«اینگرید دابر» از دانشگاه آریزونای آمریکا که هم اکنون در چند پروژه تحقیقاتی و اکتشافاتی ناسا حضور دارد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر گفت: بدون شک کلید اصلی تحقیقات درباره حیات چیزی نیست جز آب. زیرا تا آنجا که ما می دانیم حیات و ادامه آن بر روی زمین وابستگی به آب دارد.
این دانشمند که یکی از برجسته ترین دانشمندان در حوزه کشف و بررسی حفره های سیاره ای در منظومه شمسی به شمار می آید همچنین گفت: نگاه ما درخصوص احتمال وجود حیات در سایر اجرام فضایی منظومه شمسی بر این است که این احتمال وجود دارد که حیات در سایر سیارات به گونه ای متفاوت تکامل یافته باشد اما هیچ مدرک و نشانه ای در این خصوص در اختیار نداریم.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا می توانید مبنایی برای توسعه تحقیقات درخصوص کشف اشکال دیگری از حیات در سایر سیارات ارایه کنید؟» گفت: واقعیت این است که نمی توان چنین کاری کرد زیرا ما دقیقا نمی دانیم که اگر در جایی از منظومه شمسی حیات احتمالی وجود داشته باشد و البته آن سیاره یا جرم فضایی شباهتی هم به زمین نداشته باشد، آنگاه آن حیات به چه شکل و شمایلی است.
دابر که در آزمایشگاه پیش رانش ناسا (JPL) حضور دارد در ادامه به موضوع اکتشاف در ماه و لزوم پای گذاشتن دوباره انسان در این کره زیبا و نزدیک به زمین پرداخت و گفت: معمولا رسیدن به ماه به عنوان گام نخست به سوی کشف سایر سیارات در نظر گرفته می شود.
وی در ادامه افزود: بدون شک رسیدن به ماه به مراتب ساده تر از فتح مریخ است زیرا به سوخت، زمان و منابع کمتری نیاز دارد.
دانشمند ارشد ناسا درباره اهمیت رسیدن دوباره انسان به ماه گفت: با این کار این امکان را پیدا می کنیم که تمام فناوری هایی را که برای فتح مریخ و رسیدن به سایر سیارات منظومه شمسی نیاز داریم مورد آزمایش قرار دهیم.
دکتر دابر که در مأموریت InSight ناسا (فرونشاندن کاوشگری در مریخ با هدف بررسی ساختار درونی آن) حضور دارد در پایان تأکید کرد: باید به گذشته نگاه کنیم. برنامه افسانه ای آپولو انسان را به ماه رساند. ما هنوز از تجربیات مربوط به آن برنامه در راه توسعه اکتشافات فضایی و رسیدن به سایر سیارات استفاده می کنیم.