردهمایی خواست از صحبت کردن درباره بی عدالتی هایی که انسان با آن رو به رو است فراتر رفته و با رنج مردم سراسر جهان مبارزه کنند. بدین معنا که صحبت کردن را متوفق و عمل کردن را آغاز کنند.
وی افزود: طی سالهای متمادی در جلسات بسیاری با حضور رهبران ادیان مختلف شرکت کرده ام، بحثهای زیادی شده است، قطعنامه های زیادی امضا شده و درخواستهای بسیاری صورت گرفته است اما اکنون زمان اقدام است.
پارلمان ادیان جهان از پنجشنبه ۲۳ مهر ماه آغاز شده و تا امروز ۲۷ مهر ماه ادامه دارد. شرکت کنندگان بسیاری از ۸۰ کشور جهان و ۵۰ دین، مذهب، فرقه و سنتهای معنوی در این گردهمایی شرکت کرده اند.
اولین گردهمایی پارلمان ادیان جهان در سال ۱۸۹۳ برگزار شد و اولین گردهمایی رسمی بود که طی آن دیداری میان پیروان ادیان شرق و غرب صورت گرفت.